Assalamu'alaikum, 
Selamat Malam.

Live What You Love | Apabila diterjemahkan ke dalam bahasa Melayu, ia membawa maksud hiduplah seperti yang awak suka. Sangat menarik dan mendalam maksudnya. Betul tak?

Live what you love
Kredit : Pinterest

Jadilah Diri Sendiri, Buat Je Apa Yang Kita Suka

Kekadang, untuk mencapai sesuatu matlamat atau kehendak... Kita sanggup menghalalkan cara ataupun sanggup menjadi orang lain, sedangkan dalam hati kita... Sebenarnya kita tak nak sedemikian rupa... Sebab, dalam setiap insan pastinya mendambakan kebahagiaan dan ingin hidup seperti yang kita mahukan. Semuanya tentang pilihan right?

Bila kita memilih untuk melakukan perkara yang kita suka... Hasilnya pasti mengkagumkan. Contohnya, bila kita suka menulis blog... Ia akan membuatkan kita tidak jemu untuk terus menulis dan menulis... Sebabnya, kita sukakan apa yang kita buat. 

Pendek kata, dalam hidup kita kena sentiasa bersyukur. Hidup seperti yang kita mahukan... Bukan beerti kita bebas melakukan apa saja dalam kehidupan... Biarlah hidup dalam keadaan bersederhana tetapi ada rules yang perlu ditaati... 

Wallahu'alam...

Fiza sentiasa mencari quotes yang menarik untuk dikongsikan, sekaligus sedikit sebanyak ia mampu menyuntik aura positif di dalam minda diri... Di kala otak penat memikirkan tentang kehidupan. Chewah!!! Menarik kan quotes ni? 😂

#SundayBlues
#Quotesoftheday