Showing posts with the label Drama Adaptasi NovelShow all
Sinopsis episod 13, 14, 15, 16, 17, 18 dan 19 Mr.Grey

Assalamu'alaikum, hai... S inopsis episod 13, 14, 15, 16, 17, 18 dan 19 Mr.Grey | Lepas kawin, Mr.Grey dan Nisa Ardina pergi berbulan madu. Balik daripada bulan madu, tetiba Nabil muncul depan rumah. Datang untuk memohon maaf dan dia mengaku bahawa dialah yang…

BACA SETERUSNYA >>
Sinopsis episod akhir Mr. Grey

Assalamu'alaikum, hai...  S inopsis episod akhir Mr. Grey | episod 13, 14,15,16 17,18 dan 19 Fiza tak berkesempatan nak update lagi... Sebab dua episod tak tengok lagi... Top-top) pagi tadi layan episod akhir jam 10. In Shaa Allah, nanti Fiza update .  Bagi…

BACA SETERUSNYA >>
Drama klik! Pengantin Musim Salju

Assalamu'alaikum, hai...  D rama klik! Pengantin Musim Salju  | Berdasarkan sumber blog gempak , Drama Klik pengantin musim salju akan mula ditayangkan di slot Megadrama, 7 Malam, Astro Ria 104 bermula 14 Mei 2018 . Merupakan drama adaptasi novel 'Pengantin…

BACA SETERUSNYA >>
Sinopsis episod 10, 11 dan 12 Mr. Grey

Assalamu'alaikum, hai... S inopsis episod 10, 11 dan 12 Mr. Grey | Dalam sidang akhbar, Mr. Grey mengaku yang dia mencintai Nisa dan akan berkahwin dengan Nisa. Mendengarkan pengakuan Mr.   Grey, Nisa jadi gelabah dan terus ajak Jannah keluar dari bilik persid…

BACA SETERUSNYA >>
Halalkan hati yang kucuri, adakah bakal menggantikan cinta fatamorgana?

Assalamu'alaikum, hai...  H alalkan hati yang kucuri, adakah bakal menggantikan cinta fatamorgana? | Anak-anak dah tidur, encik suami pulak tengah siapkan kerja sekolah yang masih berbaki. Sebagai blogger kononnya, kenalah pandai mencari peluang dan ruang... S…

BACA SETERUSNYA >>
Sinopsis episod 9 Mr. Grey

Assalamu'alaikum, hai...  Sinopsis episod 9 Mr. Grey | Sambungan cerita Mr. Grey dan Nisa ditangkap khalwat. Nasib baik Nurul Jannah tetiba bangun dalam gelap. Rupanya dia ada je dalam rumah. So , mereka tidak disabitkan kesalahan .  Mr. Grey kena marah de…

BACA SETERUSNYA >>
Sinopsis episod 7 dan 8 Mr. Grey

Assalamu'alaikum, hai... S inopsis episod 7 dan 8 Mr. Grey | Sambungan kisah Nurul Jannah dan Nisa outstation . Sorang ke Dubai, Sorang lagi menemani Mr. Grey meeting di Penang. Masa Nisa hantar Nurul Jannah depan pagar, Nadin dan Nabil menghendap . Mesti Nab…

BACA SETERUSNYA >>
Sinopsis episod 5 dan 6 Mr.Grey

Assalamu'alaikum, hai... S inopsis episod 5 dan 6 Mr.Grey | Dua hari berturut-turut, Fiza tak sempat tengok on time . Maka... Dua hari berturut-turut jugaklah Fiza layan ulangan Mr. Grey jam 10 pagi. So , pagi tadi lepas semua kerja rumah siap... Fiza ajak Ai…

BACA SETERUSNYA >>
Sinopsis episod 4 Mr.Grey

Assalamu'alaikum, hai... Sinopsis episod 4 Mr.Grey | Jannah balik kampung dan jumpa mak Nisa. Siap bagi handphone lagi. Di sisi lain, ketika Nisa sedang menunggu di perhentian bas... Tetiba kereta Mr.Grey hon dari belakang. Dia tumpangkan Nisa Ardina balik ru…

BACA SETERUSNYA >>
Sinopsis episod 3 Mr. Grey

Assalamu'alaikum,  hai...  Sinopsis episod 3 Mr. Grey | Kereta Nadin tiba-tiba rosak di tengah jalan. Bila Mr.Red lalu, dia pun menghulurkan bantuan untuk tumpangkan Nadin . Walaupun Nadin agak hambar orangnya, namun dia menerima bantuan yang Mr.Red hulurkan. …

BACA SETERUSNYA >>
Sinopsis episod 2 Mr.Grey

Assalamu'alaikum, hai... Sinopsis episod 2 Mr.Grey | Semalam, Fiza tak berkesempatan pun tengok Mr.Grey on time . Lepas temankan Kak Alia belajar, gara-gara pening kepala... Fiza terus tidur. Lansung tak layan. [Baca tak entri berkaitan?] Sinopsis episod…

BACA SETERUSNYA >>
Sinopsis Episod 1 Mr. Grey

Assalamu'alaikum, hai... Sinopsis Episod 1 Mr. Grey | Kebiasaannya, episod 1 ibarat pengenalan kepada sesuatu cerita. Apakah isu membuatkan perjalanan cerita menjadi scene by scene . Lebih kurang begitulah... Untuk episod pertama Mr. Grey, scene bermula di…

BACA SETERUSNYA >>
Pengakhiran Megadrama tak ada cinta sepertimu

Assalamu'alaikum, hai... Pengakhiran Megadrama tak ada cinta sepertimu | Akhirnya... Tamatlah sudah megadrama tak ada cinta sepertimu. Bagi episod 15 semalam , Hasran masih lagi dalam proses meraih kembali cinta Athea dengan bantuan ibunya, makcik Min. Namun, …

BACA SETERUSNYA >>
Mr. Grey akan gantikan tak ada cinta sepertimu

Assalamu'alaikum, hai...  Mr. Grey akan gantikan tak ada cinta sepertimu | Kebiasaannya, sebelum layan sesuatu megadrama... Fiza suka cari info mengenainya. Tak suka buang masa, kalau jalan ceritanya tak best atau gandingan pelakonnya tak menarik minat ... Me…

BACA SETERUSNYA >>
Sinopsis episod 14 tak ada cinta sepertimu

Assalamu'alaikum,  hai...  Sinopsis episod 14 tak ada cinta sepertimu | before Fiza up entri lain... First entri mestilah drama hot minggu akhir minggu ni... Scene mak dan ayah Hasran menyewa homestay sebelah rumah Athea . Dengan harapan... Nak mengenali …

BACA SETERUSNYA >>
Sinopsis Episod 13 Tak ada cinta sepertimu

Assalamu'alaikum, hai...  Sinopsis Episod 13 Tak ada cinta sepertimu | Sambungan scene Hasran call Athea, Namun Athea seperti tidak mahu melayan. Orang tengah frust , sememangnya tak kan layan . Lepas letak phone , Hasran tetap cari Athea dengan mengekori ker…

BACA SETERUSNYA >>
Sinopsis episod 12 tak ada cinta sepertimu

Assalamu'alaikum, hai... Sinopsis episod 12 tak ada cinta sepertimu | Sambung scene Azam dan Athea di kampung. Melangkah je kaki di depan pintu... Athea menangis melihatkan keadaan ayahnya yang sakit . Dah sebulan terlantar kena angin ahmar. Jirannya yang sela…

BACA SETERUSNYA >>