Showing posts with the label MotivasiShow all
 Boleh jana pendapatan ke dengan menulis blog?

Assalamu'alaikum, hai... Boleh jana pendapatan ke dengan menulis blog? | Bila dah setiap hari update status facebook berkaitan entri di blog... Seperti yang Fiza jangka... Pasti ada suara-suara sumbang yang akan bertanya... Apa faedahnya menulis blog? Boleh …

BACA SETERUSNYA >>
Ibarat Sepohon Pokok Di Tepi Jalan

Assalamu'alaikum, hai... Ibarat sepohon pokok di tepi jalan | Alhamdulillah di atas peluang yang Allah berikan untuk terus bernafas di bumi Allah. Teringat akan kata-kata... Jadilah seperti pohon yang lebat buahnya yang tumbuh di tepi jalan yan…

BACA SETERUSNYA >>
Putus Tunang Adakah Wajar?

Putus tunang adakah wajar? | Bila dua hati dah bersetuju mengikat janji untuk sehidup semati. Satu situasi yang ingin aku bicarakan di saat aku terfikir mengenai akannya. Dah setahun bertunang secara jarak jauh. Tetiba si teruna memutuskan hubungan melalui sms tan…

BACA SETERUSNYA >>
Terima Teguran Biarlah Pandang Dari Sudut Positif

Terima Teguran Biarlah Pandang dari sudut positif . Jangan mudah marah itulah sewajarnya. Cari jalan penyelesaian... Itulah yang terbaik. Setiap individu punyai hak untuk bersuara... Dan setiap suara harus didengari dan dinilai. Bila kita hanya menilai dengan me…

BACA SETERUSNYA >>
Setialah Pada Yang Satu

Setialah pada yang satu . Satu ungkapan yang mungkin susah untuk dilakukan pada sesetengah gadis atau lelaki yang mungkin lebih bersikap berhati- hati dalam memilih pasangan. Sudahnya, dalam dok bercinta dengan sorang, tapi dalam masa yang sama pasang lain. Na…

BACA SETERUSNYA >>
Bagaimana Mengajar Anak Untuk Berkongsi Dengan Mudah?

Assalamu'alaikum ♥ Bagaimana Mengajar Anak Untuk Berkongsi Dengan Mudah?  Satu persoalan akan timbul... Bila anak dah bertambah duatigaempat orang. Kesabaran dan corak dalam mendidik peribadi anak-anak semakin komplek. Lebih-lebih lagi mengenai konsep berkon…

BACA SETERUSNYA >>
Cara Elak Anak Daripada Menonton TV Atau Gajet Terlalu Lama

Assalamu'alaikum ♥ Alhamdulillah... di atas peluang dan ruang yang ada untuk aku terus berkongsi cerita di sini. Seperti kebiasaan, cerita yang aku nak kongsikan still berkisar tentang anak-anak. Tak kira ia pengalaman sendiri mahupun maklumat hasil daripada…

BACA SETERUSNYA >>
Keikhlasan itu perlu...

Assalamu'alaikum, hai ♥ Sumber gambar daripada google image Umur dah pun melepasi 30-an... Pastinya saban hari... Berjumpa dan mengenali sahabat baru dalam  kehidupan. Tapi sejauh mana keikhlasan persahabatan itu... Amat susah untuk dirungkaikan. Bet…

BACA SETERUSNYA >>
Bukan Mimpi, Tapi Rialiti

Assalamu'alaikum, hai... Bila tengok ruangan senyum kambing di utusan harian online . Aku teringat akan kata-kata seorang cikgu. Gagal atau berjaya... Kita sebetulnya terima dengan hati yang terbuka. Itulah yang harus kita akui. Perlukah kita senyum atau…

BACA SETERUSNYA >>
Buku Halal Untuk Dibaca?

Assalamu'alaikum... First time tengok buku ada logo tanda halal untuk dibaca ^_^.... Ke aku yang tak perasaan memang ada logo tanda halal untuk dibaca pada buku selama ni ^_*... Bicara Hati : Ni buku terbaru hubby beli. Tak baca lagi...

BACA SETERUSNYA >>
Tip Mudah Untuk Terus Bahagia

Assalamu'alaikum... Hari Jumaat nan indah... Teringat aku akan kata-kata arwah nenek, 6 tahun lepas.  Masa tu aku belum kawin lagi dengan En. Hussien ^_^. Kata nenek untuk kekal bahagia, perkara utama paling penting... Sentiasa berdoa. Bermohon kepada Allah ag…

BACA SETERUSNYA >>

Assalamu'alaikum... Hari cuti nan indah. Bila dah berumah tangga. Sang isteri sudah pasti di bawah kekuasaan suami... Dan kebahagiaan rumah tangga itu juga sudah pasti memerlukan pasangan yang toleransi. Namun, banyak institusi kekeluargaan hancur adalah d…

BACA SETERUSNYA >>
Tanda-tanda si dia mulai curang!

Assalamu'alaikum... Alhamdulillah! Syukur pada Yang Esa, kerana dengan izin-NYA. Aku berpeluang lagi untuk terus bernafas dan berkongsi cerita di sini. Kali ini aku ingin berkongsi cerita tentang apa itu curang? dan apakah tanda-tanda pasangan berlaku curang…

BACA SETERUSNYA >>
Lahir bulan Mac

Assalamu'alaikum... Firstly ... Selamat harijadi buat yang lahir pada bulan Mac. Entri aku kali ni juga berkaitan bulan Mac iaitu rahsia lahir bulan Mac . Sebenarnya, aku suka baca berkaitan dengan rahsia setiap bulan kelahiran tapi tidak 100%mempercay…

BACA SETERUSNYA >>
The Gender Agenda : Gaining Momentum.

Assalamu'alaikum... Hari ni tanggal 8 Mac 2013 ... Hari istimewa buat insan bergelar wanita. Dengan peluang dan ruang yang ada... Aku ingin mengucapkan selamat menyambut hari wanita sedunia buat wanita sekalian. Semoga kita terus menjadi wanita yang…

BACA SETERUSNYA >>
Kedekut tidak, membazir pun tidak!

Assalamu'alaikum... Entri kali ini aku ingin berkongsi mengenai sebuah buku yang aku kira bagus untuk dikongsikan sebagai ingatan buat kita semua. Namun, hakikatnya entri kali ni adalah checklist buat diriku sendiri sebenarnya. Manusiakan mudah lupa. Indek…

BACA SETERUSNYA >>
Materialistik Sungguh!

Assalamu'alaikum... Satu sikap yang lelaki tak suka pada pasangan terutamanya ketika bercinta. Belum ada apa-apa hubungan lagi dah mintak macam-macam (*** Maksud aku hubungan suami isteri) suruh beli ini dan itu. Kalau tak dibelikan... Merajuklah jawabnya.…

BACA SETERUSNYA >>
Tanpa diduga dan semuanya telah Allah tentukan...

Hola   ♥ Di hari Jumaat yang dingin dek kerana hujan yang tak berhenti-henti dari semalam lagi, terasa lebih sayu dan hiba apabila mendapat tahu kisah sedih yang menjadi topik utama dalam akbar mymetro  hari ni...  [ 4 orang terbunuh sekali gus ]. Dipetik …

BACA SETERUSNYA >>
Aku seorang Khalifah...

Hola   ♥ Cambahkan ilmu dengan menonton motivasi pagi. .. Itulah kata-kata Fitri yang membuatkan aku cuba untuk mendengar motivasi pagi ni... Even though , pepagi ni  busy sikit dengan pelbagai tuntutan.  Sumber gambar daripada Google Image "Aku seor…

BACA SETERUSNYA >>

Hola   ♥ Alhamdulillah! Sekali lagi kehadiran bulan Zulhijjah yang cukup sinonim dengan sambutan perayaan yang disebut sebagai "Eid al Adha" muncul lagi. Teringat Fiza akan kisah... Suatu hari, ketika Nabi Ibrahim a.s. berada di Mekah sedang dalam…

BACA SETERUSNYA >>