Assalamu'alaikum, hai...
Rukun travel dengan Malaysia Airlines! | Setiap kali travel, perasan tak ada rukun travel yang setiap dari kita mesti ikut? Hahahaha. Rukun apa pulak lah ni kan? So nak tahu what is my rukun travel? Mesti ada di antara korang yang buat ritual atau “rukun travel” ni. Tak percaya? Ok let’s see!

Rukun yang pertama semestinya terbang dengan your favorite airline kan? Korang bila terbang nak ke mana-mana sama ada dalam atau luar negara selalu prefer naik airlines mana? Ada yang nak cut cost mesti cari yang budget airlines, ada yang kalau nak terbang jauh sikit, mesti cari airlines yang boleh bagi keselesaan sepanjang flight, ada jugak yang nak hassle free, nak semua all in, tak perlu nak fikir nak add on itu ini, akan go for premium airlines. And for me personally, I am so proud to fly with our national carrier, Malaysia Airlines! Tak payah nak fikir nak makan apa atas flight, tak payah nak fikir pasal beg kena beli asing semua.

Fly smart with Malaysia Airlines

But why Malaysia Airlines? Why you should enjoy flying with MAS, mostly sebab its world class service and hospitality. Daripada ticketing, ground services, in flight services sehinggalah you safely arrived at your destination. You can tell the difference! In-flight entertainment pun best, ada banyak pilihan movies, tv shows, lagu, games dan macam-macam lagi untuk korang, jadi apa sangatlah setakat 7-14 jam dalam flight tu, mesti tak boring punya. Tak terasa langsung ok! Kejap je dah touch down. Selain in-flight entertainment, the friendly cabin crew pulak akan selalu ready if you need anything. But jangan lah nak over mengedik mintak itu ini pulak nanti?! – hahaha.


Tapi bak kata orang all come with a price tag. Eh ye ke? Ramai orang fikir yang tak boleh dapat tiket dengan harga yang menarik dengan Malaysia Airlines. So antara rukun nak travel ni jugak, beli tiket flight! But don't worry sekarang dengan Traveloka, korang tak perlu lagi nak tunggu year end sales ke, travel fair ke, apa ke untuk dapatkan tiket dengan harga promotion. Anytime saja boleh dapat promotion punya price via Traveloka. Tak percaya cuba...


Jangan terkejut pulak ok, kalau dapat harga yang memang berbaloi, untuk world class service ni. Amboi, amboi, amboi, amboi – bak kata Azwan Ali!

Tiket dah ada, so now what to do next? Rukun seterusnya mestilah packing, mesti paling malas sekali nak buat tapi nak tahu tak packing beg untuk travel nilah paling teramat penting sekali! Jangan lupa barang-barang yang penting, your travel kits, ubat-ubat yang penting, baju semua. Kalau tak mahu ended up usung luggage berat bila korang travel, sila lah pack elok-elok. Baju seluar semua tu gulung ok bukan lipat, and jangan nak pack satu rumah pulak bawak pergi travel ok! Untuk Malaysia Airlines, checked in luggage up to 30 kg memang dah include dalam tiket kita, tapi sekarang untuk kemudahan korang yang nak angkut satu rumah travel ni, dah boleh beli extra kilos untuk luggage.


Then rukun last sekali, of course jangan lupa instagram feed korang dengan your Malaysia Airlines boarding pass! Oklah upgrade sikit, kalau keluar negara tu, buku merah jungan lupa masuk sekali. Tapi sila make sure tak tayang sekali maklumat yang penting macam korang punya details, your full name ke, bar code tu ke apa ke. Itu untuk keselamatan korang jugak ok! So set

Itulah rukun utama nak travel! Mesti korang pernah buat jugak kan? Mengaku jelah ok? Tak salah pun, but just be careful bab maklumat-maklumat penting kat your
boarding pass tu. So now selamat terbang ke destinasi masing-masing - Jangan lupa, fasten your seatbelt, because we are ready to fly with Malaysia Airlines.

#Traveloka
#MalaysiaAirlines
#PromoMalaysiaAirlines

0 Comments