Assalamu'alaikum, hai... 
Harini Fiza dapat jemputan untuk join segmen Azah Rahaman. Alhamdulillah, Fiza takde masalah nak join seandainya ada masa dan ruang

For those yang nak join this segmen. Just klik je gambar di bawah ye untuk mengetahui terma dan syarat segmennya 😊


Untuk memenuhi syarat terakhir segmen Azah. First, blog Fiza dibuat pada tahun 2011

Before tukar domain, blog Fiza menggunakan alamat url nama fizalinolie-buahhatiku.blogspot.my... Yang mana nama tu gabungan nama gelaran yang selalu Fiza dapat. Di rumah selalu family panggil Norlie... Kekadang jadi li... Fiza pulak, panggilan nama pendek daripada full name. Buahhati tu... Entah! Main bantai je letak. Masa tu berblogging atas suka-suka je.

Tapi, bulan dua this year... Fiza baru nak tukar domain. Hehe... Sungguh lewatkan... Dan kali ni... Url blog Fiza sangat pendek. www.fizacrochet.com. Nama ni datang dari minat Fiza yang suka mengait... Dan Alhamdulillah, ia adalah sumber pendapatan Fiza jugak. Kiranya nak promote jugaklah service tempahan mengait yang Fiza buat. Hehe... 

Kemudian, pasal pengalaman pahit manis berblog... Takde lagi yang pahit. Manisnya... Fiza dapat ramai kenalan alam maya yang akhirnya menjadi kawan rapat. Alhamdulillah... Selain tu, banyak ilmu yang Fiza dapat dari dunia blogging. 

Last, nasihat buat rakan blogger lain. Berblog biarlah ikhlas... Ada masa, support segmen kengkawan. Hehe. Tak rugi, untung lagi ada. 

Wallahu'alam. Selamat berkenalan Azzah. Thanks tau sudi singgah sini. 


6 Comments

  1. wahhh suka mengait yee? mengait apa sis? kalau sis boleh mengait nama nama kat beg ke duit kee, nak tempah! sambil berblog, sambil jana pendapatan. haa banyak untung berblog kan? tq tauu sudi sharingg dan sudi join segmen azah :D salam kenal sis

    ReplyDelete
  2. Singgah di sini dan salam perkenalan..
    http://starlavenderluna.blogspot.my/2018/03/segmenazahrahaman-aku-seorang-blogger.html

    ReplyDelete
  3. Salam kenal Fiza, Zumal singgah dari segmen yang sama dan follow sini http://www.duniazumal.com/2018/03/aku-seorang-blogger.html

    ReplyDelete
  4. Blogwalking here! dtg dari segmen yg sama jugak :)

    ReplyDelete
  5. assalamualaikum... sy dr segemen yg sama... salam ukhuwah dan teruskan berblog ya!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wa'alaikumussalam... selamat berkenalan Anies.

      Delete