Drama Terbaru Suami Tanpa Cinta | akan menggantikan drama bersiri Aku Bukan Bimbo semestinya di Astro Ria. Bersiaran setiap Isnin hingga Khamis, jam 10 malam. Berdasarkan promo di tv... episod 1 Suami tanpa cinta akan mula ditayangkan pada 4 April 2016. Mean, this week adalah minggu akhir untuk drama Aku Bukan Bimbo. Pelakon utama adalah Shukri Yahaya sebagai Zaidan Iman (Aid), Heroin pulak ialah Janna Nick sebagai Ain Syifa, Cristina Suzanee, Mark Adam, Sarah Hildebrand dan Afzan A.Rahman. Selain itu, berdasarkan info di laman kepalabergetar2u... Suami tanpa cinta mempunyai 16 episod. So ia akan bersiaran selama sebulan.


LAGU TEMA/OST SUAMI TANPA CINTA
Mungkin Saja - Janna Nick
Lagu/Lirik: Kuncidemak

SINOPSIS SUAMI TANPA CINTA
Dramai ini mengisahkan Zaidan Iman (Aid) dan Ain Syifa berkawan sejak dari zaman sekolah. Demi menyelamatkan perniagaan keluarga, mereka mengambil keputusan untuk berkahwin dan menggabungkan syarikat mereka.

Namun perkahwinan mereka bersyarat. Sekiranya jatuh talak ke atas ain, maka syarikat mereka akan jatuh ke tangan Ain Syifa dan Aid tiada lagi hak ke atas syarikat itu. Maka, Aid dan Ain masing-masing berusaha bersungguh-sungguh untuk mempertahankan rumahtangga mereka.

Ain cuba untuk menyayangi dan mencintai Aid, seperti mana Aid mencintainya. Namun kisah silam Ain membuatkan Ain mengunci dirinya dari mencintai Aid. Walaubagaimanapun, kehidupan mereka semakin hari semakin ceria dan bahagia. Mereka memang saling melengkapi antara satu sama lain. Pelbagai cara dilakukan oleh Aid untuk membuatkan Ain jatuh cinta padanya. Ain keliru dengan perasaannya sendiri. Aid sedar si isteri sudah mula mencintainya namun masih belum mampu untuk mengakui perasaan itu.

Kepercayaan mereka terhadap pasangan masing-masing membantu mereka dalam menangani godaan-godaan yang datang silih berganti. Namun, kebahagiaan mereka teruji dengan satu berita yang sampai ke pendengaran Ain. Ain mula sangsi dengan Aid yang sudah mula berahsia dengannya.

Keadaan semakin runcing apabila Ain lari meninggalkan Aid dengan satu nota kecil yang membuatkan Aid menjadi risau dan cuak. Dapatkah Aid mencari Ain ? Mampukah perkahwinan dengan suami tanpa cinta ini kekal sehingga ke jannah ? Dan apakah kebenaran di sebalik cerita yang didengar oleh ain itu ?