02 May 2019

Senarai Cuti Pada Bulan Mei 2019

Antara Cuti Dalam Bulan Mei 2019

Assalamualaikum, hai... Selamat pagi. Korang buat apa? Fiza pulak, before kemas rumah... Bukak social media dulu. Kot² ada berita terkini.

Yang terbaru Fiza tengok ada jawatan kosong untuk tenaga pengajar di IPT. Siapa berminat... Kena cepat update jobmalaysia tau. Due date pun 19 Mei ni.

Bercakap pasal bulan Mei... Masa Fiza scroll FB tadi, ternampak pasal cuti. Huihhh... Banyak jugak cuti dalam bulan Mei. Antaranya...

Senarai cuti dalam bulan Mei
Sumber dari Facebook 

1 Mei - Hari Pekerja
6 Mei - Awal Ramadhan
19 Mei - Hari Wesak
20 Mei - Hari Wesak
22 Mei - Nuzul Al-Quran

Bolehlah plan cuti, lagi² pada bulan puasa. Mesti nak jugak berbuka puasa bersama keluarga kan. Contohnya, 19 Mei jatuh pada hari Ahad. Isnin cuti, selasa kerja... Tapi boleh apply cuti sebab Khamis cuti lagi.

Syok le bagi mereka yang bekerja di negeri yang bercuti pada hari Jumaat... Boleh sambung cuti sampai Sabtu. Kan?...

Perghhh!!! Memang cuti sakan dibuatnya.

Cuma tula... Kekadang bila dah cuti lama sangat, mesti kita akan ada sindrom malas nak masuk kerja. Betul tak?

8 comments:

  1. Ya la tek... byk PH bulan tok.. mun cuti sekolah syok agik... macam last year... hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan... Nembiak cuti yalah ditunggu-tunggu sidak.

      Delete
  2. Siok byk cuti 😁😁 wlpun cfrm reput rs tulang balit keja aft cuti yea 😂😂

    ReplyDelete
  3. Saya follow sini!♡
    [Jemput blogwalking blog saya] :)

    ReplyDelete
  4. ctok awal ramadhan n nuzul quran xda cuti..

    ReplyDelete
  5. alahai seronoknya tak sabar nak tunggu cuti nuzul quran

    ReplyDelete
  6. jln ctok dr blog kak shirven. Kak, gnry ktk molah acar timun.. share resepi lok.. hehe

    ReplyDelete

Terima Kasih! Kerana sudi memberi komentar di blog Fiza. Komen yang baik-baik aje. #budibahasabudayakita

fizalinolie@gmail.com