Kebenaran Atau Kebetulan?

Kebenaran Atau Kebetulan?



Assalamu'alaikum,hai...
Nak cerita kisah semalam... Nak percaya atau tidak... Wallahu'alam. Masa dinner semalam, aku dan Alia tak keluar. Stay kat hotel je... Kepala aku haa... Tetiba pening. 

Hubby tanya nak makan apa. Disebabkan pening... Selamba badak... Jawab 'apa-apa jelah'. Hehe... Sempat hubby melawak... Ada ke menu apa-apa jelah?. Adus! Sekali lagi aku kena. Dah banyak kali dah kena dengan dia sebenarnya... Bukan semalam je. Dia tahu sebenarnya... Aku tak cerewet sangat. Yang penting sedap!

Bila dia dah keluar. Tetiba terfikir nak minum Marigold peel fresh. Nak call... Ah! Malas... Tak payah ler bentak hatiku.


Bila hubby balik... Eh! Eh!... Dia ada belikan Marigold peel fresh. Botol besar lagi. Ambik mu... So, aku cakap ler kat dia. Macam tau-tau je... Aku nak minum. Sambil tersenyum... Seraya menjawab... Biasalah... Instinct kuat. 

Amboi! Jawapan... 

Tapikan... Percaya tak dengan perkara sebegitu. Entahla... Yang penting. Semalam... Dinner kami bertiga kekenyangan walaupun menu simple je. KFC dan Marigold feel fresh... Alhamdulillah!


Catat Komen

5 Ulasan

  1. biasalah kak, suami isteri mestilah instinct kuat hiksss...boleh rasa apa keinginan isteri

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ann Ishak : tu la... Org2 tua selalu dok kata. Suami isteri... Instinct mesti kuat :)

      Padam
  2. Instinct seorang isteri tu kuat =)

    BalasPadam
  3. itu namanya telepathy. haha :)

    BalasPadam
  4. memang kuat naluri tu kan :)

    BalasPadam

Terima Kasih! Kerana sudi memberi komentar di blog Fiza. Komen yang baik-baik aje. 😊😆👏#budibahasabudayakita

fizalinolie@gmail.com