Rasa Lada Yang Menyengat!

Assalamualaikum, hai...
Rasa Lada Yang Menyengat! | Tengah tengok Gallery handphone, terjumpa gambar chicken prosperity Burger. Fuh! Terus nak update di blog untuk membuat sedikit review. Bukan berbayar ye... Tapi, based on pengalaman sendiri.

Actually, Fiza makan chicken prosperity burger tu pun... Pada cuti hujung tahun... Tahun Lepas. Haha... Sabo jelah ye... Before delete baik tempek sinila kan. 

Prosperity Burger Chicken

Bila isteri nak makan, encik suami cuba tunaikan. Alhamdulillah, merasa kembali prosperity burger dari MacD. Hehe.

Dulu, Fiza relax je boleh habiskan sebiji burger prosperity. Tapi, sekarang... Rasa lada yang menyengat pada burger tu membuatkan Fiza hanya mampu habiskan suku bahagian je. Serius!!! Sedap tapi menyengat. Masa pesan dengan suami haritu lupa nak bagitau... Tak payah letak lada banyak sangat. Boleh ke tak request... Wallahu'alam. Tak pernah try lagi. Kalau di KFC boleh je request. Let say kita nak tambah extra cheese pada wedges... Ok je. Tak tau pulak MacD la kan. Boleh ke tak? Hehe...

Faktor usia kot... Bila usia dah hampir 40-an ni... Banyak makanan yang Fiza tak boleh nak habiskan bila makan. Air bergas pun... Dah lama tak minum. Entahla... Lansung tak teringin nak membeli. Sudahnya... Anak-anak pun terikut sama tak minum. Huhu...

Okeh! Simple update tentang kisah makan-makan. Nampak dah iklan MacD prosperity burger ikan... Nampak macam sedap. Tapi mesti pedas. 

#prosperityburger
#MacDonald

Post a Comment

6 Comments

  1. hmm.. nak jugak makan prosperity tapi malasnya nak menghala ke mc D. Jalan nak ke situ selalu jem

    ReplyDelete
  2. Kali terakhir cheq makan prosperity burger dalam tahun bila entah....memang tak dapat nak dihabiskan. Pekat sangat sos ladanya, tak kena dengan taste cheq 😬

    ReplyDelete
  3. bena yea sis, sik best gilak dah rasa bege yea kenektok, lada agak kasar n bawang ngambur gugok ms makan.

    ReplyDelete
  4. saya kalau makan burger memang tak akan cukup satu...

    ReplyDelete
  5. tak sempat pun nak cuba prosperity burger ikan yang baru tu

    ReplyDelete

Terima Kasih! Kerana sudi memberi komentar di blog Fiza. Komen yang baik-baik aje. #budibahasabudayakita

fizalinolie@gmail.com