Showing posts with the label Tip KesihatanShow all
Amalan Minum Air Putih Selepas Bangun Tidur

Assalamualaikum, hai...  Amalan Minum Air Putih Selepas Bangun Tidur | Alhamdulillah, di atas nikmat yang Allah kurniakan. Permulaan hari yang baik... Fiza ingin berkongsikan tentang amalan minum air putih, setiap pagi selepas bangun tidur.  Bila sebut bangun …

BACA SETERUSNYA >>
7 langkah bijak kurangkan gula

Assalamu'alaikum, hai...  7 langkah bijak kurangkan gula | Bila usia semakin meningkat, kita kena jaga pemakanan. Bak kata pepatah... Mencegah lebih baik daripada mengubati . Fiza suka guna aplikasi pinterest untuk dapatkan info kesihatan dan sebagainya dala…

BACA SETERUSNYA >>
Minum air pada waktu yang betul?

Assalamu'alaikum, hai... Minum air pada waktu yang betul? | Memandangan cuaca agak panas sekarang ni. Fiza jugak nak share berkaitan dengan minum air kosong. Kekadang ada jenis orang... Dia susah nak minum air kosong... Maybe , dengan minum pada waktu yang …

BACA SETERUSNYA >>
Rahsia kuku pada manusia

Rahsia kuku pada manusia | entri terbaru dari aku untuk semua. Bila bosan mula melanda... Dan bila azam mula dinyata... 1 hari, 1 entri... Kenalah cari bahan untuk dikongsi. Sumber gambar daripada google image Alhamdulillah, bila bersembang dengan mak pasai…

BACA SETERUSNYA >>
Encik Suami Dan Lemon

Encik suami dan lemon | baru dua hari lepas aku berkongsi cerita tentang merawat jerawat dengan mudah menggunakan lemon . Harini pulak... Still cerita berkisar tentang lemon. Semalam aku selsema... Asyik bersin je kerja. Disebabkan busy dengan kerja dan anak...…

BACA SETERUSNYA >>
Bagaimana rawat jerawat dengan jus lemon

Bagaimana rawat jerawat dengan jus lemon | Next entri selepas entri Kebaikan lada hitam dalam diet pemakanan. Sambil tunggu lauk masak. Ain still tidur. Alia pulak sedang buat aktiviti 'mewarna'. Apalagi... Capai majalah iSIHAT untuk ditelaah buat duatig…

BACA SETERUSNYA >>
Tips Mengurangkan Sakit Tulang Belakang

Tips mengurangkan sakit tulang belakang . Info menarik buat mereka yang menghidapinya. Tips ini bukan aku sendiri yang reka... Tapi, hasil dari pembacaan aku dalam beberapa buah artikel... Ada masa terluang... Bila Alia dan Ain tidur. Aku gabungkan info yang ada menj…

BACA SETERUSNYA >>
Kebaikan Seleri Kepada Kaum Hawa

Kebaikan seleri kepada wanita , entri mengenai kesihatan ingin aku kongsikan. Info ni pun aku dapat daripada pembacaan. Seperti yang kita tahu... Seleri adalah sejenis sayur berbatang lembut. Berdasarkan info di majalah iSIHAT, Seleri dikatakan mampu melancar…

BACA SETERUSNYA >>
Kenapa Tembikai Dikatakan Boleh Membantu Lelaki

Assalamu'alaikum  ♥ Kenapa tembikai dikatakan boleh membantu lelaki?  Entri seterusnya dari aku. Tetiba rasa nak berkongsi info mengenainya memandangkan buah tersebut berlonggok-longgok dijual di sana sini. Contohnya, semalam masa ke bazar ramadhan Spaoh...…

BACA SETERUSNYA >>
Kawal Gula Dalam Darah Dengan Mudah

Assalamu'alaikum, hai ♥ Bila makan kacang... Tetiba teringat dengan satu info yang pernah aku terbaca di majalah iSihat... Di mana penghidap diabetes terutama jenis 2 yang makan segenggam kacang setiap hari mempunyai tahap gula dalam darah yang stabi l. …

BACA SETERUSNYA >>
Rahsia Makanan Yang Diperam

Assalamu'alaikum, hai... Siapa suka makan tempe? ... Aku makan if ada. Tapi... Kalau takde pun tak kisah. Kiranya tak minat sangatla dengan tempe. Kalau encik suami. Tempe is makanan favourate dia. Nampak... Confirm! Beli ^_^. Tapi... Kalau kobis jeruk goren…

BACA SETERUSNYA >>

Assalamu'alaikum ♥, Alhamdulillah... Di atas peluang dan ruang yang aku cipta sendiri... Untuk aku terus bercerita dan berkongsi cerita. Kali ni cerita aku berkisar tentang sedikit info mengenai panduan berpuasa untuk pesakit Diabetes yang aku petik dari…

BACA SETERUSNYA >>
Bersenam Ketika Hamil

Assalamu'alaikum... Bercakap pasal senam. Aku rasa... Akulah manusia paling malas nak bersenam . Walaupun dulu time mengandungkan Alia. Tak pernah pun terfikir pasal nak bersenam. Yang aku fikir... Rasa penat, malas dan nak tidur jer keja. Aku ada terba…

BACA SETERUSNYA >>
Susah Ke Nak Kawal Kolestrol?

Assalamu'alaikum... Semestinya... Majalah iSIHAT adalah antara majalah kesukaan kami suami isteri. Tapi... Yang suka membelinya Encik Hubby. Every months wajib ada. Harap maklum okeh! Hehe... Baru-baru ni aku ada terbaca... Cara paling mudah untuk kawal k…

BACA SETERUSNYA >>
Krim Kolagen Buat Kulit Lebih Kendur

Assalamu'alaikum... Sejak akhir-akhir ni... Sana-sini dok heboh bercakap pasal kolagen . Pure merine kolagen lah... Atau dimelayukan... Kolagen rumpai laut . Malah... Last two week pun, dalam wanita hari ini... Juga bercakap tentang kolagen rumpai laut, bah…

BACA SETERUSNYA >>

Assalamu'alaikum... Alhamdulillah... Sekali lagi aku berpeluang untuk update belog . Kali ini cerita aku tentang dalam pantang selepas bersalin dan fokus utamanya adalah minuman terbaik untuk diminum ketika berpantang . Pada aku... Tiada istilah yang terba…

BACA SETERUSNYA >>

Assala'mualaikum... Flasback again! Kali ni berkaitan rambut aku gugur selepas bersalin . Berlaku setahun sebulan yang lepas. Pada mulanya, aku tak kisah sangat pun... Kerana beranggapan mungkin disebabkan jarang bersyampu dalam berpantang, masa mandi kot …

BACA SETERUSNYA >>

Assalamu'alaikum... Baru-baru ni aku terbaca satu artikel di Majalah Rapi keluaran April bertajuk "Miliki Mata Cantik Dengan 4 Cara" ... Yang aku kira bagus untuk dipraktikkan kerana... Mahu cantik tanpa perlu berbelanja mahal cuba diterapkan. I lik…

BACA SETERUSNYA >>

Assalamu'alaikum... Kisah semalam menjadikan aku berminat untuk kongsikannya di belog. Semalam... Before tidur aku baca majalah iSIHAT (***Nak kena bagitau ke? Haha...). Permulaan cerita sebenarnya. Aku terbaca mengenai satu artikel yang aku kira sangat me…

BACA SETERUSNYA >>

Assalamu'alaikum... Satu soalan cepu emas aku kira. Siapa tak nak jantung sihat right! Untuk ke arah itu sebenarnya banyak tip dan petua telah disarankan. Just google... Tak sampai 5 minit pasti akan dapat jawapannya. Tu kalau line internet oklah. Bhaha..…

BACA SETERUSNYA >>