Showing posts from June, 2016Show all
Sinopsis Sayangku Kapten Mukhriz

Sinopsis Sayangku Kapten Mukhriz | drama terbaru di slot akasia yang akan menggantikan drama seindah takdir cinta . Merupakan drama adaptasi dari novel karya Sophilea berjudul anugerah terindah. Drama ini terbitan Creative Skill Solutions. Skrip Nieza Nahar, lakona…

BACA SETERUSNYA >>
Telur Berkuah Sos Idaman Kalbu

Telur berkuah sos idaman kalbu | antara lain menu kesukaan kami laki bini yang tak pernah tinggal bila mak buat majlis berbuka di rumah. Pada 17 ramadan last week, mak buat majlis berbuka di rumah . Alhamdulillah, ramai jugak tetamu yang datang. Walaupun penat mas…

BACA SETERUSNYA >>
Menariknya Popia Seawed

Menariknya popia seaweed | yang kawan share di fb membuatkan adik turut berkongsi cara membuatnya di group whatsapp adik-beradik. Apalagi, terfikir jugak nak buat. Bahan pun sikit. Popia, seewed dan putih telur untuk lekatkan seewed pada popia. Lepas tu potong dan …

BACA SETERUSNYA >>
Cara Mudah Baiki Mesin Basuh LG Turbo Drum Sendiri

Cara mudah baiki mesin basuh LG Turbo Drum sendiri | Semalam punya cerita. Seharian lansung tak mencuci disebabkan mesin basuh LG bermasalah. Pada mulanya, sebelum aku google. Mak ayah dok sibuk try and error... Dorang kata mungkin tersalah tekan masa nak start men…

BACA SETERUSNYA >>
Menu Hari Ke-10 Ramadhan

Menu hari ke-10 ramadhan | Alhamdulillah... Walaupun menyusukan anak dan tak sahur pagi semalam, aku mampu berpuasa sehingga waktu berbuka. Nikmatnya ramadhan kan? Selalu, kalau bukan bulan puasa... Cepat betul rasa lapar. Sumber gambar adalah daripada laman se…

BACA SETERUSNYA >>
Tak Bangun Sahur

Tak bangun sahur | Di kala aku terjaga, jam dah pun menunjukkan 5.18pagi. Sudahnya... Satu rumah tak sahur harini. Genap 10 hari puasa... Harinilah first time kami tak sahur. Huhu... Sumber gambar adalah daripada laman seperti tertera di dalam gambar Hurmmm…

BACA SETERUSNYA >>
Cara Pilih Tembikai Yang Berkualiti Dan Manis

Cara betul pilih tembikai yang berkualiti dan manis | Satu lagi tips untuk membeli buah yang ingin aku kongsikan. Tengah scroll fb, terjumpa satu info cara bagaimana untuk mengetahui buah tembikai elok ke tidak . Apalagi... tips menarik haruslah di screenshoot un…

BACA SETERUSNYA >>
4 CPUV Selepas TNB Campaign

4 Cpuv selepas TNB Campaign | Alhamdulillah, sedikit rezeki berblogging haruslah dicatat... Sebagai pemberi semangat untuk meneruskan minat dalam dunia berblog. Terima kasih kepada pihak Nuffnang  kerana berterusan memberikan cpuv kepada blog ini. Selain tu, …

BACA SETERUSNYA >>
Handbag Tertinggal

HANDBAG TERTINGGAL | Pada 7 Jun 2016 iaitu hari kedua berpuasa, seperti dirancang... Kami berangkat ke Kuching untuk menziarahi mertua aku. Entah bagaimana handbag boleh terlupa pun aku tak tau... Hampir 2 jam perjalanan, barulah perasan yang handbag aku tertinggal…

BACA SETERUSNYA >>
Hari Pertama Menyusukan Anak Pada Bulan Puasa

HARI PERTAMA MENYUSUKAN ANAK PADA BULAN PUASA | Kali ni giliran Ain pulak menyusu badan di bulan puasa. Before puasa... Dua hari sebelumnya, aku dah start berlatih minum air kosong sebanyak 4 liter sehari... Sambil tu layan makan buah kurma untuk membanyakkan su…

BACA SETERUSNYA >>
Rezeki Hari Pertama Puasa 2016

REZEKI HARI PERTAMA PUASA 2016 | Entah! tetiba rajin log in akaun Nuffnang . Alhamdulillah, satu lagi iklan on going untuk permulaan bulan Jun selepas RIBENA MOMENTS . Kali ni pulak... Daripada TNB CAMPAIGN . Hurmmm... Bercakap pasal tnb... Mesti melibatka…

BACA SETERUSNYA >>
Minggu Ke-2 Cuti Sekolah

MINGGU KE-2 CUTI SEKOLAH | In Shaa Allah... Hari Selasa, kami 4 beranak akan bergerak ke Kuching untuk menziarahi mertua aku. Dah berkeluarga... Haruslah nomad. Kejap sini, kejap sana... Kena adil. Kalau tak, nanti ada pulak yang berkecil hati. Begitulah adat dah b…

BACA SETERUSNYA >>

ULANGTAHUN KE-6 PERKAHWINAN | Tanggal 5 Jun 2010 aku sah menjadi isteri orang and now ... Tak terasa dah 6 tahun aku dan encik suami hidup bersama. Segala susah payah... Suka duka kami harungi bersama. Siapa kata takde rumahtangga yang bergolak... Namun, In Shaa Al…

BACA SETERUSNYA >>
Ribena Moments

RIBENA MOMENTS |  cpuv pertama untuk bulan Jun. Alhamdulillah... Rezeki sebelum puasa. Terima kasih buat pihak Nuffnang kerana sudi berterusan beriklan di blog ini. Tak nampak lagi iklan berlegar di blog. Apa-apa pun... Bagi aku, bila dapat cpuv... Ia menjad…

BACA SETERUSNYA >>
Sinopsis Cinta 11 Syarat

SINOPSIS CINTA 11 SYARAT | Mengisahkan tentang Rasya - Pelajar tahun akhir yang bijak. Dia tidak pernah berkasih lagikan bercinta. Itu syarat ayahnya selagi dirinya bergelar pelajar. Tapi kenapa dirinya yang karam dibadai cinta pasangan lain? Tidak semena-mena kesu…

BACA SETERUSNYA >>
Cara Atasi Masalah Ikan Banyak Tulang

Cara atasi masalah ikan banyak tulang | Satu lagi entri terbaru dari aku. Seperti yang kita tahu... Ikan banyak tulang memang sedap. Contohnya ikan terubuk... Sangat sedap bila dimasak stim, goreng dan jugak bakar. Tapi bila mengenangkan banyak tulang... Rela aku t…

BACA SETERUSNYA >>
Cucur Kentang Cicah Mayonis Bersos

Cucur kentang cicah mayonis bersos | memang sedap. Menu sarapan mudah pagi tadi untuk kami sekeluarga. Nak buat bihun putih singapore... Encik suami kata, buat belah petang nanti. Katanya... Dinner malam nanti dia tak nak makan dah. Anak pulak request cucur. Apa…

BACA SETERUSNYA >>
Tak Guna Air Selusuh?

Tak guna air selusuh? | Ini pengalaman mengandungkan dua orang anak. Aku lansung tak menggunakan air selusuh untuk memudahkan proses kelahiran anak. Untuk first baby ... Masa Alia dulu aku kena induce... Tapi masa lahirkan Ain amat mudah. Tak lama sakit. Masuk kli…

BACA SETERUSNYA >>