Showing posts from December, 2017Show all
Berpantang Di Rumah Emak Sendiri versus Rumah Mertua

Assalamu'alaikum, hai...  Berpantang di rumah emak sendiri versus rumah mak mertua | Last week scroll fb, nampak ada frendlist yang survey pasal tempat sesuai untuk berpantang. Nak jugak share di sini.  Just open sharing ok. No right ... No wro…

BACA SETERUSNYA >>
Nur Ain Haziqah Genap 3 Tahun

Assalamu'alaikum, hai...  Nur Ain haziqah genap 3 tahun | Alhamdulillah... Tanggal 19hb Disember, last week ... Umur Ain genap 3 tahun. Before gerak bercuti di Kuching... Sempat pergi klinik untuk checkup . Alhamdulillah, semuanya normal. Berat pun naik... …

BACA SETERUSNYA >>
Scammer Di Media Sosial

Scammer di media sosial | Minggu ni tempahan kait kurang, maknanya ada masa untuk Fiza updated blog. Alhamdulillah... Rindu sebenarnya nak berceloteh. Tapi apakan daya, banyak sangat keperluan hidup yang perlu dilunasi. Sudahnya blog sedikit terabai.  Di sini…

BACA SETERUSNYA >>
Cara Tambah Scroll Back To Top Button Dalam Blog

Assalamu'alaikum, hai... Cara tambah scroll back to top button dalam blog | Alhamdulillah, terima kasih ya Allah kerana terus memberi peluang untuk terus bernafas. Fiza masih lagi dalam proses re-edit skin blog, so banyak benda lagi nak kena ubah dan …

BACA SETERUSNYA >>
Sarung External Hardisk Berkait

Assalamu'alaikum, hai... Sarung External Hardisk berkait | Alhamdulillah, selain sarung powerbank ... Fiza jugak ambik tempahan mengait sarung external hardisk . Kalau nak order , bolehlah drop komen yer. Just bagi saiz, color pilihan dan jika nak request…

BACA SETERUSNYA >>
Ibarat Sepohon Pokok Di Tepi Jalan

Assalamu'alaikum, hai... Ibarat sepohon pokok di tepi jalan | Alhamdulillah di atas peluang yang Allah berikan untuk terus bernafas di bumi Allah. Teringat akan kata-kata... Jadilah seperti pohon yang lebat buahnya yang tumbuh di tepi jalan yan…

BACA SETERUSNYA >>
Bercerita Tentang Masalah Rumahtangga Di Media Sosial

Assalamu'alaikum, hai... Bercerita tentang masalah rumahtangga di media sosial | Allahu Akhbar, sejak akhir-akhir ni... Fiza tengok, seperti dah menjadi trend bila mana ada yang berkongsi cerita permasalahan rumah tangga mereka di media sosial. Fiza t…

BACA SETERUSNYA >>
Powerbank pouch kait

Assalamu'alaikum, hai... Powerbank pouch kait | Antara tempahan kait yang Fiza terima. Selain aktif berblog, Fiza jugak ambik tempahan mengait. Bisnes Fiza takdelah hebat sangat. Atleast , sambil jaga anak... Boleh jugak tambah pendapatan seposendua. Alhamd…

BACA SETERUSNYA >>
BLOG SEDANG DALAM PENGUBAHSUAIAN

Assalamu'alaikum, hai... Blog sedang dalam pengubahsuaian | tajuk entri kali ini.  Entahlah... Tetiba Fiza rasa teringin nak tukarkan template baru untuk blog Fiza. Mungkin, dengan adanya template baru... Mood nak update blog sentiasa ada. Bhah…

BACA SETERUSNYA >>
Tindakan apabila balik rumah lepas bersalin, Nurse tak datang melawat

Tindakan apabila balik rumah lepas bersalin, Nurse tak datang melawat | Alhamdulillah... Berpeluang lagi berkongsi cerita di ruangan yang Fiza sendiri cipta.  Alkisah tiga hari yang lepas selepas publish entri turban ... Scroll fb, jumpa satu diskusi antara pe…

BACA SETERUSNYA >>
Lazada Online Revolution Blogger Contest 2017

Lazada Online Revolution Blogger Contest 2017 | berlansung selama sebulan lebih iaitu bermula pada 01 November sehinggalah 14 Disember 2017 . Bermakna, masih berkesempatanlah Fiza nak sertai. Menang atau tak, itu rezeki masing-masing. Bak kata pepatah, tuah ayam n…

BACA SETERUSNYA >>
Turban tak tutup telinga untuk newborn

Turban tak tutup telinga untuk newborn | Alhamdulillah, semenjak buat service mengait... Rezeki tak pernah putus. Pada mulanya hanya ambik tempahan daripada jiran berhampiran... Tapi, kini alhamdulillah... Tempahan semakin meluas ke semenanjung Malaysia dan Sabah …

BACA SETERUSNYA >>