Showing posts from October, 2016Show all
Cara Membuat Scroll Pada Widget Archive Blog Paling Senang Dan Mudah

Assalamu'alaikum, hai... First things first, happy weekend untuk semua yer. Aktiviti hujung minggu aku seawal jam 4 pagi... Selepas selesai menyusukan Nur Ain, aku teruskan kerja-kerja ubahsuai blog dengan next step iaitu membuat scroll pada widget Archi…

BACA SETERUSNYA >>
Harga Screen Protector Mediapad Huawei T1 7.0

Assalamu'alaikum, hai... Alhamdulillah, rezeki di mana dua bulan yang lepas... Encik suami dapat tab percuma dari sekolah . Tak silap, harga kalau di pasaran empatlimaenam ratus jugak. So, sayanglah kalau tak dijaga dengan elok.  Pendek kata semalam…

BACA SETERUSNYA >>
Apa Aku Dapat Bersempena Ulangtahun Astro Ke-20

Apa aku dapat bersempena ulangtahun Astro Ke-20 | Apakah ganjaran yang pelanggan Astro perolehi bersempena dengan ulangtahunnya yang kedua puluh? Berdasarkan info yang aku petik dari laman The Skop, berikut adalah intipati atau agenda ulangtahun ke-20 Astro:- …

BACA SETERUSNYA >>
Ubahsuai Blog

Ubahsuai blog | rasanya duatiga kali jugak dah aku tukar template dan kalini, header pun turut berubah. Entahlah! Aku cepat sangat rambang mata bila tengok template mesra seo . Try and error , itulah kerja aku... Bila Alia dan Ain dah tidur... Mulalah projek aku m…

BACA SETERUSNYA >>
Bihun Putih Paling Simple

Bihun putih paling simple | menu sarapan pagi untuk kami sefamili. Buntu memikirkan nak masak apa, nak-nak stok barang dapur dah nak habis, yang hanya ada bihun dan tepung. Nak buat cekodok... Lambat nak siap. Apalagi, terus fikir nak masak bihun putih. Bihun palin…

BACA SETERUSNYA >>
Anak Kedua Peramah, Betul Ke?

Anak kedua peramah, betul ke? | Wallahu'alam. Berdasarkan pengamatan dari lahir sehinggalah umur Nur Ain menjangkau setahun 10 bulan. Seriously, takde apa yang perlu dikhuatiri. Dia sangat peka terhadap persekitaran. Sangat suka bersantai di halaman rumah. Pant…

BACA SETERUSNYA >>
Klinik Hati

Klinik Hati | Novel terbaru di kakinovel selain daripada Hate You Mr. K , hasil karya Iman Nizrina. Berdasarkan info di kakinovel... Klinik hati mengisahkan tentang Emir. Kerana inginkan anak daripada benihnya sendiri, tetapi tidak mahukan seorang isteri… Emir san…

BACA SETERUSNYA >>
Setahun 10 Bulan

Setahun 10 bulan | umur Nur Ain tanggal 19 Oktober yang lalu. Dah lama tak bercerita tentang perkembangan Nur Ain right. Tetiba, terfikir nak berkongsi cerita tentang dia. Alhamdulillah, misi aku melatih dia free dypers waktu siang dah pun berhasil. So, bulan n…

BACA SETERUSNYA >>
Lagu Elly Mazlien Minggu Ketiga Gegar Vaganza 3, 2016

Lagu Elly Mazlien minggu ketiga gegar vaganza 3, 2016 | berjudul perawan atau janda . Berdasarkan info daripada beberapa laman, tema minggu ketiga nanti adalah ada bran . First week aku lansung tak berpeluang tengok. Second week... Sempat tengok separuh je... The r…

BACA SETERUSNYA >>
Putus Tunang Adakah Wajar?

Putus tunang adakah wajar? | Bila dua hati dah bersetuju mengikat janji untuk sehidup semati. Satu situasi yang ingin aku bicarakan di saat aku terfikir mengenai akannya. Dah setahun bertunang secara jarak jauh. Tetiba si teruna memutuskan hubungan melalui sms tan…

BACA SETERUSNYA >>
Suami Suka Beli Kopi Wonda

Suami suka beli kopi wonda | Actually, encik suami penggemar kopi. Lately, balik kerja aku perasan... Dia selalu belikan premium coffee  berperisa mocha. Dia kata sedap. Aku tak try lagi... Al-maklumlahkan, menyusukan anak... Kenalah jaga makan minum. Tapi…

BACA SETERUSNYA >>
Hate You Mr.K

HATE YOU MR.K! | Salah satu novel terbaru di kakinovel . Dulu suka sangat baca novel. Bila dah jadi isteri orang, minat baca novel semakin menipis. Tapi, lately, aku kembali terjebak baca novel online lah pulak. Kekadang suka jugak usha kakinovel baca sinopsis nov…

BACA SETERUSNYA >>
Shopping Kedua Di Lazada

Shopping kedua di Lazada | selepas shopping powerbank 2 tahun lepas. 5 Oktober yang lalu, tengok ada sale... Aku terus request kat encik suami untuk belikan kit crochet hook. Harga asal RM67. After sale... RM31. Caj penghantaran pulak takde. Apalagi. .. Encik sua…

BACA SETERUSNYA >>
 Fattah Amin digandingkan dengan Nealofa

Fattah Amin digandingkan dengan Nealofa | Dalam drama suri hati Mr. Pilot, iaitu drama menggantikan  Abang Bomba I love you. Lepas bomba, pilot pulak... Begitulah trending drama sekarang ni di kaca tv... Musim kisah cinta abang berpakaian seragam nampaknya.  …

BACA SETERUSNYA >>
Headband Untuk Newborn

Headband untuk newborn | Alhamdulillah, projek mengaitku semakin ligat. Terbaru, aku belajar membuat headband pulak... Dan hasilnya siap lagi pattern kedua headband dari aku. Kali ni aku buat untuk baby baru lahir. Bila dah siap, kemain teruja Nur Ain nak mencuba…

BACA SETERUSNYA >>
Nur Ain Bercerai Pampers

Nur Ain Bercerai pampers | Dah dua minggu Nur Ain berlatih kencing dan berak ke tandas. Alhamdulillah, seperti yang aku duga... Semuanya berjalan dengan lancar.  Actually, umur Nur Ain sekarang ni dah setahun 9 bulan . Cepat atau lambat untuk potty trainnin…

BACA SETERUSNYA >>
Alia Terkena HFMD

Alia terkena hfmd | Lagi entri tersimpan lama di dalam draf. Huhu... Kisahnya bermula tiga minggu lepas. Tetiba Alia demam malam. Ingatkan demam biasa. So takdelah nak check kaki, tangan dan mulut. Namun, menjelang maghrib... Panas badan Alia naik. Takut apa-apa…

BACA SETERUSNYA >>
Kek Minyak Sukatan Cawan

Kek minyak sukatan cawan | salah satu menu yang menjadi pujaan hati di rumah kami... Lebih-lebih lagi si Alia dan Ain. Masak je kek... Terus nak mintak. Hehe... Pada aku ia antara kek paling sikit bahan diperlukan, senang nak buat dan paling penting... Sedap!  …

BACA SETERUSNYA >>