Checkup Setahun 6 Bulan



Assalamu'alaikum ♥,

Tangkap gambar dulu... Before pergi klinik. Hikhik...

Alhamdulillah... Settle bawak Alia checkup setahun 6 bulan. Berat naik lagi. 9.900kg. Sikit lagiii nak 10kg. Still under normal ^_^.

Checkup kali ni... Alia dapat 2 cucuk. 1 di lengan dan 1 di peha. Aku ingatkan Alia melalak bila kena cucuk. Rupanya tidak. Hebat!... Maybe ada benarnya petua mak aku. Kanak-kanak perlu kena pesan before nak buat sesuatu. Kerap dah aku try. Menjadik. 2 hari before checkup... Aku dan hubby selalu ulang-ulang pesan kat Alia yang dia akan kena cucuk. Dan pesan supaya jangan nangis. Tak sangka pulak... Dia mendengar kata. Harap-harap sampai ke besarlah perangai dia sebegitu.

Balik dari klinik... Pergi pasar sungai asap pulak carik ubat batuk hubby. 2 hari dah batuk. Dah pegi hospital... Still batuk. 

Musim batuk ke sekarang? Ke banyak sangat minum air bikarbonat time raya. Huhu...


Post a Comment

4 Comments

  1. salam syawal # 12,anak m3h yg no 3 ni dah nak masuk 1 thn 5 bln..so pasni nk kene enjet jgk lah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh! Ya... Nanti kena cucuk jugak la lepas ni. Lepas tu tunggu 4 thn baru ada lagi kena cucuk :)

      Delete
  2. maybe husband akak banyak minum ais kot time beraya. sometimes kalau makan biskut terlalu banyak pun boleh jugak effect gatal tekak =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. First... Thanks Miera kerana sudi singgah. Mungkinlah kan... Bila berziarah rumah sedara. Makan je memanjang. Mana ada nak control. Hikhik...

      Delete

Terima Kasih! Kerana sudi memberi komentar di blog Fiza. Komen yang baik-baik aje. 😊😆👏#budibahasabudayakita

fizalinolie@gmail.com