Showing posts from November, 2016Show all
Kehidupan Di Rumah Flat

Assalamu'alaikum, hai... Kehidupan di rumah flat | satu isu yang mungkin boleh kita fikirkan. Dulu, masa adik kerja part time ... Tinggal di flat. Suatu hari, masa aku bertandang di rumah sewanya... Dengan mata sendiri, aku tengok salah sorang penghuni flat s…

BACA SETERUSNYA >>
Kasut Loafers Kait Untuk Baby Boy

Assalamu'alaikum, hai... Kasut Loafers Kait untuk baby boy | umur 9 hingga 12 bulan... Stail terbaru kasut kait yang ada dalam koleksi tempahanku. Alhamdulillah... Siapa yang berminat dengan kasut kait stail loafers boleh email aku untuk tempahan. Aku jual …

BACA SETERUSNYA >>
Bila Menantu Dan Mertua Tak Sebulu

Bila menantu dan mertua tak sebulu | tetiba isu itu muncul di benak fikiranku apabila selesai menonton episod 9 #7HariMencintaiku semalam... Sungguh dingin hubungan Mia dengan mertuanya Mak Leha. Ada-ada sahaja yang tak kena antara dorang. Masing-masing egois... L…

BACA SETERUSNYA >>
512GB OTG USB 2.0 Pen Drive External Storage

Assalamu'alaikum, hai... 512GB OTG USB 2.0 Pen Drive External Storage | Barang ketiga aku shopping dari Lazada selepas one set peralatan menggait last month. Sekarang Lazada tengah sale . Apalagi, tangan dok gatal nak shopping online ... Alhamdulillah, Jum…

BACA SETERUSNYA >>
Cara mudah dapatkan worksheet untuk latih tubi anak mengikut peringkat umur

Assalamu'alaikum hai... Cara mudah dapatkan worksheet untuk latih tubi anak mengikut peringkat umur | hanya dengan install aplikasi pinterest, semuanya ada... Just mulakan carian dengan kata kunci yang sesuai. Then , save... Tak pun cetak terus. Sangat muda…

BACA SETERUSNYA >>
Minggu Ke-6 Gegar Vaganza Musim 3, 2016

Assalamu'alaikum, hai... Minggu Ke-6 Gegar Vaganza Musim 3, 2016 | bertemakan rockdut dan dimulai dengan persembahan dari Jihan dan Nabil dengan lagu berjudul Pencuri Hati, Eyda Jebat. Rata-rata persembahan dorang menyengat. Tapi, terkejut jugakla bila par…

BACA SETERUSNYA >>
Belajar Di Pra-Sekolah

Assalamu'alaikum, hai... Belajar di Pra-sekolah | adalah keputusan sepakat aku dan encik suami untuk Alia... Walaupun, sebelum ni pada dasarnya nak hantar Alia di tadika berdekatan. Namun, bila mengambilkira beberapa faktor... Akhirnya, kami sebulat suara unt…

BACA SETERUSNYA >>
Sinopsis Zer & Fiya

Assalamu'alaikum, hai... Sinopsis Zer & Fiya | Sebuah novel yang mengisahkan tentang  AAFIYA . Seorang gadis yang tidak memerlukan seorang ‘lelaki’ yang bergelar suami dalam hidupnya. Bukan dia anti dengan lelaki. Cuma bagi dia, perkahwinan itu adalah pe…

BACA SETERUSNYA >>
Senarai Artis Dan Lagu Untuk Minggu Ke-6 GV Musim 3, 2016

Assalamu'alaikum, hai... Senarai artis dan lagu untuk minggu ke-6 gegar vaganza | pada 20 November 2016 nanti adalah seperti berikut:- Ameng dengan lagu Gali Lubang Tutup Lubang (Roma Irama) Azharina dengan lagu Kejoraku Bersatu (Search) G-Mie …

BACA SETERUSNYA >>
Permainan Tenggelam Timbul

Assalamu'alaikum, hai... Permainan tenggelam timbul | Semalam hujan lebat belah petang dan disertai kilat sabung-menyabung... Di selang-seli pula dengan bunyi guruh berdentam-dentum... Membuatkan Alia dan Ain tak nak berenggang dari aku. Ke hulu, ke hilir...…

BACA SETERUSNYA >>
Padan Dan Sesuaikan Bentuk?

Assalamu'alaikum, hai... Padan dan sesuaikan bentuk | Satu lagi bentuk pembelajaran yang cuba aku dedahkan kepada Alia dan Ain. Dah lama tak update mengenai homeschool dorang. Walaupun sibuk dengan tugasan harian, In Shaa Allah... Akan ada masa aku luangkan…

BACA SETERUSNYA >>
Senarai Artis Dan Lagu Minggu Ke-5 Gegar Vaganza Musim 3, 2016

Assalamu'alaikum, hai... Tengok tak #GV3 untuk minggu ke-4 malam tadi?. Baru pagi semalam aku update dengan ramalan Elly Mazlien bakal muncul sebagai juara , alih-alih tersingkir pulak pada minggu ke-4. Tak sangka pulak yer. Apakan daya, adat pertandingan pa…

BACA SETERUSNYA >>
Gegar Vaganza Minggu Ke-4

Assalamu'alaikum, hai... Gegar Vaganza minggu ke-4 | rasa-rasa siapa yang akan tersingkir yer?. Last week, pada minggu ke-3... REM telah tersingkir. Dah agak dah. Haha... Tapi, dalam gegar vaganza musim ke-3 2016 ni, aku meletakkan Elly Mazlien sebagai juara…

BACA SETERUSNYA >>
Tempahan Untuk Kasut Kait Bayi

Assalamu'alaikum, hai... Tempahan untuk kasut kait bayi | Entri terbaru dari aku untuk bulan November. Alhamdulillah, hasil kerja kerasku belajar dari Youtube cara bagaimana mengait untuk orang tangan kidal... Akhirnya, aku dah start ambik tempahan. Setakat …

BACA SETERUSNYA >>
Mr. Donut Karamel?

Assalamu'alaikum, hai... Mr. Donut Karamel? Tetiba persoalan itu muncul bila tengok tajuk drama terbaru di slot lestary yang dahpun ditayangkan semalam. Macam-macam pulak tajuk drama sekarang ni kan... Mentang-mentanglah adaptasi novel... Huhu. Tengok tajuk…

BACA SETERUSNYA >>
Citra Body Lotion

Assalamu'alaikum, hai... Citra Body Lotion . Satu produk kecantikan kulit yang pernah aku guna ketika bergelar anak dara muda remaja dulu. Tapi, kini... Bergelar ibu, aku memilih untuk guna lotion baby gohnson's je... Sekali dengan Alia dan Ain. Senang! …

BACA SETERUSNYA >>