Wordless Wednesday : #8 Petanda Badan Ketagihan Gula

Awas! 8 Petanda Badan Ketagihan Gula | Assalamualaikum, hai... Sesekali updated wordless wednesday pun boleh.


Berlebihan gula dalam diet harian adalah bahaya untuk kesihatan. Bila kita alert dengan petanda² ketagihan gula... At least, kita boleh kawal pengambilan gula dalam diet harian. Betul tak?

In Shaa Allah...

Al-maklumlah, bila nafsu makan membuak-buak... Kita lansung tak terfikir pun... Bahawa disebalik cara kita makan itu... Ada petanda yang mengundang sesuatu penyakit. Kan?

Moga bermanfaat buat kita bersama.

Post a Comment

9 Comments

  1. Replies
    1. In Shaa Allah Wak, jika kita ada kesedaran mengenai pengambilan gula secara sederhana dan selalu buat medical checkup... Rasanya terkawal kot.

      Delete
  2. Memang aim nak kurangkan intake gula putih, tapi....
    Malas nak madah lah
    Tapi... #siscuba
    Hahahaha

    Bilalah nak istiqomah?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yalah... Kekadang ada juak kita tuk tersasar. Kan?

      Delete
  3. risau betul bila banyak minum air manis. tapi tu lah dah minum or makan manis baru nak menyesal. huhu

    ReplyDelete
  4. Perlu gula tapi jangan terlebih pula kan. Jaga pemakanan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu.
      If kurang, nanti gula dalam darah pun kurang. Boleh pengsan dibuatnye.

      Delete
  5. Yang penting bersederhana dalam apa-apa pun.

    ReplyDelete

Terima Kasih! Kerana sudi memberi komentar di blog Fiza. Komen yang baik-baik aje. #budibahasabudayakita

fizalinolie@gmail.com