Showing posts from November, 2017Show all

Risiko shopping online? | Satu isu yang sinonim dengan membeli belah secara atas talian. Yang tu memang tak dapat dinafikanlah. Bergantung kepada situasi... Pada akulah.  Baru-baru ni, aku pernah up entri mengenai pembelian butang secara atas talianku di laman…

BACA SETERUSNYA >>
Universal Diary

Universal Diary | salah satu aplikasi yang terdapat di playstore yang aku sukai. Dah lama guna, baru sekarang nak update.  Alhamdulillah, semenjak ambik upah mengait barangan baby... Aku memerlukan buku nak buat sedikit rekod order dan hasil jualan. Sambil …

BACA SETERUSNYA >>
Akaun Maybank kena block

Akaun Maybank kena block | Minggu lepas,  hari Sabtu... Petang encik suami dapat panggilan daripada nombor +603 ... (tak ingat nombor belakang) Tetiba bagitau akaun maybank encik suami kena block . Apa ke hal? Seperti biasa encik suami malas nak layan. Kata banyak …

BACA SETERUSNYA >>
Lazada bermasalah?

Assalamu'alaikum, hai...  Lazada bermasalah?   | Last two weeks, ada friendlist yang kongsikan info mengenai masalah shopping online di Lazada, dah beli barang... Tak dapat emaillah, lansung tak terima tracking no. Barang tak sampai lagi. Pendek kata, Laz…

BACA SETERUSNYA >>
Tak minat Red Velvet

Tak minat red velvet | Siapa layan red velvet? Cepat ngaku. Hehe.  Entahla,  sejak tamat drama awak suka saya tak?  Megadrama yang terbaru ganti adalah red velvet...  Di mana heronya adalah Aliff Satar dan heroinnya pulak Neelofa.  Sumber daripada google image…

BACA SETERUSNYA >>