Wordless Wednesday | Daun Anggan Masak Tumis?

Daun Anggan Masak Tumis - Assalamualaikum. Pernah dengar atau makan tak daun anggan? 

Makanan sarawak


Post a Comment

9 Comments

  1. pertaman kali dgar daun anggan, kalau ada gambar daun yang belum dimasak tolong share boleh tengok gambaran sebenar....hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. In shaa Allah, nanti Fiza share. Daun anggan ni orang ambik tepi sungai. Daun yang Fiza masak ni pun beli. Lupa pulak nak ambik gambar before masak haritu.

      Delete
  2. salam kenal salam singgah sini dari Biters :). tak pernah tengok daun anggan ni macam mana pokoknya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kenal Wani. Pokok anggan ni boleh didapati di tepi sungai wani. In shaa Allah, bila ada kelapangan nanti Fiza update pasal daun ni.

      Delete
  3. Pertama kali dengar nama daun anggan kak.

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. Daun ya salu ada rah tepi sungey. Bila masak rasanya lebih kurang kedak cangkok manis. Lagik nyamanla.. Bagi kamek lah. Lagik² bilanya dimasak lemak. Aduh eh. Nyamannn... 😊

      Delete

Terima Kasih! Kerana sudi memberi komentar di blog Fiza. Komen yang baik-baik aje. 😊😆👏#budibahasabudayakita

fizalinolie@gmail.com