17 July 2019

Beli Biskut Kelapa Jenama Roma

Beli Biskut Kelapa Jenama Roma | Assalamualaikum, selamat tengahari. Korang tengah buat apa? Fiza pulak lepas lunch hadap tablet kejap. Sebelum terlupa, Fiza nak berkongsi tentang satu produk biskut jenama Roma.

Itula... Bila terlihat iklan di tv, mengidamnya mengalahkan orang mengandung. Petang semalam, masa beli barang dapur... Sempat rembat sebungkus. Harga sebungkus kalau di G-Mart Betong... Ialah RM2.80. Isi boleh tahan banyak.

Biskut Kelapa Roma

SEDAP TAK BISKUT KELAPA JENAMA ROMA?

Before nak ulas pasal kesedapannya, terlebih dahulu Fiza nak bagitaula mengenai teksturnya.

Ok! First, ia sangat rapuh... 'Sepoi' Kata urang Sarawak. Yang pakai gigi palsu pun boleh makan. Takde masalah. Sedap bila dicelup dalam air teh kosong, milo atau kopi.

Tapi, SANGAT MANIS bagi Fiza. Kalau Fiza nak makan pun, air tak payah bubuh gula... Barulah ngam. Kalau tak memang manis. Itu based on anak tekak Fiza lah ye.

Maybe, bagi yang suka manis... Ia memang tidak menghampakan.

That it's...

Simple reviews tentang biskut kelapa roma. Alhamdulillah, tercapai jugak hasrat nak merasa.

9 comments:

  1. Biskut ni banyak masuk iklan hihi.. iklan kat Tv tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan Syaza... Tu yang buat tergoda tu. πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

      Delete
  2. terima kasih tolong review tentang biskut nih

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. Fiza pun baru first time beli pakcik. Hehe...

      Delete
  4. Makanan masa duduk hostel zaman asasi. Biskutlah makanan harian untuk sarapan. Masa degree ni x sanggup dah nak makan biskut hari-hariπŸ˜…. Cari sarapan yang lebih berat pula.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Faham sangat duduk kat uni. Dulu pun akak pagi² lagi dah cari makanan berat. Kejar sana, kejar sini kot... Kelas jauh²...

      Delete
  5. Tak jumpa lg kt cni. Kalau jumpa boleh lah beli nnt nak merasa jgak. Hehe

    ReplyDelete

Terima Kasih! Kerana sudi memberi komentar di blog Fiza. Komen yang baik-baik aje. #budibahasabudayakita

fizalinolie@gmail.com