Showing posts from July, 2018Show all
Cinta bukan kristal

Assalamu'alaikum, hai... Cinta bukan kristal | Merupakan drama terbaru yang akan menghiasi slot akasia, menggantikan drama jangan benci cintaku . Memandangkan Jangan benci cintaku masih berbaki 6 episod. Bermakna drama cinta bukan kristal akan mula dit…

Read More
Kenapa Doa Saad bin Abi Waqqas Sentiasa Makbul?

Assalamu'alaikum, hai...  Kenapa Doa Saad bin Abi Waqqas Sentiasa Makbul? | Ada ketika kita perlukan kisah-kisah teladan untuk dibaca. Pada Fiza, kisah-kisah teladan banyak membawa kita berfikir... Sejauh mana jati diri kita, kehidupan kita dan juga amalan k…

Read More
Agar aurat tidak terlihat jin?

Assalamu'alaikum,  hai...  Agar aurat tidak terlihat jin? | Kekadang kita juga lupa akannya. At least ,  bila ada cara untuk mengingatkan diri sendiri... Apa salahnya kita berkongsi di blog. Fiza pun... Kekadang terlupa akannya, bila mana ia dilakukan dengan…

Read More
Latih tubi, sekejap pun jadi

Assalamu'alaikum, hai... Latih tubi, sekejap pun jadi | Lama tak update pasal anak-anak. Pejam celik... Pejam celik, kak Alia dah 6 tahun. In Shaa Allah, next year dia darjah satu dah. Alhamdulillah, everyday ... Bila takde homeworks , Fiza sentiasa memas…

Read More
Islamic Quotes #10 : Keep Husnudzon?

Assalamu'alaikum, hai... Kredit : Pinterest Islamic Quotes yang ke-10 dari blog Fiza Keep Husnudzon Kita tidak mampu mengubah Hati orang untuk bersangka Baik pada kita, tapi kita Mampu mendidik hati kita Untuk bersangka b…

Read More
Terbongkar kisah di sebalik terlakur cinta suci

Assalamu'alaikum, hai... Terbongkar kisah di sebalik terlakur cinta suci | Anak dah tidur, semalam... Menontonla jugak drama terlakur cinta suci. Permulaan ceritanya agak membosankan... Di mana Aleyna, bekas GRO ingin berubah dan datang ke sebuah masjid . Di…

Read More
Terbaru, Alexa Rank 29 Julai 2018

Assalamu'alaikum, hai... Terbaru, Alexa Rank 29 Julai 2018 | Alhamdulillah di atas peluang dan ruang yang ada, untuk Fiza terus berkongsi cerita. Sudah menjadi tradisi, setiap Ahad... Fiza akan update alexa rank terkini untuk blog fizacrochet . Alhamdulilla…

Read More
Kenapa charger handphone cepat panas?

Assalamu'alaikum, hai...  Kenapa charger handphone cepat panas? | Lately, charger handphone Oppo A37 Fiza selalu cepat panas ketika digunakan. Kenapa ye? Seperti kebiasaan, Fiza akan menggunakan kuasa google untuk mencari solusi... Risau jugak... Kot-kot, …

Read More
Rahsia bersedekah walaupun hidup taklah kaya

Assalamu'alaikum, hai... Rahsia bersedekah walaupun hidup taklah kaya | Semalam sebelum tidur, encik suami sempat bagitau nak sedekahkan kuih atau mee untuk dorang mesyuarat pagi ni . Dorang tak ramai pun. Sekolah kecik je. Tempat kami harini sekolah ganti. …

Read More
Terhangat episod 21 Jangan benci cintaku

Assalamu'alaikum, hai... Terhangat episod 21 Jangan benci cintaku | Siapa yang tak pernah tinggal layan drama Jangan benci cintaku, pastinya terasa geram menonton episod malam ni kan... Di mana Husna memberitahu Shah, bahawa dia mengandungkan anak Shah . Isteri…

Read More
Terlakur cinta suci, 28 Julai 2018

Assalamu'alaikum, hai... Terlakur cinta suci, 28 Julai 2018 | Alhamdulillah, di atas peluang dan ruang yang ada untuk Fiza terus berkongsi cerita. Seperti kebiasaan, jika berpeluang... Fiza jugak akan update sedikit info mengenai sinopsis telemovie terbaru …

Read More
Menarik! Kombinasi warna pakaian untuk warna guava

Assalamu'alaikum, hai... Menarik! Kombinasi warna pakaian untuk warna guava | Kaum wanita sememangnya amat cerewet dalam pemilihan warna pakaian, lebih-lebih lagi jika menghadiri sesuatu event ... Sanggup berejam-rejam berdiri di depan almari semata-mata nak…

Read More
Penting! Tarikh pengemaskinian maklumat pendapatan PTPTN dilanjutkan

Assalamu'alaikum, hai... Penting! Tarikh pengemaskinian maklumat pendapatan PTPTN dilanjutkan | Alhamdulillah, Fiza dah selesai buat pengemaskinian. Encik suami kata... Buat je, even tak bekerja... Lama dah start bayar. Hutang... Kenalah bayar right . Selag…

Read More
Rahsia blog ramai pembaca

Assalamu'alaikum, hai... Rahsia blog ramai pembaca | Alhamdulillah, dia atas peluang dan ruang yang ada untuk Fiza terus berkongsi cerita. " Rahsia blog ramai pembaca ", pastinya suatu kenyataan yang amat blogger dambakan. Betul tak? Fiza sendiri p…

Read More
7 langkah bijak kurangkan gula

Assalamu'alaikum, hai...  7 langkah bijak kurangkan gula | Bila usia semakin meningkat, kita kena jaga pemakanan. Bak kata pepatah... Mencegah lebih baik daripada mengubati . Fiza suka guna aplikasi pinterest untuk dapatkan info kesihatan dan sebagainya dala…

Read More
Wordless : Kombinasi warna pakaian untuk warna mustard

Assalamu'alaikum, hai...  Kombinasi warna pakaian untuk warna mustard | For those yang meminati warna mustard,  mungkin warna-warna berikut menjadi inspirasi untuk match 'kan warna mustard.  Kredit : Pinterest Antara warna yang sesuai untuk match &…

Read More