Showing posts from April, 2018Show all
Sinopsis episod 10, 11 dan 12 Mr. Grey

Assalamu'alaikum, hai... S inopsis episod 10, 11 dan 12 Mr. Grey | Dalam sidang akhbar, Mr. Grey mengaku yang dia mencintai Nisa dan akan berkahwin dengan Nisa. Mendengarkan pengakuan Mr.   Grey, Nisa jadi gelabah dan terus ajak Jannah keluar dari bilik persid…

Read More
Cara mencuci sinki tersumbat dengan mudah

Assalamu'alaikum, hai...  C ara mencuci sinki tersumbat dengan mudah | Masalah sinki tersumbat? Sememangnya ramai yang sering alami termasuklah Fiza sendiri. Kekadang,  benda mudah pun kita tak boleh nak selesaikan andai kita tidak tahu caranya.  Al-ma…

Read More
Dilema seorang isteri, antara kerjaya atau suri rumahtangga

Assalamu'alaikum, hai... D ilema seorang isteri, antara kerjaya atau suri rumahtangga | Kemelut yang dirasai seorang isteri bekerjaya, dalam masa yang sama memikirkan tentang anak dan suami. Fiza tertarik dengan satu kisah dilema seorang isteri yang Fiza perol…

Read More
Alexa Rank blog Fizacrochet 29 April 2018

Assalamu'alaikum, hai...  A lexa Rank blog Fizacrochet 29 April 2018 | Alhamdulillah, atas minat dan berkat usaha berkongsi cerita dan informasi di sini... Saban minggu, alexa rank blog Fiza semakin mengecil . Bermakna populariti blog semakin menyinar. Satu pet…

Read More
Minggu Suku Akhir Gema Gegar Vaganza musim 2/2018

Assalamu'alaikum, hai... M inggu Suku Akhir Gema Gegar Vaganza musim 2/2018 | Permulaan konsert minggu kelima begitu syahdu dengan bacaan Ayat Al-Quran oleh adik Aqil. Namun, kesyahduan itu terserlah lagi dengan persembahan ustaz, Siti Nordiana dan Fikri Ibrah…

Read More
Filem 6 (Enam), 28 April 2018

Assalamu'alaikum, hai...  F ilem 6 (Enam), 28 April 2018 | Slot Citra Exclusive yang bakal menampilkan gandingan Fikry Ibrahim dan Janna Nick . Telefilem 6 (enam) ini juga merupakan adaptasi dari sebuah kisah benar yang berlaku. Tengok promo macam menarik.  …

Read More
Cara salin teks di Facebook dengan mudah

Assalamu'alaikum, hai...  C ara salin teks di Facebook dengan mudah | Kekadang bila baca sesuatu yang menarik di facebook seperti tips mengandung, resepi, tips mendidik anak dan sebagainya... Mesti kita nak copy right . Betul tak? For those yang guna aplik…

Read More
Ketika aku sedih

Assalamu'alaikum, hai...  K etika aku sedih | Pernah tak alami situasi yang berikut :- " Bila aku berpura-pura kuat, tidak ada seorang pun melihat air mataku yang tersembunyi kecuali Allah. Ketika aku sedih dan memerlukan bahu untuk menangis, tidak…

Read More
Segmen Blogwalking Ramadan-Raya 2018

Assalamu'alaikum, hai...  S egmen Blogwalking Ramadan-Raya 2018 | Anjuran blogger otai, encik Hasrul Hassan. Alhamdulillah, mana mungkin Fiza nak melepaskan peluang keemasan ini. Nanti bolehlah blogwalking sama-sama. Jika berminat nak turut serta, klik pada ba…

Read More
Halalkan hati yang kucuri, adakah bakal menggantikan cinta fatamorgana?

Assalamu'alaikum, hai...  H alalkan hati yang kucuri, adakah bakal menggantikan cinta fatamorgana? | Anak-anak dah tidur, encik suami pulak tengah siapkan kerja sekolah yang masih berbaki. Sebagai blogger kononnya, kenalah pandai mencari peluang dan ruang... S…

Read More
Harga Petrol Mingguan terbaru

Assalamu'alaikum, hai...  H arga petrol mingguan terbaru | 26 April 2018 - 2 Mei 2018. Penting untuk kita tahu setiap minggu. So ,  bolehla bajet perbelanjaan setiap minggu... Terutamanya yang ingin berjimat cermat. Kan? Berdasarkan maklumat di laman…

Read More
Tips Penjimatan untuk telefon bimbit dan telco

Assalamu'alaikum, hai... T ips Penjimatan untuk telefon bimbit dan telco | Terdapat banyak perkara yang perlu kita pertimbangkan, sekiranya kita ingin mengurangkan perbelanjaan seharian bagi tujuan penyimpanan. Antara utiliti yang boleh kita kurangkan perbelan…

Read More
Menu tengahari yang mengenyangkan

Assalamu'alaikum, hai... M enu tengahari yang mengenyangkan | Alhamdulillah, pagi tadi mak petik tomato di laman rumah. Tetiba bapak request sambal belacan tomato untuk lunch hour . Mana mungkin si isteri nak menolak permintaan suami. So , harini kita makan m…

Read More
Cara mengupas bawang putih dengan mudah

Assalamu'alaikum, hai...  C ara mengupas bawang putih dengan mudah | Seperti yang kita tahu, bawang putih adalah antara bahan masakan yang sangat penting. Kekadang nak kupas dalam kuantiti yang banyak, tak kena dengan caranya... Akan menyebabkan jari-jemari te…

Read More
WW : Perubahan pada wanita, itulah rialiti

Assalamu'alaikum, hai...  Kredit Gambar : Facebook #WordlessWednesday25042018

Read More
Sinopsis episod 9 Mr. Grey

Assalamu'alaikum, hai...  Sinopsis episod 9 Mr. Grey | Sambungan cerita Mr. Grey dan Nisa ditangkap khalwat. Nasib baik Nurul Jannah tetiba bangun dalam gelap. Rupanya dia ada je dalam rumah. So , mereka tidak disabitkan kesalahan .  Mr. Grey kena marah de…

Read More
Satu hari tak update blog

Assalamu'alaikum, hai...  Satu hari tak update blog | Semalam, Fiza lansung tak jenguk blog semuanya dek kerana menghadiri program sukaneka antara KEMAS dan Pra-sekolah kak Alia . Minggu lepas lagi Alia dan ingatkan Fiza untuk hadir. No problem , demi anak-an…

Read More
CPUV LHDN April 2018

Assalamu'alaikum, hai...  CPUV LHDN April 2018 | Buffered Earning kedua, bulan April dari Nuffnang yang Fiza dapat. Korang dah check ke akaun Nuffnang korang?  Acctually ,  Fiza tak berkesempatan lagi tengok iklannya berlegar di sini. Maybe , kempenn…

Read More
Betul ke Zara dan Hafreez bercinta?

Assalamu'alaikum, hai... B etul ke Zara Zya dan Hafreez bercinta? | Haritu masa tengok drama Monalisa, adik bagitau Zara dan Hafreez bercinta. Tapi, Fiza takdelah nak ambik port sangat sebab tengah layan DM customers yang tanya pasal barangan kait. Sumb…

Read More
Hampir mencapai target

Assalamu'alaikum, hai...  H ampir mencapai target | kalau sebelum ni,  Fiza target rank blog Fizacrochet dalam Malaysia untuk minggu ni 50,000 . Alhamdulillah, hampir mencapai target.  [Baca entri berkaitan? ] Alexa Rank 9 Mac 2018 Tujuan Fiza upda…

Read More
Sinopsis episod 7 dan 8 Mr. Grey

Assalamu'alaikum, hai... S inopsis episod 7 dan 8 Mr. Grey | Sambungan kisah Nurul Jannah dan Nisa outstation . Sorang ke Dubai, Sorang lagi menemani Mr. Grey meeting di Penang. Masa Nisa hantar Nurul Jannah depan pagar, Nadin dan Nabil menghendap . Mesti Nab…

Read More
Minggu ke - 4 Gema Gegar Vaganza musim 2/2018

Assalamu'alaikum, hai... M inggu ke - 4 Gema Gegar Vaganza musim 2/2018 | Permulaan konsert minggu keempat begitu syahdu dengan bacaan surah Al-Baqarah Ayat 186 oleh Ustaz Fakhrul Radhi. Namun, kesyahduan itu terserlah lagi dengan persembahan ustaz, Siti Nordi…

Read More
Reload dengan mudah menggunakan aplikasi Boost dan dapatkan kredit reload percuma. Sangat mudah! dan diyakini...

Assalamu'alaikum, hai.... Seperti yang kita sedia maklum, sekarang terdapat pelbagai aplikasi yang dibangunkan bagi memudahkan urusan dalam pelbagai tujuan. Contohnya dalam urusan jual beli nilai tambah handphone. Selalu kita beli di kedai-kedai adalah kertas b…

Read More