Showing posts from May, 2018Show all

Assalamu'alaikum, hai...  Hisablah diri kamu sebelum dihisab | Walaupun serumah, bila ada video best ... Encik suami selalu send whatsapp buat Fiza . Haippp!! Pagi ni lepas sahur pepagi lagi dapat mesej dari encik suami... Video ni...  Yup! Fiza suka …

BACA SETERUSNYA >>
Siapakah pencipta kartun 'Pingu'?

Assalamu'alaikum, hai... Siapakah pencipta kartun 'Pingu'? | Actually , Fiza pun tak kenal dan tak terfikir pun nak tahu siapa pencipta kartun tersebut... Even , dulu masa zaman kanak-kanak ia adalah antara salah satu kartun yang ditunggu-tunggu. …

BACA SETERUSNYA >>
Riena Diana membawa watak Dr. Qhadeeja dalam drama Nur

Assalamu'alaikum, hai...  Riena Diana membawa watak Dr. Qhadeeja dalam drama Nur | Alahai! Penangan Shafiq Kyle... Walaupun, badan rasa tak sedap... Still nak layan samarinda Nur jugak. 😢😢😢 Malam ni masuk episod 10 dah. Baru tengok dua episod... Ter…

BACA SETERUSNYA >>
Rukun travel dengan Malaysia Airlines!

Assalamu'alaikum, hai... Rukun travel dengan Malaysia Airlines! | Setiap kali travel , perasan tak ada rukun travel yang setiap dari kita mesti ikut? Hahahaha. Rukun apa pulak lah ni kan? So nak tahu what is my rukun travel ? Mesti ada di antara korang yang buat…

BACA SETERUSNYA >>
Layan jugak Nur, Samarinda Ramadan

Assalamu'alaikum, hai...  Layan jugak Nur, Samarinda Ramadan | Melihatkan ramai yang review di fb kata drama Nur best . Walaupun tak sedap badan, malam ni Fiza layan jugak drama tersebut. Dah episod 9 dah oii...  Fiza baru nak layan . Lately , bila badan tak …

BACA SETERUSNYA >>
Alexa rank membaik dan jatuh?

Assalamu'alaikum, hai...  Alexa rank membaik dan jatuh? | 11 hari puasa berlalu, baru harini Fiza rasa larat sikit nak update blog. Entah! Sejak akhir-akhir ni Fiza selalu rasa tak sedap badan . Pening dan loya. Tapi... Abaikan dululah pasal tu...  [Baca …

BACA SETERUSNYA >>
Hari pertama ramadan untuk tahun 2018

Assalamu'alaikum, hai...  H ari pertama ramadan untuk tahun 2018 | Alhamdulillah, first day puasa Fiza tak terbangun... Nasib baik ada mak terbaik. 4.10 pagi mak kejutan kami. Bangun je... Semua dah terhidang di atas meja . Simple menu je mak masak... Sup aya…

BACA SETERUSNYA >>
Selamat Hari Guru 2018

Assalamu'alaikum, hai...  S elamat Hari Guru 2018 | Buat seluruh warganegara Malaysia yang bergelar guru termasuklah buat suami tersayang. Walaupun berbeza fahaman parti politik. Janganlah kita jadikan ia sebagai gap dalam teamworks .  Kumpulan kerja y…

BACA SETERUSNYA >>
Sinopsis episod 1 rahsia hati perempuan

Assalamu'alaikum, hai...  S inopsis episod 1 rahsia hati perempuan | Semalam Fiza tak sempat tengok. So , seperti biasa jam 9 lebih gitu dah terpacak dah depan tv. Check Astro Ria 104. Haipp!! Takde siaran ulangan ke jam 10. So ,  Fiza try tukar-tukar channe…

BACA SETERUSNYA >>
Rahsia Hati Perempuan, drama terbaru gantikan Mr. Grey

Assalamu'alaikum, hai...  R ahsia Hati Perempuan, drama terbaru gantikan Mr. Grey | Malam ni dah start dengan episod 1, semestinya jam 10 malam di Astro Ria 104. Setiap Isnin hingga Khamis. Berdasarkan info yang Fiza dapat daripada page fb dan beberapa buah …

BACA SETERUSNYA >>
Status FB kini

Assalamu'alaikum, hai...  Status FB kini | Lepas PRU14, 9 Mei 2018... Allahu Akhbar, pelbagai status FB semuanya menjurus kepada politik... Yang baru mengundi pun dah seperti 60 tahun bercerita pasal politik. Sedih... Adab kat mana. Sudah jatuh ditimpa tangga.…

BACA SETERUSNYA >>
Sinopsis episod 13, 14, 15, 16, 17, 18 dan 19 Mr.Grey

Assalamu'alaikum, hai... S inopsis episod 13, 14, 15, 16, 17, 18 dan 19 Mr.Grey | Lepas kawin, Mr.Grey dan Nisa Ardina pergi berbulan madu. Balik daripada bulan madu, tetiba Nabil muncul depan rumah. Datang untuk memohon maaf dan dia mengaku bahawa dialah yang…

BACA SETERUSNYA >>
Harga runcit produk petroleum terbaru selepas PRU14

Assalamu'alaikum, hai...  Harga petrol terbaru selepas PRU14 | Selepas mengundi 9 Mei,  kita tertunggu-tunggu right harga petrol terbaru untuk this week .  Berdasarkan laman kpdnkk, berikut adalah harga runcit produk petroleum 10 - 16 Mei 2018. Sumbe…

BACA SETERUSNYA >>
Sinopsis episod akhir Mr. Grey

Assalamu'alaikum, hai...  S inopsis episod akhir Mr. Grey | episod 13, 14,15,16 17,18 dan 19 Fiza tak berkesempatan nak update lagi... Sebab dua episod tak tengok lagi... Top-top) pagi tadi layan episod akhir jam 10. In Shaa Allah, nanti Fiza update .  Bagi…

BACA SETERUSNYA >>
Menang atau kalau dalam perjuangan

Assalamu'alaikum, hai...  Menang atau kalau dalam perjuangan | Dua hari tak update blog tak bermakna Fiza lupa akan blog. Hehe... Banyak benda nak update . Tapi sudahnya tak tahu nak update apa. Apa pun keputusan PRU14, semuanya dah berlalu... Rakyat pun dah…

BACA SETERUSNYA >>
Pertama kali mengundi, Apakah yang perlu diketahui

Assalamu'alaikum, hai... P ertama kali mengundi, Apakah yang perlu diketahui | Harini 7 Mei 2018, bermakna masih berbaki lagi sehari... Di mana, pada 9 Mei nanti kita akan keluar rumah untuk proses pembuangan undi bagi rakyat Malaysia berusia 21 tahun ke atas .…

BACA SETERUSNYA >>
Minggu Separuh Akhir Konsert Gema Gegar Vaganza 2 / 2018 Semalam

M inggu Separuh Akhir Konsert Gema Gegar Vaganza 2 / 2018 Semalam | Permulaan konsert memang Fiza tak tengok... Al-maklumlah, still sibuk bancuh susu anak-anak... Tapi, Fiza boleh duduk senang layan GGV2... Start kumpulan Inteam diumumkan sebagai Star of the weeks.…

BACA SETERUSNYA >>
Minum petang dengan cucur 5 bahan

Assalamu'alaikum, hai...  M inum petang dengan cucur 5 bahan | Petang ni seperti orang mengidam... Teringin nak makan cucur campur jagung fresh . Hehe... Nasib baik, sekarang musim jagung fresh . Bolehla kan... Apalagi, encik suamilah jadi mangsa belikan bahan …

BACA SETERUSNYA >>
Menemani Anak menyiapkan kerja sekolah

Assalamu'alaikum, hai...  M enemani Anak menyiapkan kerja sekolah | Setakat ni, setiap hari pasti ada homework sekolah atau KAFA yang Alia nak kena siapkan . Seperti biasa, Fiza lah jadi peneman dia. Apa yang dia tak faham, In Shaa Allah Fiza terangkan mengiku…

BACA SETERUSNYA >>
Naik Turunnya Dunia Blogging?

Assalamu'alaikum, hai...  Naik turunnya dunia blogging? | itulah realitinya yang kita kena hadap. Macam Fiza pun untuk minggu ni alexa rank Fiza sedikit naik.  [Baca entri berkaitan] Alexa Rank Fizacrochet 29 April 2018 Tapi, itu bukanlah menjadi…

BACA SETERUSNYA >>
Siapa artis yang membawa watak Nadine dalam Mr.Grey?

Assalamu'alaikum, hai... S iapa artis yang membawa watak Nadine dalam Mr.Grey? | Persoalan pertama keluar daripada kotak pemikiran Fiza, apabila pertama kali melihat kemunculan artis tersebut yang begitu sombong dalam Mr.Grey. Rupanya, dia adalah anak kepada pe…

BACA SETERUSNYA >>
Notebook Diary String Leaf dah sampai

Assalamu'alaikum, hai...  N otebook Diary String Leaf dah sampai |  Harini lambat bersiaran... Al-maklumlah, weekend ... Kena siapkan general cleaning dulu... Baru boleh hadap kerja-kerja online . last two weeks Fiza online shopping notebook diary di Shopee.…

BACA SETERUSNYA >>
Sajian Bawa Jangkitan?

Assalamu'alaikum, hai... S ajian bawa jangkitan? | Salah satu artikel harian Metro online mencuri mata Fiza untuk membaca artikel tersebut biarpun artikelnya bertarikh 22 April 2018. 7 BAKTERIA PENYEBAB PENYAKIT BAWAAN MAKANAN Menurut artikel ters…

BACA SETERUSNYA >>
Drama klik! Pengantin Musim Salju

Assalamu'alaikum, hai...  D rama klik! Pengantin Musim Salju  | Berdasarkan sumber blog gempak , Drama Klik pengantin musim salju akan mula ditayangkan di slot Megadrama, 7 Malam, Astro Ria 104 bermula 14 Mei 2018 . Merupakan drama adaptasi novel 'Pengantin…

BACA SETERUSNYA >>
Jadual Waktu Imsak dan berbuka puasa bagi setiap zon di Sarawak untuk tahun 1439H/2018H

Assalamu'alaikum, hai...  J adual Waktu Imsak dan berbuka puasa bagi setiap zon di Sarawak untuk tahun 1439H/2018H | Tak lama lagi kita bakal menyambut bulan Ramadhan yang mulia. Jabatan Islam pun dah keluarkan jadual waktu Imsak dan berbuka untuk tahun ni ... …

BACA SETERUSNYA >>
Masih Kekal

Assalamu'alaikum, hai...  M asih kekal | Harga runcit petrol dan diesel seperti 7 minggu yang lepas. Info ni Fiza perolehi daripada halaman Harian Metro. At least , bila tengok harga minyak... Kita boleh rancang dah perbelanjaan untuk seminggu . Al-maklumlah, k…

BACA SETERUSNYA >>