DIA YANG MENULIS

Cara salin teks di Facebook dengan mudah

Assalamu'alaikum, hai... 
Cara salin teks di Facebook dengan mudah | Kekadang bila baca sesuatu yang menarik di facebook seperti tips mengandung, resepi, tips mendidik anak dan sebagainya... Mesti kita nak copy right. Betul tak?

For those yang guna aplikasi facebook seperti facebook lite dan sebagainya... Maybe sukar untuk menyalin. Tapi, ada cara lagi mudah iaitu bukak akaun facebook korang dengan menggunakan browser seperti google crome, UC dan sebagainya... In Shaa Allah, pasti takde masalah untuk menyalin. 

CARA COPY TEKS DI FACEBOOK
Oleh yang demikian, di sini Fiza akan tunjukkan cara bagaimana untuk menyalin teks di facebook dengan mudah

Cara copy teks di fb dengan mudah

Log in akaun facebook menggunakan browser. Contohnya, di sini Fiza guna google crome. Kemudian, klik pada bahagian kanan teks yang bertanda 3 titik melintang (...). Lepas tu klik pada view edit history

Cara salin teks di facebook

Last sekali, klik pada perkataan dan select all. Then, salin. Mudah kan? 

Selamat mencuba! 

#CopyPasteFacebook


Post a Comment

0 Comments