:: BaHaSa SaRaWaK ::

Hola,

Short update... Ahakss...

Tak nak citer panjang-panjang sebab dah namanya short update... So, Perkataan baru dalam Bahasa Melayu Sarawak yang saya coretkan untuk malam ini ada 5 perkataan saja... Macam biasa, tak boleh lebih dari itu, kang tepu pulak otak yer... 


Semoga ilmu yang sedikit ini mampu membantu rakan-rakan yang lain... InsyaAllah.

Pada yang sudi membaca entri ini, terima kasih diucapkan... Kalau sudi, datanglah lagi... Hehe.


Catat Ulasan

14 Ulasan

  1. Chii : Welcome.. Tapi kat blog mana ada cikgu dear. Kita blogger lah. Heeee. Iboh manas.

    BalasPadam
  2. Pusak rah pinjan - Kucing dekat tingkap.. Huhuhu ^^

    BalasPadam
  3. Miss Tira : Ya! betul... Miss Tira kita pandailah sambung ayat... hehe

    BalasPadam
  4. Nyaman... kedak pusak rah pinjan..

    perosak bahasa sungguh saya ni huhuhu

    tenkiu :)

    BalasPadam
  5. den ghoma bonar ngan pusak ni..heheh..gabungan nogori ngan sarawak..

    BalasPadam
  6. Padlie : Heee. Ok apa, betul tu cuma perkataan " Nyaman" tu salah penggunaannya.

    BalasPadam
  7. Faiz : Wah! Best ni Faiz, akak suka. Nanti Faiz ajar akak bahasa Nogori. Heee.

    BalasPadam
  8. Faiz : Wah! Best ni Faiz, akak suka. Nanti Faiz ajar akak bahasa Nogori. Heee.

    BalasPadam
  9. salam..

    semoga dirahmati Allah swt selalu hendaknya puan dan suami..amin.

    BalasPadam
  10. Waalaikumussalam... Thanks yer di atas doa SR tu... Amin.

    BalasPadam
  11. kedak pusak dengan asuk..

    pepatah baru, pernah dengar?

    BalasPadam
  12. Tengkorakemas : Heee. Baruk dengar. Ya mcm kelai ya dipadah kedak ya nak...

    BalasPadam
  13. A good face is a letter of recommendation.

    BalasPadam

Terima Kasih! Kerana sudi memberi komentar di blog Fiza. Komen yang baik-baik aje. 😊😆👏#budibahasabudayakita

fizalinolie@gmail.com