Showing posts from July, 2018Show all
Cinta bukan kristal

Assalamu'alaikum, hai... Cinta bukan kristal | Merupakan drama terbaru yang akan menghiasi slot akasia, menggantikan drama jangan benci cintaku . Memandangkan Jangan benci cintaku masih berbaki 6 episod. Bermakna drama cinta bukan kristal akan mula dit…

BACA SETERUSNYA >>
Kenapa Doa Saad bin Abi Waqqas Sentiasa Makbul?

Assalamu'alaikum, hai...  Kenapa Doa Saad bin Abi Waqqas Sentiasa Makbul? | Ada ketika kita perlukan kisah-kisah teladan untuk dibaca. Pada Fiza, kisah-kisah teladan banyak membawa kita berfikir... Sejauh mana jati diri kita, kehidupan kita dan juga amalan k…

BACA SETERUSNYA >>
Agar aurat tidak terlihat jin?

Assalamu'alaikum,  hai...  Agar aurat tidak terlihat jin? | Kekadang kita juga lupa akannya. At least ,  bila ada cara untuk mengingatkan diri sendiri... Apa salahnya kita berkongsi di blog. Fiza pun... Kekadang terlupa akannya, bila mana ia dilakukan dengan…

BACA SETERUSNYA >>
Latih tubi, sekejap pun jadi

Assalamu'alaikum, hai... Latih tubi, sekejap pun jadi | Lama tak update pasal anak-anak. Pejam celik... Pejam celik, kak Alia dah 6 tahun. In Shaa Allah, next year dia darjah satu dah. Alhamdulillah, everyday ... Bila takde homeworks , Fiza sentiasa memas…

BACA SETERUSNYA >>
Islamic Quotes #10 : Keep Husnudzon?

Assalamu'alaikum, hai... Kredit : Pinterest Islamic Quotes yang ke-10 dari blog Fiza Keep Husnudzon Kita tidak mampu mengubah Hati orang untuk bersangka Baik pada kita, tapi kita Mampu mendidik hati kita Untuk bersangka b…

BACA SETERUSNYA >>
Terbongkar kisah di sebalik terlakur cinta suci

Assalamu'alaikum, hai... Terbongkar kisah di sebalik terlakur cinta suci | Anak dah tidur, semalam... Menontonla jugak drama terlakur cinta suci. Permulaan ceritanya agak membosankan... Di mana Aleyna, bekas GRO ingin berubah dan datang ke sebuah masjid . Di…

BACA SETERUSNYA >>
Terbaru, Alexa Rank 29 Julai 2018

Assalamu'alaikum, hai... Terbaru, Alexa Rank 29 Julai 2018 | Alhamdulillah di atas peluang dan ruang yang ada, untuk Fiza terus berkongsi cerita. Sudah menjadi tradisi, setiap Ahad... Fiza akan update alexa rank terkini untuk blog fizacrochet . Alhamdulilla…

BACA SETERUSNYA >>
Kenapa charger handphone cepat panas?

Assalamu'alaikum, hai...  Kenapa charger handphone cepat panas? | Lately, charger handphone Oppo A37 Fiza selalu cepat panas ketika digunakan. Kenapa ye? Seperti kebiasaan, Fiza akan menggunakan kuasa google untuk mencari solusi... Risau jugak... Kot-kot, …

BACA SETERUSNYA >>
Rahsia bersedekah walaupun hidup taklah kaya

Assalamu'alaikum, hai... Rahsia bersedekah walaupun hidup taklah kaya | Semalam sebelum tidur, encik suami sempat bagitau nak sedekahkan kuih atau mee untuk dorang mesyuarat pagi ni . Dorang tak ramai pun. Sekolah kecik je. Tempat kami harini sekolah ganti. …

BACA SETERUSNYA >>
Terhangat episod 21 Jangan benci cintaku

Assalamu'alaikum, hai... Terhangat episod 21 Jangan benci cintaku | Siapa yang tak pernah tinggal layan drama Jangan benci cintaku, pastinya terasa geram menonton episod malam ni kan... Di mana Husna memberitahu Shah, bahawa dia mengandungkan anak Shah . Isteri…

BACA SETERUSNYA >>
Terlakur cinta suci, 28 Julai 2018

Assalamu'alaikum, hai... Terlakur cinta suci, 28 Julai 2018 | Alhamdulillah, di atas peluang dan ruang yang ada untuk Fiza terus berkongsi cerita. Seperti kebiasaan, jika berpeluang... Fiza jugak akan update sedikit info mengenai sinopsis telemovie terbaru …

BACA SETERUSNYA >>
Menarik! Kombinasi warna pakaian untuk warna guava

Assalamu'alaikum, hai... Menarik! Kombinasi warna pakaian untuk warna guava | Kaum wanita sememangnya amat cerewet dalam pemilihan warna pakaian, lebih-lebih lagi jika menghadiri sesuatu event ... Sanggup berejam-rejam berdiri di depan almari semata-mata nak…

BACA SETERUSNYA >>
Penting! Tarikh pengemaskinian maklumat pendapatan PTPTN dilanjutkan

Assalamu'alaikum, hai... Penting! Tarikh pengemaskinian maklumat pendapatan PTPTN dilanjutkan | Alhamdulillah, Fiza dah selesai buat pengemaskinian. Encik suami kata... Buat je, even tak bekerja... Lama dah start bayar. Hutang... Kenalah bayar right . Selag…

BACA SETERUSNYA >>
Rahsia blog ramai pembaca

Assalamu'alaikum, hai... Rahsia blog ramai pembaca | Alhamdulillah, dia atas peluang dan ruang yang ada untuk Fiza terus berkongsi cerita. " Rahsia blog ramai pembaca ", pastinya suatu kenyataan yang amat blogger dambakan. Betul tak? Fiza sendiri p…

BACA SETERUSNYA >>
7 langkah bijak kurangkan gula

Assalamu'alaikum, hai...  7 langkah bijak kurangkan gula | Bila usia semakin meningkat, kita kena jaga pemakanan. Bak kata pepatah... Mencegah lebih baik daripada mengubati . Fiza suka guna aplikasi pinterest untuk dapatkan info kesihatan dan sebagainya dala…

BACA SETERUSNYA >>
Wordless : Kombinasi warna pakaian untuk warna mustard

Assalamu'alaikum, hai...  Kombinasi warna pakaian untuk warna mustard | For those yang meminati warna mustard,  mungkin warna-warna berikut menjadi inspirasi untuk match 'kan warna mustard.  Kredit : Pinterest Antara warna yang sesuai untuk match &…

BACA SETERUSNYA >>