Assalamu'alaikum, hai... 
Lirik lagu Aku Negaraku | Balik dari sekolah, mesti selalu dengar Alia nyanyikan lagu Aku Negaraku. Tapi, nyanyiannya tak berpenghujung... Yang dia tahu... Asyik ulang-ulang chorus "Aku Negaraku". So, seperti kebiasaan... Mak yang suka melayari internet... Semestinya akan carikan Alia video dan lirik lagu Aku Negaraku untuk dia hafal. 

Settle printout... Kita kongsikan di sini. Nanti, bila diperlukan... Kita search je di blog sendiri. Kan? 



Aku Negaraku

Ku sedar tanah air aku bertuah
Di sini tempatku berjasa
Ku sedar sempurna hidupku di sini
Malaysia ku terhutang budi

[Chorus]
Aku Negaraku
Aku Negaraku
Sememangnya Negaraku maju
Negaraku tanah tumpah darahku

Aku Negaraku
Di hatiku negaraku
Selamanya aku negaraku
Satu
Negaraku tanah tumpah darahku

Kita bersama membina masa depan
Semangat setinggi angkasa
Kita bersama bersyukur pada Tuhan
KepadaNYA kita berserah

Ulang [Chorus]

Ku laungkan namamu ke seluruh dunia
Malaysia aku bahagia

Ulang [Chorus]

Aku Negaraku

Haha... Entri tahun lepas dalam draf, baru sekarang perasan dan terus publish. Sabar jelah ye... Padahal, Alia dah hafal dah sekarang lagu Aku Negaraku... Al-maklumlah, starting last year lagi dorang dah nyanyikan lagu ni masa perhimpunan. 

Apa-apa pun, happy weekend all. Have a nice day 😄

1 Comments

  1. Budak2 sekolah kena nyanyi kat perhimpunan mingguan lagu ni.

    ReplyDelete