Showing posts with the label TeknologiShow all
Kenapa charger handphone cepat panas?

Assalamu'alaikum, hai...  Kenapa charger handphone cepat panas? | Lately, charger handphone Oppo A37 Fiza selalu cepat panas ketika digunakan. Kenapa ye? Seperti kebiasaan, Fiza akan menggunakan kuasa google untuk mencari solusi... Risau jugak... Kot-kot, …

BACA SETERUSNYA >>
Perkenalkan ciri terbaru voice note di whatsapp

Assalamu'alaikum, hai...  Perkenalkan ciri terbaru voice note di whatsapp | Baring, walaupun pening... Masih ada lagi keinginan nak baca isu semasa di 365 news .  Tahukah korang?  Whatsapp memperkenalkan ciri terbaru untuk voice note . Update du…

BACA SETERUSNYA >>
Cara salin teks di Facebook dengan mudah

Assalamu'alaikum, hai...  C ara salin teks di Facebook dengan mudah | Kekadang bila baca sesuatu yang menarik di facebook seperti tips mengandung, resepi, tips mendidik anak dan sebagainya... Mesti kita nak copy right . Betul tak? For those yang guna aplik…

BACA SETERUSNYA >>
Tips Penjimatan untuk telefon bimbit dan telco

Assalamu'alaikum, hai... T ips Penjimatan untuk telefon bimbit dan telco | Terdapat banyak perkara yang perlu kita pertimbangkan, sekiranya kita ingin mengurangkan perbelanjaan seharian bagi tujuan penyimpanan. Antara utiliti yang boleh kita kurangkan perbelan…

BACA SETERUSNYA >>
Universal Diary

Universal Diary | salah satu aplikasi yang terdapat di playstore yang aku sukai. Dah lama guna, baru sekarang nak update.  Alhamdulillah, semenjak ambik upah mengait barangan baby... Aku memerlukan buku nak buat sedikit rekod order dan hasil jualan. Sambil …

BACA SETERUSNYA >>
Handphone Samsung Note 1 Aku Bermasalah

Handphone Samsung Note 1 aku bermasalah | semuanya berlaku setelah aku format sendiri tiga minggu yang lalu. Kedekut punya pasal... Aku try format sendiri berdasarkan tutorial yang terdapat di google. Aku format pun bukannya apa... Hampir 4 tahun dah guna. Semestin…

BACA SETERUSNYA >>
Menariknya Garfu Untuk Diet

Menariknya garfu untuk diet . Tetiba aku teruja nak berkongsi tentang satu teknologi yang aku kira cukup canggih untuk diketahui... Lagi-lagi kepada mereka yang tengah berdiet. Mesti tercari-cari sesuatu medium yang boleh membantu mereka melancarkan lagi proses b…

BACA SETERUSNYA >>
Cara Menyekat 'Invite Game' Di Facebook Dengan mudah

Cara menyekat atau block 'invite game' di FB, entri terbaru dari aku. Kekadang naik rimas jugak tengok banyak sangat notification di handphone... Lebih-lebih lagi notification tentang pelawaan kawan untuk main sesuatu permainan di facebook. Aku tak la…

BACA SETERUSNYA >>
Aplikasi Floating Stickies Yang Memudahkan

Assalamu'alaikum, hai ♥ Lately, banyak task nak kena siap before aku cuti panjang. Haha... Samada terus bekerja atau jaga anak. Susah tau nak carik pengasuh sekarang ni. Nak tak nak... Kenak pikir panjang... Kena pilih! Hwaaa... Tetiba pulak yer.  Stop d…

BACA SETERUSNYA >>
Cara Connect Internet Handphone Dengan Laptop

Assalamu’alaikum, hai… Kalau semalam cerita aku berkisar tentang bahaya memanaskan makanan berulang kali ... Kali ni pulak berkaitan dengan wifi handphone android. Dah setahun jadi pengguna Samsung Galaxy Note dan guna bill untuk line internet… Tapi tak per…

BACA SETERUSNYA >>
Tip Menghindari Bahaya?

Hola   ♥ Kini pengeluaran handphone semakin banyak seperti cendawan tumbuh selepas hujan . Permintaan masyarakat pun semakin tinggi. Namun, dalam keasyikkan kita menikmati arus tranformasi teknologi adakah kita terfikir mengenai faedah dan keburukannya kepada k…

BACA SETERUSNYA >>
Wah! Nak PB satu... Hehe.

Hola   ♥ Nak seribu daya, tak nak seribu dalih ... Itulah perumpamaan yang tepat untuk dilabelkan kepada sikap kita sebagai manusia terutamanya untuk merubah kepada sesuatu yang lebih baik. Bercakap mengenai perubahan, tetiba aku terfikir mengenai bagaiman…

BACA SETERUSNYA >>
Keluaran Handphone terbaru 2013 oleh Samsung

Hola   ♥ Hari ni dah hari Khamis. Esok Jumaat... Dan lusa dah weekends... Begitu cepat masa berlalu kan tanpa kita sedari. Begitu juga dengan perkembangan arus pemodenan... Sungguh drastik! Barang keperluan kita pun semakin canggih terutamanya handphone . Dar…

BACA SETERUSNYA >>
Kereta Luar Biasa Terkini!

Hola   ♥ Sumber gambar adalah daripada kosmo online bertarikh 10/11/2012 Semalam, after publish entri [ Ingat Senang Ke... ]. Aku langsung dah tak berkesempatan nak lepak di blog kengkawan. Kenapa pulak? Aku kena masak masakkan kesukaan En. Hub…

BACA SETERUSNYA >>
Kelebihan iPAD MINI

Hola   ♥  Setiap detik dan waktu ... Pasti akan ada sesuatu yang baru muncul dalam kehidupan kita. Lihat sahajalah teknologi masa kini... Begitu pantas berkembang seperti " cendawan baru tumbuh selepas hujan "  T erutamanya rekabentuk handphone yang ma…

BACA SETERUSNYA >>

Hola, Selamat pagi semua... Actually , saya tengah membangunkan sistem... Simple sistem jer dan perlukan kod warna HTML-XHTML-XML-CSS ... Dengan menggunakan google , saya terjumpa kod seperti di bawah. Gembira yang tak terkira nak gak tempek kat blog as a reference .…

BACA SETERUSNYA >>