Showing posts from 2017Show all
Berpantang Di Rumah Emak Sendiri versus Rumah Mertua

Assalamu'alaikum, hai...  Berpantang di rumah emak sendiri versus rumah mak mertua | Last week scroll fb, nampak ada frendlist yang survey pasal tempat sesuai untuk berpantang. Nak jugak share di sini.  Just open sharing ok. No right ... No wro…

BACA SETERUSNYA >>
Nur Ain Haziqah Genap 3 Tahun

Assalamu'alaikum, hai...  Nur Ain haziqah genap 3 tahun | Alhamdulillah... Tanggal 19hb Disember, last week ... Umur Ain genap 3 tahun. Before gerak bercuti di Kuching... Sempat pergi klinik untuk checkup . Alhamdulillah, semuanya normal. Berat pun naik... …

BACA SETERUSNYA >>
Scammer Di Media Sosial

Scammer di media sosial | Minggu ni tempahan kait kurang, maknanya ada masa untuk Fiza updated blog. Alhamdulillah... Rindu sebenarnya nak berceloteh. Tapi apakan daya, banyak sangat keperluan hidup yang perlu dilunasi. Sudahnya blog sedikit terabai.  Di sini…

BACA SETERUSNYA >>
Cara Tambah Scroll Back To Top Button Dalam Blog

Assalamu'alaikum, hai... Cara tambah scroll back to top button dalam blog | Alhamdulillah, terima kasih ya Allah kerana terus memberi peluang untuk terus bernafas. Fiza masih lagi dalam proses re-edit skin blog, so banyak benda lagi nak kena ubah dan …

BACA SETERUSNYA >>
Sarung External Hardisk Berkait

Assalamu'alaikum, hai... Sarung External Hardisk berkait | Alhamdulillah, selain sarung powerbank ... Fiza jugak ambik tempahan mengait sarung external hardisk . Kalau nak order , bolehlah drop komen yer. Just bagi saiz, color pilihan dan jika nak request…

BACA SETERUSNYA >>
Ibarat Sepohon Pokok Di Tepi Jalan

Assalamu'alaikum, hai... Ibarat sepohon pokok di tepi jalan | Alhamdulillah di atas peluang yang Allah berikan untuk terus bernafas di bumi Allah. Teringat akan kata-kata... Jadilah seperti pohon yang lebat buahnya yang tumbuh di tepi jalan yan…

BACA SETERUSNYA >>
Bercerita Tentang Masalah Rumahtangga Di Media Sosial

Assalamu'alaikum, hai... Bercerita tentang masalah rumahtangga di media sosial | Allahu Akhbar, sejak akhir-akhir ni... Fiza tengok, seperti dah menjadi trend bila mana ada yang berkongsi cerita permasalahan rumah tangga mereka di media sosial. Fiza t…

BACA SETERUSNYA >>
Powerbank pouch kait

Assalamu'alaikum, hai... Powerbank pouch kait | Antara tempahan kait yang Fiza terima. Selain aktif berblog, Fiza jugak ambik tempahan mengait. Bisnes Fiza takdelah hebat sangat. Atleast , sambil jaga anak... Boleh jugak tambah pendapatan seposendua. Alhamd…

BACA SETERUSNYA >>
BLOG SEDANG DALAM PENGUBAHSUAIAN

Assalamu'alaikum, hai... Blog sedang dalam pengubahsuaian | tajuk entri kali ini.  Entahlah... Tetiba Fiza rasa teringin nak tukarkan template baru untuk blog Fiza. Mungkin, dengan adanya template baru... Mood nak update blog sentiasa ada. Bhah…

BACA SETERUSNYA >>
Tindakan apabila balik rumah lepas bersalin, Nurse tak datang melawat

Tindakan apabila balik rumah lepas bersalin, Nurse tak datang melawat | Alhamdulillah... Berpeluang lagi berkongsi cerita di ruangan yang Fiza sendiri cipta.  Alkisah tiga hari yang lepas selepas publish entri turban ... Scroll fb, jumpa satu diskusi antara pe…

BACA SETERUSNYA >>
Lazada Online Revolution Blogger Contest 2017

Lazada Online Revolution Blogger Contest 2017 | berlansung selama sebulan lebih iaitu bermula pada 01 November sehinggalah 14 Disember 2017 . Bermakna, masih berkesempatanlah Fiza nak sertai. Menang atau tak, itu rezeki masing-masing. Bak kata pepatah, tuah ayam n…

BACA SETERUSNYA >>
Turban tak tutup telinga untuk newborn

Turban tak tutup telinga untuk newborn | Alhamdulillah, semenjak buat service mengait... Rezeki tak pernah putus. Pada mulanya hanya ambik tempahan daripada jiran berhampiran... Tapi, kini alhamdulillah... Tempahan semakin meluas ke semenanjung Malaysia dan Sabah …

BACA SETERUSNYA >>

Risiko shopping online? | Satu isu yang sinonim dengan membeli belah secara atas talian. Yang tu memang tak dapat dinafikanlah. Bergantung kepada situasi... Pada akulah.  Baru-baru ni, aku pernah up entri mengenai pembelian butang secara atas talianku di laman…

BACA SETERUSNYA >>
Universal Diary

Universal Diary | salah satu aplikasi yang terdapat di playstore yang aku sukai. Dah lama guna, baru sekarang nak update.  Alhamdulillah, semenjak ambik upah mengait barangan baby... Aku memerlukan buku nak buat sedikit rekod order dan hasil jualan. Sambil …

BACA SETERUSNYA >>
Akaun Maybank kena block

Akaun Maybank kena block | Minggu lepas,  hari Sabtu... Petang encik suami dapat panggilan daripada nombor +603 ... (tak ingat nombor belakang) Tetiba bagitau akaun maybank encik suami kena block . Apa ke hal? Seperti biasa encik suami malas nak layan. Kata banyak …

BACA SETERUSNYA >>
Lazada bermasalah?

Assalamu'alaikum, hai...  Lazada bermasalah?   | Last two weeks, ada friendlist yang kongsikan info mengenai masalah shopping online di Lazada, dah beli barang... Tak dapat emaillah, lansung tak terima tracking no. Barang tak sampai lagi. Pendek kata, Laz…

BACA SETERUSNYA >>
Tak minat Red Velvet

Tak minat red velvet | Siapa layan red velvet? Cepat ngaku. Hehe.  Entahla,  sejak tamat drama awak suka saya tak?  Megadrama yang terbaru ganti adalah red velvet...  Di mana heronya adalah Aliff Satar dan heroinnya pulak Neelofa.  Sumber daripada google image…

BACA SETERUSNYA >>
Checkup 5 tahun 6 bulan

Checkup 5 tahun 6 bulan | Alia jatuh pada hari Isnin, 21 Ogos 2017. Memandangkan Alia sekolah, so encik suami terus bawak dia ke klinik selepas waktu sekolah. Tak lama pun, biasalah... Belah petang tak ramai orang. Kata encik suami, Alia orang kedua kena panggil. …

BACA SETERUSNYA >>
Alvin Chong Dan Emma Maembong

Alvin Chong dan Emma Maembong | huhu... Tengok tak megadrama di astro ria, awak suka saya tak? Aku terjebak tengok drama tersebut wei... Sampai nak kena tengok next episod. Bila tertinggal menonton... Sanggup tunggu yang ulangan jam 10 pagi. Semuanya dek kerana m…

BACA SETERUSNYA >>
Alia terkena gegata

Alia terkena gegata | Fuh! Lamanya tak update. Bila dah addicted mengait, fiza lansung lupa akan dunia blog fiza. Tetiba rasa rindu nak menaip.  Sumber daripada google image Ni kisah last week, nak share jugak di sini. Bila petang menjelang, anak-anak me…

BACA SETERUSNYA >>
Bercerita Tentang Gambar

Bercerita Tentang Gambar | Lamanya tak update pasal sekolah si kakak. Dah masuk 8 bulan di prasekolah. So far, banyak benda kakak belajar. Paling penting... Tiap kali balik sekolah, bukak je pintu kereta... Dia excited nak bercerita tentang apa yang dia belajar di…

BACA SETERUSNYA >>
Mini cupcake sukatan cawan

Mini cupcake sukatan cawan | entri pertama untuk bulan Ogos setelah sekian lama menyepi. Lama menyepi tak bermakna dah tak berminat untuk berkongsi cerita di alam maya. Cumanya, tuntutan tugas di alam nyata membuatkan aku menyepi buat seketika.  Untuk first …

BACA SETERUSNYA >>
Sup Petola Suhun

Sup petola suhun | First time mencuba, tak sangka anak-anak pun suka. Alia dan Ain punyai persamaan... Setiap kali makan, mesti cari sup ... Tak kiralah ikan, ayam, daging ataupun sayur... Yang penting sup. Kalau ada sup... Kemain makan, berselera habis. L…

BACA SETERUSNYA >>
Cara Buat San Rimo Spiral Paling Mudah

Cara Buat San Rimo Spiral paling mudah | Lama tak update, tetiba nak share resepi bila encik suami bagi feedback kata sedap. Haha... #creditpicturefromgoogle Selalu jugak tengok produk San Rimo Spiral di kedai, tapi tak terfikir nak membeli. Entah, tetiba…

BACA SETERUSNYA >>
Siapa kata Nuffnang Bankrup?

Siapa kata Nuffnang Bankrup? | Beberapa hari yang lepas ada status di fb mengatakan akaun nuffnang dah tak aktif lagi dah. Huhu... Cuak jugak dengar. Mana tak nya... Akaun aku masih beratus jugak tak cashout lagi tau. Kononnya nak buat tabungan. Then, tad…

BACA SETERUSNYA >>

Cara mudah ubati batuk anak dengan air lemon | Minggu lepas punya cerita. Aku perasan jugak Alia batuk. Namun, aku sekadar pesankan dia supaya banyak minum air masak yang telah aku bekalkan. Setiap pagi sebelum ke sekolah, sememangnya Alia akan dibekalkan air masa…

BACA SETERUSNYA >>