Assalamu'alaikum, hai...
Coklat Dutchlady, serasi ke tidak dengan anak | Alhamdulillah, sejak bercerai susu. Ain terus minum coklat dutchlady. So, far... Dari first day minum sampaila sekarang ni, Ain takde sebarang alahan. Penting tau kita kena pastikan jugak susu atau coklat yang kita pilih tu sesuai ke tidak dengan anak-anak kita. Sebab apa... Fiza sendiri pernah alami.



Dulu, Fiza dan encik suami decide bagi Ain dan Alia coklat dutchlady sama-sama, memandangkan Ain lansung tak nak susu... Lagipun, Senang nak cari. Tapi tula... Selepas sebulan Alia minum, dia asyik nak termuntah. Kemudian batuk dan demam on off... Najis pulak asyik keras. Naik risau jugak dibuatnya. Kemudian, Fiza ceritalah kat mak. Mak pun cadangkan tukar je minuman coklat Alia. Maybe tak serasi. Kot lah ye, Jawapan Fiza masa tu. Tapi Fiza cuba jugak tukar dutchlady coklat Alia dengan Fernleaf Coklat. Alhamdulillah, sampai sekarang Alia minum. 

Cadangan Fiza, before nak tukar susu anak, boleh jugak dapatkan sample percuma dengan mengisi borang di internet. Alhamdulillah, tadi Fiza dah submit untuk dapatkan sample Dutchlady coklat explore 4-6... Sebab tak lama lagi Ain dah nak tukar step coklat. In Shaa Allah lepas 4 minggu dapatlah sample tu. Nanti Fiza updated, dapat ke tidak?



Selain dutchlady, kita jugak boleh dapatkan sample percuma daripada beberapa produk lain termasuk susu, pampers, pad dan pencuci wanita. Berikut adalah senarai 36 laman atau link untuk dapatkan sample secara percuma.

FREE SAMPLE SUSU

1.Anmum
https://www.anmum.com/my/en/contactus/sample-request

2.Friso Gold
https://www.frisogold.com.my/en/get-a-free-sample

3.S 26 Gold
https://www.wyethnutrition.com.my/en/products/free-samples

4.Enfagrow
http://www.enfagrow.com.my/get-your-free-sample-now-my

5.Sustagen
http://www.sustagen.com.my/get-your-free-sample-now

6.Similac
https://abbottnutrition.com.my/campaign/login

7.Dutch Lady
http://en.smartmoments.com.my/public/product/sample_page

8.Dumex Mamil
http://www.mamil.com.my/try-it-for-free

9.Dugro Soy
http://www.dugro.com.my/dapatkansampel/

10.Lactokid
https://www.nestleapps.com.my/nestleapps_com_my/nestle_junior_club/home/lactogen_pdpa/en

11.Karihome ( Kena Call)
Please call Careline +603 5569 5405 for the Sample Request.
Office Hour: Monday – Friday (9.00am – 5.30pm)

12.Anlene 
https://www.anlene.com.my/


FREE SAMPLE SUSU KAMBING

1.Lazz Susu Kambing
http://lazzsusukambing.com/sampel-percuma/

2.Susu Kambing Syamil
http://www.susukambingsyamil.com/index.php/sampel-percuma

3.Wildan Susu Kambing
http://wildanniaga.com/index.php?route=product/category&path=60

4.Susu Kambing i-Sunnah
https://www.i-sunnah.com/susu-sample/

5.Lactoma Susu Kambing
http://lactoma.com/sampel-percuma/

6.Susu Kambing Habib
Whatsap - 013 443 0482 - Nak Sample Free

7.Rayyan Susu Kambing
https://rayyansusukambing.com/


FREE SAMPLE DIAPERS

1.Whoopee free sample 
email ➡ whoopee@peoplengrit.com

2.Huggies
https://www.huggies.com.my/request-sample.aspx?icmpid=claim-your-free-sample-now

3.Drypers
https://www.drypers.com.my/drypers-sample-request/

4.Diapex
http://www.ntpm.com.my/sampleRequest.html

5.Mamypoko
http://www.mamypoko.com/my/en/sample_request/index.html

6.Kao Merries 
https://sampleform.kao.com/form/33101-14

7.PetPet
http://www.petpet.com.my/sample-request.html

8.Fitti
https://www.facebook.com/fittimalaysia/app/1052419654856358/

9.Chiaus
http://chiaus.com.my/sample-request.html


FREE SAMPLES PAD

1.Kotex
https://www.kotex.com.my/get-a-sample.aspx

2.Libresse
http://www.libresse.com.my/our-products/order-samples/

3.Laurier
http://web.kao.com/my/laurier/try_sample.html

4.Sofy Extra Dry 
https://www1.unicharm.co.jp/CGI/enq/mys/EDXTRA/index.cgi/form1/

5.Intimate
http://www.myintimate.com.my/eClubJoin.php

6.Eva
https://prelaunch.evaboxes.com/?kid=J5AF1


FREE SAMPLE FEMININE WASH

1.Lactacyd
http://www.lactacyd.com.my/request

2.Petite Fushia
http://www.petitefushia.com/percuma-sample-petite-fushia/

Kredit Sumber : Facebook

Korang pernah tak alami situasi anak tak serasi dengan susu atau coklat? Adakah korang buat benda yang sama? 

4 Comments

  1. dlm banyak2 sample tu kin pernah apply yg librese dgn kotex je. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh!ya... Akak tak pernah lagi try. Just apply susu dan coklat je. Ada jugak terfikir nak apply. Tapi asyik lupa je 😆

      Delete
  2. Bestnya, hihi, nak apply utk anak buah la.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe.. Mai cubala try untuk anak buah 😆

      Delete