16 April 2019

Egg Coated Peanut, Pernah Cuba Makan Tak?

Kacang Telur Garuda Dari Indonesia

Cuti penggal pertama haritu, kami habiskan di rumah mertua Fiza.

Bila cuti dah habis, seperti kebiasaan... Hari Sabtu adalah hari yang kami pilih untuk balik ke rumah mak Fiza di kampung.

Seperti kebiasaan jugak... Jalan Feri Triso dan Pusa adalah laluan utama pilihan kami memandangkan pan-borneo tak siap lagi. Nak lalui Feri, makanan kena standbye... Sebab, kalau time cuti queue kereta confirm panjang. Tempat hentian menjual makanan pun kurang. Kalau ada pun... Jualan jajan memenuhi jalanan.

  Baca Juga   : Telur Dadar Bersayur

Sesekali teringin jugak nak makan jajan.

Salah satu jajan kesukaan Fiza adalah kacang. Before balik sempat jugak beli apa yang patut. Ternampak kacang telur. Produk dari Indonesia. Harga sebungkus RM6.50.

Kacang telur dari Garuda Indonesia

Sedap tak?

Seriously, memang sedap. Produk Indonesia mana pernah menghampakan...Tengok jelah Mee Sedap. Ramai betul penggemarnya.

Walaubagaimana pun, kena jugak beringat. Jajan tak elok untuk kesihatan. Sekali sekala bila teringin... Takpelah jugak. Ekekeke...

Tapi, tak best... Fiza terpaksa makan sorang². Anak² tak gemar sangat makan kacang. Encik suami pulak... Memang tak nak... Semenjak sakit gout menyerang... Dia memang elak makan kacang. Sudahnya... Terpaksa masuk bekas. Lemak masin...

Kalau makan banyak² pun, boleh muak dibuatnya.

Pernah try tak? - fizacrochet.com

6 comments:

  1. Cheq on ja kalau ada orang offer apa2 jenis kacang pun, okeh kalau jumpa ni cheq akan try juga 😎

    ReplyDelete
  2. tak pernah makan.. tapi kalau ngadap depan tv boleh abis tu..

    ReplyDelete
  3. Auk mmg nyaman kcg tok tho no doubt if makan byk gilak agak muak

    ReplyDelete

Terima Kasih! Kerana sudi memberi komentar di blog Fiza. Komen yang baik-baik aje. #budibahasabudayakita

fizalinolie@gmail.com