Showing posts from July, 2016Show all
Hijau Di Pagi Raya

Hijau di pagi raya | Begitulah tema tahun ni... Mak dan anak dua pasang... Big boss cukuplah sepasang baju melayu katanya. Di awal perancangan, nak buatkan baju batwing untuk Alia dan Ain... Sekali boleh pulak nak buatkan dorang peplum. Raya tahun ni... Aku bel…

BACA SETERUSNYA >>

Resepi inti tart nenas sedap buatan sendiri | setiap tahun menjelang raya... Pasti tart nenas dalam senarai biskut yang akan dibuat. Dulu... Nak search di google memang payah. Penggunaan internet memang terhad. Tapi sekarang ni... Search je. Confirm banyak re…

BACA SETERUSNYA >>
Throwback Puasa Hari Ke-15

Throwback Puasa Hari Ke-15 | before mak mengadakan majlis berbuka , aku dah start dengan projek membuat biskut. Seperti biasa... Biskut pertama yang aku buat adalah tart nenas kesukaan ramai. Every year wajib ada... Lambat buat, mesti ada salah sorang yang akan…

BACA SETERUSNYA >>