Cara Membuat Roti Bakar Marjerin Bergula

Selalu bila ke kedai, pasti nampak bread yang telah ready dibakar dan di atasnya dicalit marjerin dan gula... Pernah tengok tak? 

Suami kata, bread tu dah nak expired dan tak habis dijual. So, dorang jual balik... Dalam rupa yang berbeza. 😂😂

Weekend kali ni tak tahu nak buat apa... Plus cuaca panas kat luar. Tiba² teringin nak makan roti bakar marjerin bergula.  Teringat bread yang Fiza beli semalam.

Apalagi... Bermulalah projek membakar roti dalam oven.

Roti bakar marjerin bergula

Nak membuatnya sangat senang. Potongkan roti ikut saiz yang kita nak. Disebabkan anak² Fiza suka rendam dalam air. Fiza potong dalam dua bahagian untuk satu bread. Then, sapukan diatasnya dengan marjerin dan bubuhkan gula ikut kesesuaian.

  Baca Juga   : Cekodok 5 Bahan

Untuk yang kami ni, Fiza letak banyak sebab nanti nak rendam dalam air tanpa gula... So, takdelah manis sangat. Yang tu ikut suka sendirilah ye.

Dah siap calit. Boleh bubuh dalam oven. Bakar dengan suhu 190°c, bakar atas bawah selama 20 minit. Ikut kesesuaian oven ye.

Dah siap!

Selamat mencuba!