DIA YANG MENULIS

Resam kehidupan


Assalamu'alaikum, hai... 
Resam kehidupan | Begitulah kehidupan manusia... Yang kaya, ada makanan yang banyak... Asyik merungut... Walaupun hari-hari dapat lauk pauk yang mahal dan menyelerakan. 

Syukur vs kufur
Kredit : Pinterest

Sedangkan... Bagi orang yang sentiasa bersyukur. Makan sebiji buah epal pun sudah memadai. Jangan kufur nikmat. Allah Maha Berkuasa dan mengetahui setiap apa yang terdetik di sudut hati kita... Tak mustahil, bila-bila masa nikmat yang Allah bagi... Akan Allah tarik bila-bila masa. Masa tu... Baru nak bersyukur... Dah takde gunanya... 

Moral of the story, jangan kufur nikmat. Hidup kenalah bersyukur.  Makan jelah apa yang ada di depan mata.

Wallahu'alam... 

#Renungan
#Jumaat

Post a Comment

3 Comments

  1. sedang kita mengeluh dengan rezeki harini, ada yang lagi susah dari kita. by the way, saya first time datang sini dan terus follow sini sebab suka dengan cara awak menulis. kalau sudi meh lah singgah blog saya hehe. saya followers ke 94

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Aisyah. Ada lagi orang yang lebih susah. Apa² pun terima kasih ye kerana sudi singgah dan follow blog Fiza. Selamat berkenalan 😄

      Delete
  2. Dulu zumal pernah bahagi megi untuk dua bahagian, satu hari ni, satu esok...

    ReplyDelete