Showing posts with the label Tips BloggingShow all
Penting! Menulis Isu Semasa Untuk Tingkatkan Trafik Blog

Assalamu'alaikum, hai... Fizacrochet.com - Untuk menaikkan trafik blog, kita kena ada strategi... Lebih-lebih lagi bagi yang menggunakan medium blog untuk menjana pendapatan sampingan... Sudah pastinya, setiap hari akan memikirkan... Apakah jenis entri, bila…

BACA SETERUSNYA >>
Kenapa Update Blog Selepas 10 Pagi?

Assalamu'alaikum, hai... Kenapa Update Blog Selepas 10 Pagi? | Alhamdulillah, selagi idea datang... Selagi itu Fiza akan mengemaskini blog dengan entri baharu. In Shaa Allah... Entri kali ni, Fiza nak berkongsi maklumat berkaitan waktu terbaru yang sesuai unt…

BACA SETERUSNYA >>
Rahsia blog ramai pembaca

Assalamu'alaikum, hai... Rahsia blog ramai pembaca | Alhamdulillah, dia atas peluang dan ruang yang ada untuk Fiza terus berkongsi cerita. " Rahsia blog ramai pembaca ", pastinya suatu kenyataan yang amat blogger dambakan. Betul tak? Fiza sendiri p…

BACA SETERUSNYA >>
Tips kembalikan mood berblogging

Assalamu'alaikum, hai... Tips kembalikan mood berblogging | Pada Fiza, lain orang lain caranya. Tapi, Fiza jugak ada cara tersendiri bagaimana nak kembalikan mood nak berblog, bila mood ke laut. Al-maklumlah, ada masa mood nak menulis di blog ada pasang su…

BACA SETERUSNYA >>
Ubahsuai Blog

Ubahsuai blog | rasanya duatiga kali jugak dah aku tukar template dan kalini, header pun turut berubah. Entahlah! Aku cepat sangat rambang mata bila tengok template mesra seo . Try and error , itulah kerja aku... Bila Alia dan Ain dah tidur... Mulalah projek aku m…

BACA SETERUSNYA >>
Awas! Akibat Jarang Update Blog

Awas! Akibat jarang update blog , pembaca datang dan pergi... Sudahnya, pageviews merudum jatuh teruk sekali. Sudah jatuh, ditimpa tangga... Ranking Alexa pun turut terjejas. Betapa besarnya impak bila mana kita tidak mengemaskini blog. Itulah yang aku rasai se…

BACA SETERUSNYA >>
Kenapa Ramai Followers blog hilang Atau Unfollow Serentak Dalam Satu Masa?

Kenapa ramai followers blog hilang atau unfollow serentak dalam satu masa? Hurmmm... Dalam minggu ni ramai jugak blogger yang update pasal masalah followers unfollow terlalu ramai dalam masa yang sama. Perasan jugak sebenarnya... Tapi, ingatkan aku saja yang berm…

BACA SETERUSNYA >>
Kenapa Entri Terbaru Tak Keluar Di Dashboard Ye?

Assalamu'alaikum ♥ Entri terbaru tak keluar di dashboard ... Dah dua hari dah aku perasan tau. Bila publish entri baru, entri tak keluar di dashboard. Di bloglist pun tak up to date. Apa masalahnya yer? Sumber dari google image Selepas duatigaempat…

BACA SETERUSNYA >>
Auto Publish Sangat Membantu

Assalamu'alaikum ♥ Auto Publish sangat membantu , entri terbaru dari aku. Nak update blog mengikut waktu kemuncak paling ramai orang online memanglah tak boleh... Lebih-lebih lagi bagi aku yang bergelar mak budak. Tuntutan kerja yang tak pernah habis merupa…

BACA SETERUSNYA >>
Peka Isu Semasa Tip Sumbang Trafik

Assalamu'alaikum ♥ Peka isu semasa tip sumbang trafik ,   juga merupakan salah satu tip untuk menarik minat pembaca ke sesuatu laman atau blog. Contohnya, hari Ahad malam Isnin adalah peringkat akhir pelamin fantasia 2015 bagi musim yang pertama , dan a…

BACA SETERUSNYA >>
Bilakah Waktu Yang Sesuai Publish Entri?

Assalamu'alaikum ♥ Bilakah waktu yang sesuai publish entri?  Satu daripada seribu persoalan yang pasti akan timbul di fikiran penulis blog seperti aku yang inginkan pembaca untuk berkunjung ke sini. Sumber dari google Berdasarkan pemerhatian, pemb…

BACA SETERUSNYA >>