:: BEN ASHAARI AJAK JADI BUDAK SAT... ::

Hola,

Tetiba jer Fiza nak jadi budak kejap... Heee, best apa zaman kanak-kanak kan... So, short update... Fiza nak join segmen Abg Ben kita yang ajak jadi budak sat... Kejap jer jadi budak... Heee. Jadi budak tengok kartun... Korang ada tak tengok kartun? Jangan pulak kata takde... Tu tipu nama nyer... Heeee.


Ahakksss... Kalau korang nak tahu Ipin dan Upin adalah kartun paling Fiza minat... Fiza suka dengan words diaorang selalu sebut " betul... Betul... Betul " ... Karakternya mampu menbuatkan Fiza terhibur... Korang lak bagaimana? 


Kemudian... Kartun paling Fiza tak suka tengok ialah Sinchan... tak tau kenapa... Sinchan mengada kot... Korang ada pendapat tak tentang sinchan? Heee... Maaf yer kepada peminat Sinchan...


Kemudian, andainya Fiza superhero... Fiza nak jadi macam Conan... Ahakkksss!


Conan bijak orangnya... Kalau boleh, Fiza nak jadi seperti dia... Sentiasa ada jalan penyelesaian kepada setiap masalah. Hebatkan...

Hurmmm... Tak semestinya kita tengok kartun... Kita tak matang... Tapi kartun juga salah satu terapi minda yang mampu membuatkan kita ketawa... Heee.

Korang ada tak tengok kartun?

Catat Komen

40 Ulasan

  1. Alan : Thanks kerana singgah... Acctually, perkataan kartun itu berasal dari bahasa latin, “cartoone” yang bererti gambar lucu. Itu sudah sangat jelas sekali apa itu kartun. Ahakkkss... Takkan tak pernah tengok kartun kot...

    BalasPadam
  2. Faraa Halim : Wah! give me 5.. hehee, Sin chan mengada dan suka tunjuk punggung tu yang tak suka. Ahaksss.

    BalasPadam
  3. Moon : Moon Suka conan gak. Heee

    BalasPadam
  4. chii pun layan kartun gak..terlalu byk..lebih2 lg kartun walt disney,warner bros..

    malaysia chii layan upin ipn gak..comel dgn telatah si kembar...

    sin chan x elok di tonton oleh ank2..byk anasir negatif dlm tu..antaranya kecik2 da jadi kaki perempuan,pastu kaki shopping lagi..

    owh..satu lg..chii ske ngan chobits..di situ lah muncul nama chii..ehehe

    BalasPadam
  5. akak, comeyje ske kat upin ipin.hehe;)

    meh bace nelly pnye plak

    http://nellyixora.blogspot.com/

    BalasPadam
  6. Chii : Yup!! Akak sokong Chii 100%, cerita Sin Chan tak baik untuk tontonan kanak2... Oh, Si Chobit... Macam mana lak boleh muncul nama Chii? Heee.

    BalasPadam
  7. Nelly Ixora... Yeh! lepas ni akak terjah yer. Tungguu...

    BalasPadam
  8. same lah kite..tak suke sinchan gak.. ^^.. suke conan ..

    BalasPadam
  9. salam..

    suka kartun tom n jarry..

    BalasPadam
  10. Sin Chan best walaupun dia suka susahkan orang tapi kelakar. Tira suka sebab kelakar. Tapi last-last adik dia yang suka susahkan dia. Haha.

    BalasPadam
  11. Syazana : Oh! ya.. hehehe. Samalah kita yer =)

    BalasPadam
  12. Sekamar Rindu : Waalaikummussalam SR, Fiza pun suka gak tgk Tom n Jarry. Tapi sejak akhir2 ni jarang lak tgk... Heee.

    BalasPadam
  13. Miss Tira : Wa... Tira suka Sin Chan macam adik ipar akak... heee, dia siap download lagi setiap part citer Sin Chan buat koleksi.

    BalasPadam
  14. Solo Molo : Yer kan... Haipp! minat Sin chan yer. Iboh manas ( Jangan Marah ). Heeee. Nak baca solo punya cerita pulak. Tungguu...

    BalasPadam
  15. upin ipin ye....hihihi comel

    meyh join giveaway mima||http://rosmimarazak.blogspot.com/2011/04/hye-semua-okay-kali-nie-mima-pulak-nak.html

    BalasPadam
  16. Faiz : Ahakss, sama macam adik ipar akak minat Sin Chan. Lelaki memang mcm tu ek.. Rata2 minat sin chan. Heee.

    BalasPadam
  17. hye kak fiza..sy pn ske ngn conan..bijak bdknya..

    BalasPadam
  18. salam.. sapa minat katon dragon ball.. pak aji bagi rm 50 sen.. har har har

    BalasPadam
  19. ika pon tak suke sin chan! (=_=)"

    BalasPadam
  20. hahaha... comel2... upin n ipin...

    BalasPadam
  21. haii :DD
    dtg dari blog BBA (:
    dah followw anda :DD
    silaa jenguk blog saya okayy :DD

    ouh sy pun nk jadi mcm conan jugakkkk :DDD
    comel dan sgt bijak !

    BalasPadam
  22. eheh, terasa seperti kanak-kanak riang kan bila buat segmen ni..

    BalasPadam
  23. Uwah! bez3... ketiga2 kartun ni jugak peberet sy la kak! hehe..

    tp.. 1st..sy pilih conan. truja dgn kpintarannya..wlaupn kdg2 nggak logik. k la 2.. cter org pn bnyak x logik..ini kn plak kartun..hehe

    BalasPadam
  24. @juera : Hee.. Samalah kita yer sukakan Conan. Ahakss.

    BalasPadam
  25. Fuuyoh : Sik minat kmk ko dgn kartun dragon ball. Heee.

    BalasPadam
  26. Isma : Heee. Seronok kan tengok gelagat Ipin upin.

    BalasPadam
  27. *47!k@# : Awak pun tak suka Sin Chan. Heee. Ramai gak yang tak suka sin Chan ni. Ahakss

    BalasPadam
  28. Ara Farahah : Yup! memang comel dear. tu yang suka tengok tu. Heee.

    BalasPadam
  29. Nadia : Thanks dear.. Akan saya terjah blog awak juga. Tunggu yer.. Hee

    BalasPadam
  30. Lulu : Betul tu. Sekali sekala apa salahnya kan. Heee.

    BalasPadam
  31. Padlie : orang lelaki mesti minat Shinichi Kudo. Ahakss

    BalasPadam
  32. Hafriz : Oh ya... Heee. Samalah kita yer.

    BalasPadam
  33. nanti satu hari chii wat asal usul nama chii ye..ehehe

    BalasPadam
  34. macam best pula segmen ni..tapi dah tutup kan huhu

    TE tauk kenak kak sik suka sin chan, sebab lawak lucah kan?

    BalasPadam
  35. dulu minat sgt ngan shin chan tu,skang kurang dah..lgpun shin chan mmg tak bagus utk budak2 tonton.sekadar hiburan utk org tua macam kita ja.hehe..

    BalasPadam

Terima Kasih! Kerana sudi memberi komentar di blog Fiza. Komen yang baik-baik aje. 😊😆👏#budibahasabudayakita

fizalinolie@gmail.com