Showing posts from January, 2016Show all
Filem Pelepas Saka

Filem pelepas saka | antara filem terbaru melayu yang akan mula ditayangkan pada 4 Februari 2016. Antara barisan pelakon yang membintangi filem pelepas saka adalah seperti Hanif Safuan, Hafiz Bahari, Lydia Izati, Esma Daniel dan Fauzi Nawawi. Sumber gambar dari…

BACA SETERUSNYA >>
Drama Inikah Cinta Menggantikan Anakku Diva

Drama Inikah Cinta menggantikan Anakku Diva | akan menghiasi slot dahlia tv3 bermula harini. Berdasarkan info yang aku baca daripada beberapa buah laman, sinopsis inikah cinta mengisahkan seorang pemuda bernama Muammar (Niezam Zaidi) yang ingin bercinta dengan seo…

BACA SETERUSNYA >>
Drama Crush Next Door Di Astro Ria

Drama Crush Next Door Di Astro Ria | mengisahkan pertemuan 3 kali tanpa sengaja membuatkan Hani jatuh cinta pada Zarif. Setiap kali berjumpa, pasti ada insiden yang mana Zarif akan jadi penyelamat Hani. Tu sinopsis pendek untuk drama crush next door yang aku petik …

BACA SETERUSNYA >>
Isu Temankan Isteri Ke Klinik

Isu temankan isteri ke klinik | Hurmmm... Tu pun nak diperdebatkan. Seperti pernah aku kata... KITA SENTIASA ADA PILIHAN. Dan... Setiap pilihan yang kita buat, pastinya mendatangkan kesan positif mahupun negatif. Terpulang kepada kita untuk memilih bagaimana nak me…

BACA SETERUSNYA >>
Susah Nak Mandi Berdua

Susah nak mandi berdua | Itulah hakikat yang kena aku hadap. Biasalah budak, suka bereksplorasi... Bila bawak Alia pergi mandi, si Ain pulak sibuk nak masuk bilik air jugak. Yang Alia pulak... Tiap kali masuk bilik air... Mesti nak bawak mainan sama. Lepas tu suka …

BACA SETERUSNYA >>
Citarasa Berbeza!

Citarasa berbeza | Kisahnya bermula bila my mom kata bosan. So, petang Rabu aku ajaklah encik suami bawak mak dan bapak jalan ke Debak ziarah bapak saudara aku. Baliknya, kami singgah di Pasar Debak. Then, hubby kata nak belikan Alia KitKat sebab dah janji h…

BACA SETERUSNYA >>
Demam Hindi

Demam hindi | melanda kami sefamili, kalau weekend lepas kami tengok Bajrangi Baijaan . Semalam, lepas sembahyang jumaat... Kami terus layan Taare Zameen Par... Ulang tayang ok. Pernah tengok suatu ketika dulu. Tapi kali ni atas permintaan adik. Actually, adik se…

BACA SETERUSNYA >>
CPUV Ke-8 Rakuten Bloggers Project

Cpuv ke-8 Rakuten bloggers project | iklan terbaru aku dapat pada 29 Januari 2016 selepas iklan Panadol ActiFast . Alhamdulillah, dapat satu lagi iklan gandaan 3 daripada Nuffnang. Thanks Nuffnang kerana berterusan mempercayai blog biasa seperti ini untuk terus ber…

BACA SETERUSNYA >>
Cerekarama 30 Januari 2016

Cerekarama 30 Januari 2016 | Sabtu... Berjudul Pondok Senja, bersiaran di tv3 pada jam 9 malam. Merupakan cerekarama terbaru selepas cerekarama Serambi Mama . Antara para pelakon yang membintangi cerekarama pondok senja adalah seperti:- Fauziah Nawi Kamal Adl…

BACA SETERUSNYA >>
Pengakhiran Cinta Si Wedding Planner?

Pengakhiran cinta si wedding planner | Antara keyword yang terdapat di akaun Nuffnang aku. Hurmmm... Ramai jugak yang ingin tahu kesudahan episod akhir cinta si wedding planner yer. Biasanya... Tipikal drama melayu pasti pengakhiran akan disudahi dengan kege…

BACA SETERUSNYA >>
Telur Berempah

Telur berempah | Entri resepi dari aku. Bila mood rajin nak update... Masak simple pun boleh jadi bahan perkongsian. Actually, resepi ni aku pinjam dari blog ZaiFa . Seriously, memang sedap even daun kari aku tolak tepi. Bukan apa... Ada adik aku yang tak gemar ar…

BACA SETERUSNYA >>
Aktiviti Weekend Lepas

Aktiviti Weekend lepas | haruslah dicatat. Lebih-lebih lagi, bila Alia dan Ain berjalan bersama atok dan nenek. Biasalah... Bila anak dah dapat gaji hujung bulan... Parents pun confirm dapat. So, nak dijadikan cerita... Bapak dengan mak ajak shopping barang dapu…

BACA SETERUSNYA >>
Rahsia kuku pada manusia

Rahsia kuku pada manusia | entri terbaru dari aku untuk semua. Bila bosan mula melanda... Dan bila azam mula dinyata... 1 hari, 1 entri... Kenalah cari bahan untuk dikongsi. Sumber gambar daripada google image Alhamdulillah, bila bersembang dengan mak pasai…

BACA SETERUSNYA >>
CPUV Ke-7 Panadol ActiFast

CPUV ke-7 Panadol ActiFast | Cpuv seterusnya selepas Brand's Essence Chicken . Alhamdulillah, semoga rezeki menulis blog semakin bertambah hendaknya. Nak tahu rahsia bagaimana memperolehi BE/CPUV hampir setiap minggu... Tak silap, aku pernah kongsikan beberap…

BACA SETERUSNYA >>
Drama terbaru Isteri VS Tunang di Astro Ria

Drama terbaru Isteri VS Tunang di Astro Ria | Satu lagi drama adaptasi novel berjudul isteri vs tunang, yang akan menggantikan drama Sha & Shah. Berdasarkan promo di tv, drama tersebut akan mula bersiaran pada 1 Februari 2016, setiap Isnin hingga Khamis jam 10 …

BACA SETERUSNYA >>
Cara Mencuci Pakaian Putih Dengan Mudah

Cara mencuci pakaian putih dengan mudah | Nak jugak try and error, bila dah ramai rakan fb dan para blogger yang menviralkannya. Weekend lepas mintak tolong hubby belikan sabun wangi. So, dapatlah sabun wangi fruitale color kuning. Tapi... Baru semalam buat projek …

BACA SETERUSNYA >>
Magnet Diri

Magnet diri | cipta pengaruh luar biasa dan berjaya. Satu lagi koleksi buku hubby, yang aku juga suka baca. Mempunyai 281 mukasurat dan dijual dengan harga RM19.90 di Sarawak... Amatlah murah dan sangat berpatutan dengan isi kandungannya. Semua orang mahu menj…

BACA SETERUSNYA >>
Bingka Kacang Hijau Sukatan Cawan

Assalamu'alaikum, hai... Bingka kacang hijau sukatan cawan | Projek mem'baking sambil tengok AJL 30   tau. Haha... Actually, ni menu terbaru dari aku untuk dikongsikan di sini... Misinya cuma satu... Sekadar untuk menambah koleksi resepiku di sini. Hehe..…

BACA SETERUSNYA >>
Keputusan Penuh Anugerah Juara Lagu (AJL) 30

Keputusan Penuh Anugerah Juara Lagu (AJL) 30 | Huhu... Menyempat jugak tengok. Dan berikut adalah keputusan AJL Ke-30. Persembahan terbaik, lagu potret nyanyian hakim & Majistret Vokal terbaik disandang oleh dayang nurfaizah, dengan lagu berjudul tak per…

BACA SETERUSNYA >>
CPUV Ke-6 : Brand's Essence Chicken

CPUV Ke-6 : Brand's Essence Chicken | Latest kempen blog ni dapat after Huawei Mate S & Watch . Alhamdulillah... Semoga rezeki berblog terus bertambah hendaknya. Thanks Nuffnang. Pada yang sentiasa sokong dan datang ke blog ni. Ribuan terima kasih aku …

BACA SETERUSNYA >>
Sedap Tak Kacip Fatimah Perl Choco?

Sedap Tak Kacip fatimah perl choco? | Satu soalan yang pernah adik aku tanyakan bulan lepas padaku. Dah sebulan encik suami belikan untuk aku. Tapi still berbaki 13 paket. Why? Sumber gambar daripada google image Before nak cerita pendapat aku tentang perl …

BACA SETERUSNYA >>
CPUV Ke-5 : Huawei Mate S & Watch Campaign

CPUV Ke-5 : Huawei Mate S & Watch Campaign | Alhamdulillah... Rezeki tak putus. Walaupun sikit, aku tetap menghargainya. Ni merupakan Cpuv terbaru selepas iklan Titan Watch launch . Terima kasih pihak Nuffnang, kerana berterusan mempercayai blog ini untuk beri…

BACA SETERUSNYA >>
Cerekarama Serambi Mama

Cerekarama Serambi mama | Menurut info dari laman kepalabergetar, Telemovie serambi mama mengisahkan tentang Laila, terpisah daripada ibu bapanya ketika bercuti di Acheh. Bermula daripada tsunami yang melanda, Laila diselamatkan oleh wanita Acheh. Yani, lalu mengam…

BACA SETERUSNYA >>
CPUV Ke-4 : TITAN Watch Launch

CPUV ke-4 TITAN watch launch  | merupakan iklan seterusnya selepas  Marigold UHT Milk blogger . Alhamdulillah, rezeki berblog. Siapa sangkakan.... Yang penting usaha. Terima kasih kepada pihak Nuffnang kerana berterusan mempercayai blog ini untuk beriklan. Iklan ak…

BACA SETERUSNYA >>
Udang Masak Halia

Udang masak halia | antara menu yang aku sediakan selain daripada midin tumis dan sambal buah embang untuk makan tengahari. Pagi tadi ayah ke pasar Spaoh... Balik bawak udang kecik. RM10 sepinggan. Di tempat kami udang berkulit hitam belang... Dipanggil 'Payak …

BACA SETERUSNYA >>
Encik Suami Dan Lemon

Encik suami dan lemon | baru dua hari lepas aku berkongsi cerita tentang merawat jerawat dengan mudah menggunakan lemon . Harini pulak... Still cerita berkisar tentang lemon. Semalam aku selsema... Asyik bersin je kerja. Disebabkan busy dengan kerja dan anak...…

BACA SETERUSNYA >>
Origami Mudah Berbentuk Binatang

Origami mudah berbentuk binatang | merupakan first origami yang aku ajarkan kepada Alia. Untuk first time buat... Kami pilih origami berbentuk muka seekor kucing. Mudah sangat. CARA MEMBUAT ORIGAMI BERBENTUK KUCING Berikut adalah langkah demi langkah cara untuk m…

BACA SETERUSNYA >>
3 Tahun 11 Bulan, Setahun Sebulan?

3 tahun 11 bulan, Setahun Sebulan | Semalam... Kak Alia genap 3 tahun 11 bulan. Harini pulak... Adik Ain genap setahun sebulan. Bila mereka bergabung... Boleh jadi tongkang pecah, rumah dorang buat. Namun... Ada masa kak Alia cukup ringan tulang untuk tolong a…

BACA SETERUSNYA >>
Jus Mangga King

Jus Mangga King | Antara menu weekend yang my bonda sediakan. Actually, mangga pemberian jiran sebelah. Bila berbuah... Mesti ada jugak habuan untuk kami. Buahnya cukup besar... Tapi tak sempat nak snap gambar buahnya. Namun... Sangat manis. Bonda just campurka…

BACA SETERUSNYA >>
Menariknya Tentang Buah Avokado

Menariknya tentang buah Avokado | satu lagi entri tentang kelebihan buah-buahan ingin aku kongsikan di sini. Sumber gambar daripada google image KELEBIHAN BUAH AVOKADO Berdasarkan apa yang aku baca daripada majalah iSIHAT, avokado merupakan lemak sihat d…

BACA SETERUSNYA >>
Gelagat Dua Beradik Hujung Minggu

Gelagat dua beradik hujung minggu | Entri aktiviti weekend Alia dan Ain. Nak pergi jalan-jalan... Kat luar rumah hujan satu hari. Aku pulak selsema. Untuk elak selsema bertambah teruk. Baik berehat di rumah sementara encik suami bercuti. Ni kisah petang sema…

BACA SETERUSNYA >>
Bagaimana rawat jerawat dengan jus lemon

Bagaimana rawat jerawat dengan jus lemon | Next entri selepas entri Kebaikan lada hitam dalam diet pemakanan. Sambil tunggu lauk masak. Ain still tidur. Alia pulak sedang buat aktiviti 'mewarna'. Apalagi... Capai majalah iSIHAT untuk ditelaah buat duatig…

BACA SETERUSNYA >>
Baca Novel Online Tundukkan Playboy Itu Bab 1-25

Baca novel online Tundukkan Playboy Itu Bab 1 - Bab 25 | Terbaca di blog EDtv before ni... Bahawa novel tundukkan playboy itu akan diadaptasi menjadi sebuah drama... Yang mana, pada mulanya bertajuk Tundukkan Harraz Naufal. Then, ada ura-ura mengatakan drama ters…

BACA SETERUSNYA >>
Nescafe White Coffee 2 Types Of Hazelnut Flavours

Nescafe White Coffee 2 Types Of Hazelnut Flavours | Sebungkus mengandungi 15 paket kecil... Dijual dengan harga RM13.99. Adik yang belikan masa dorang shopping barang dapur dengan mak semalam. Biasanya, tempat selalu dorang pegi... Supermarket Doremon, Betong. Ki…

BACA SETERUSNYA >>
Cuba Nak Potong Kuku Sendiri

Cuba nak potong kuku sendiri | Aksi meniru gaya orang sekeliling... Itulah kebolehan terbaru Nur Ain miliki... Kebiasaan pagi Jumaat. Before bagi Alia dan Nur Ain mandi... Kuku wajib potong dulu. Kalau dah sebut potong kuku... Mata Ain mula menfokus ke arah…

BACA SETERUSNYA >>
Pantang Pakai Selipar

Pantang pakai selipar | feel Ain bila dah pandai berjalan sekarang. Pakai selipar je... Terus sebut 'alan'. Tak peduli dah... Pakai seluar tanpa baju pun. Nak jugak tarik tangan kita... Kononnya bawak dia jalan-jalan. Sabar jelah. Haha... Biasalah …

BACA SETERUSNYA >>
Ketahui Penawar Demam Semulajadi

Ketahui penawar demam semulajadi | Entri seterusnya tentang kesihatan aku kongsikan. Kekadang... Disebabkan tak nak makan ubat. Kita tercari-cari cara semulajadi untuk mengubati sesuatu penyakit termasuklah demam. Sumber gambar daripada google image Berdas…

BACA SETERUSNYA >>
Ain Dah Boleh Jalan Sendiri

Ain dah boleh jalan sendiri | starting last week... So, Ain secara rasminya berjaya berjalan pada usia 12 bulan.Alhamdulillah... Sejak dah boleh jalan sendiri... Kemain dia... Pelbagai perkara dia nak cuba buat sendiri... Termasuklah nak naik kerusi... Main bawa…

BACA SETERUSNYA >>
CPUV Ke-3, Marigold UHT Milk Blogger

CPUV Ke-3, Marigold UHT Milk Blogger | Alhamdulillah... Kempen ketiga untuk tahun 2016. Rezeki menulis di blog. Sikit-sikit, lama-lama jadi bukit. Thanks kepada pihak Nuffnang kerana berterusan memberi kepercayaan kepada blog ini untuk terus beriklan. Actual…

BACA SETERUSNYA >>
Alasan Tak Masuk Akal Untuk Bercerai

Alasan Tak Masuk Akal Untuk Bercerai | Antara Headline yang menjadi bahan berita di laman astro awani. Macam-macam kan penyakit masyarakat sekarang. Mudah sangat nak bercerai. Alasan yang dibagi pulak... Totally tak masuk akal lansung. Bayangkan... Berebut ranca…

BACA SETERUSNYA >>
Kartun Kesukaan Ramai

Kartun kesukaan ramai | Bila jadi surirumah sepenuh masa... Banyak masa dihabiskan bersama anak- anak bila ditinggalkan encik suami bekerja mencari rezeki. Surirumah pun ada schedule sendiri. Bila part mengemas... Aku lebih membiarkan Alia dan Ain menonton astr…

BACA SETERUSNYA >>