Showing posts from January, 2018Show all
Cara Membuat Cendawan Goreng Tepung Ringkas Dan Mudah

Cendawan goreng tepung Assalamu'alaikum, hai... Alhamdulillah, di atas peluang dan ruang yang ada untuk kita berkongsi cerita. Kali ni cerita Fiza berkaitan cendawan goreng. Buat kali pertama merasa kenalah berkongsi pengalaman... Sedap ke tidak, ye tak?…

BACA SETERUSNYA >>
Bento Anak Sekolah

Assalamu'alaikum, hai... Pagi ni, selepas subuh terus bergegas ke dapur... Masak apa yang patut untuk sarapan pagi. Alia mintak dibuatkan cucur cempedak kesukaan dia. Dia tau, jiran sebelah sedekahkan buah cempedak semalam... Sebab tu pagi-pagi dah mintak c…

BACA SETERUSNYA >>
Hanan Khaira dan Pakcik Bos, Kekasih Paksa Rela

Assalamu'alaikum, hai... Bila order barangan kait berkurang , bolehlah lepak kejap sambil-sambil  berceloteh di dunia Fiza yang satu ni. Isu harini berkaitan drama ye. Haha... Dramalah sangat. Sumber gambar daripada google Image Lately, bila scroll…

BACA SETERUSNYA >>
Blanket dan Topi Kait Bayi

2 set blanket ataupun selimut dan topi kait Assalamu'alaikum,  hai...  Beberapa hari tak updated blog, terasa rindu nak berceloteh. Tak updated blog, bukannya lupa... Tapi, dua minggu ni... Fiza sedikit sibuk menyiapkan beberapa tempahan kait . Alhamdulil…

BACA SETERUSNYA >>
Minggu Pertama BBB2018

Bintang bersama bintang minggu pertama Assalamu'alaikum, hai... Alhamdulillah, atas peluang dan ruang yang ada untuk Fiza terus berkongsi cerita. Seperti yang kita tahu, semalam rancangan tv3 bintang bersama bintang 2018 (BBB2018) dah pun start. Ada 7…

BACA SETERUSNYA >>
Google Adsense Approved!

Permohonan Google Adsense diluluskan Assalamu'alaikum, hai... Alhamdulillah, di atas peluang dan ruang yang ada... Untuk Fiza berkongsi cerita. Semoga segala urusan kita sepanjang harini dipermudahkan hendaknya. Ameen... Walaupun sibuk dengan tempahan…

BACA SETERUSNYA >>
Hari Pertama Persekolahan

Assalamu'alaikum, hai... Hari pertama persekolahan | Alhamdulillah... Setelah sebulan cuti, semalam bermulalah episod sesi persekolahan 2018 buat encik suami dan Alia. Alhamdulillah, seperti tahun yang sudah... Anak solehah Alia memang senang dijaga... L…

BACA SETERUSNYA >>