Hola 
Dulu time kecik-kecik hingga naik title as a remaja jiwang karat cukup sinonim dengan snek... Tak boleh dipisahkan seperti irama dan lagu... Andai dipisahkan, maka pincanglah lagu. Hehe.

Itulah perumpamaan yang tepat untuk menggambarkan betapa sukanya terhadap makanan ringan. Kalau bab sayur pulak tolak tepi... Langsung tak sentuh tu... Sampai diserang sembelit, pun... Tak bertaubat gak. Hakikatnya, sayur adalah snek terbaik dalam kehidupan kita. Contohnya, kacang buncis. Menurut Dr. George L. Hosfield, Universiti Michidan State...

" kacang buncis merupakan sayuran yang mengandungi banyak protien, serat dan rendah lemak. Kacang ini juga tinggi kandungan mineral dan vitamin seperti kalium, asid folik dan zat besi. Disebabkan itu kacang buncis sesuai dijadikan makanan harian atau snek untuk para pengamal diet "

Hurmmm... Banyak gak kelebihan kacang buncis. Tapi, Fiza tak berapa minat dengan kacang ni. Entah! tak tau kenapa... Dulu pun, Fiza bukan suka sangat dengan sayur. Bila dah meningkat menjadi remaja dewasa baru nak makan sayur... Tu pun dek kerana sembelit. Kalau tak... Tak tau nak kata apa.

Moga-moga Alia tidak sebegitu.

Wallahualam!

Sharing is caring 

Thanks kepada insan yang sudi membaca entri ini.

Nota Kaki : Sumber info adalah daripada google image dan Majalah iSIHAT