Showing posts from 2016Show all
Kehidupan Di Rumah Flat

Assalamu'alaikum, hai... Kehidupan di rumah flat | satu isu yang mungkin boleh kita fikirkan. Dulu, masa adik kerja part time ... Tinggal di flat. Suatu hari, masa aku bertandang di rumah sewanya... Dengan mata sendiri, aku tengok salah sorang penghuni flat s…

Read More
Kasut Loafers Kait Untuk Baby Boy

Assalamu'alaikum, hai... Kasut Loafers Kait untuk baby boy | umur 9 hingga 12 bulan... Stail terbaru kasut kait yang ada dalam koleksi tempahanku. Alhamdulillah... Siapa yang berminat dengan kasut kait stail loafers boleh email aku untuk tempahan. Aku jual …

Read More
Bila Menantu Dan Mertua Tak Sebulu

Bila menantu dan mertua tak sebulu | tetiba isu itu muncul di benak fikiranku apabila selesai menonton episod 9 #7HariMencintaiku semalam... Sungguh dingin hubungan Mia dengan mertuanya Mak Leha. Ada-ada sahaja yang tak kena antara dorang. Masing-masing egois... L…

Read More
512GB OTG USB 2.0 Pen Drive External Storage

Assalamu'alaikum, hai... 512GB OTG USB 2.0 Pen Drive External Storage | Barang ketiga aku shopping dari Lazada selepas one set peralatan menggait last month. Sekarang Lazada tengah sale . Apalagi, tangan dok gatal nak shopping online ... Alhamdulillah, Jum…

Read More
Cara mudah dapatkan worksheet untuk latih tubi anak mengikut peringkat umur

Assalamu'alaikum hai... Cara mudah dapatkan worksheet untuk latih tubi anak mengikut peringkat umur | hanya dengan install aplikasi pinterest, semuanya ada... Just mulakan carian dengan kata kunci yang sesuai. Then , save... Tak pun cetak terus. Sangat muda…

Read More
Minggu Ke-6 Gegar Vaganza Musim 3, 2016

Assalamu'alaikum, hai... Minggu Ke-6 Gegar Vaganza Musim 3, 2016 | bertemakan rockdut dan dimulai dengan persembahan dari Jihan dan Nabil dengan lagu berjudul Pencuri Hati, Eyda Jebat. Rata-rata persembahan dorang menyengat. Tapi, terkejut jugakla bila par…

Read More
Belajar Di Pra-Sekolah

Assalamu'alaikum, hai... Belajar di Pra-sekolah | adalah keputusan sepakat aku dan encik suami untuk Alia... Walaupun, sebelum ni pada dasarnya nak hantar Alia di tadika berdekatan. Namun, bila mengambilkira beberapa faktor... Akhirnya, kami sebulat suara unt…

Read More
Sinopsis Zer & Fiya

Assalamu'alaikum, hai... Sinopsis Zer & Fiya | Sebuah novel yang mengisahkan tentang  AAFIYA . Seorang gadis yang tidak memerlukan seorang ‘lelaki’ yang bergelar suami dalam hidupnya. Bukan dia anti dengan lelaki. Cuma bagi dia, perkahwinan itu adalah pe…

Read More
Senarai Artis Dan Lagu Untuk Minggu Ke-6 GV Musim 3, 2016

Assalamu'alaikum, hai... Senarai artis dan lagu untuk minggu ke-6 gegar vaganza | pada 20 November 2016 nanti adalah seperti berikut:- Ameng dengan lagu Gali Lubang Tutup Lubang (Roma Irama) Azharina dengan lagu Kejoraku Bersatu (Search) G-Mie …

Read More
Permainan Tenggelam Timbul

Assalamu'alaikum, hai... Permainan tenggelam timbul | Semalam hujan lebat belah petang dan disertai kilat sabung-menyabung... Di selang-seli pula dengan bunyi guruh berdentam-dentum... Membuatkan Alia dan Ain tak nak berenggang dari aku. Ke hulu, ke hilir...…

Read More
Padan Dan Sesuaikan Bentuk?

Assalamu'alaikum, hai... Padan dan sesuaikan bentuk | Satu lagi bentuk pembelajaran yang cuba aku dedahkan kepada Alia dan Ain. Dah lama tak update mengenai homeschool dorang. Walaupun sibuk dengan tugasan harian, In Shaa Allah... Akan ada masa aku luangkan…

Read More
Senarai Artis Dan Lagu Minggu Ke-5 Gegar Vaganza Musim 3, 2016

Assalamu'alaikum, hai... Tengok tak #GV3 untuk minggu ke-4 malam tadi?. Baru pagi semalam aku update dengan ramalan Elly Mazlien bakal muncul sebagai juara , alih-alih tersingkir pulak pada minggu ke-4. Tak sangka pulak yer. Apakan daya, adat pertandingan pa…

Read More
Gegar Vaganza Minggu Ke-4

Assalamu'alaikum, hai... Gegar Vaganza minggu ke-4 | rasa-rasa siapa yang akan tersingkir yer?. Last week, pada minggu ke-3... REM telah tersingkir. Dah agak dah. Haha... Tapi, dalam gegar vaganza musim ke-3 2016 ni, aku meletakkan Elly Mazlien sebagai juara…

Read More
Tempahan Untuk Kasut Kait Bayi

Assalamu'alaikum, hai... Tempahan untuk kasut kait bayi | Entri terbaru dari aku untuk bulan November. Alhamdulillah, hasil kerja kerasku belajar dari Youtube cara bagaimana mengait untuk orang tangan kidal... Akhirnya, aku dah start ambik tempahan. Setakat …

Read More
Mr. Donut Karamel?

Assalamu'alaikum, hai... Mr. Donut Karamel? Tetiba persoalan itu muncul bila tengok tajuk drama terbaru di slot lestary yang dahpun ditayangkan semalam. Macam-macam pulak tajuk drama sekarang ni kan... Mentang-mentanglah adaptasi novel... Huhu. Tengok tajuk…

Read More
Citra Body Lotion

Assalamu'alaikum, hai... Citra Body Lotion . Satu produk kecantikan kulit yang pernah aku guna ketika bergelar anak dara muda remaja dulu. Tapi, kini... Bergelar ibu, aku memilih untuk guna lotion baby gohnson's je... Sekali dengan Alia dan Ain. Senang! …

Read More
Cara Membuat Scroll Pada Widget Archive Blog Paling Senang Dan Mudah

Assalamu'alaikum, hai... First things first, happy weekend untuk semua yer. Aktiviti hujung minggu aku seawal jam 4 pagi... Selepas selesai menyusukan Nur Ain, aku teruskan kerja-kerja ubahsuai blog dengan next step iaitu membuat scroll pada widget Archi…

Read More
Harga Screen Protector Mediapad Huawei T1 7.0

Assalamu'alaikum, hai... Alhamdulillah, rezeki di mana dua bulan yang lepas... Encik suami dapat tab percuma dari sekolah . Tak silap, harga kalau di pasaran empatlimaenam ratus jugak. So, sayanglah kalau tak dijaga dengan elok.  Pendek kata semalam…

Read More
Apa Aku Dapat Bersempena Ulangtahun Astro Ke-20

Apa aku dapat bersempena ulangtahun Astro Ke-20 | Apakah ganjaran yang pelanggan Astro perolehi bersempena dengan ulangtahunnya yang kedua puluh? Berdasarkan info yang aku petik dari laman The Skop, berikut adalah intipati atau agenda ulangtahun ke-20 Astro:- …

Read More
Ubahsuai Blog

Ubahsuai blog | rasanya duatiga kali jugak dah aku tukar template dan kalini, header pun turut berubah. Entahlah! Aku cepat sangat rambang mata bila tengok template mesra seo . Try and error , itulah kerja aku... Bila Alia dan Ain dah tidur... Mulalah projek aku m…

Read More
Bihun Putih Paling Simple

Bihun putih paling simple | menu sarapan pagi untuk kami sefamili. Buntu memikirkan nak masak apa, nak-nak stok barang dapur dah nak habis, yang hanya ada bihun dan tepung. Nak buat cekodok... Lambat nak siap. Apalagi, terus fikir nak masak bihun putih. Bihun palin…

Read More
Anak Kedua Peramah, Betul Ke?

Anak kedua peramah, betul ke? | Wallahu'alam. Berdasarkan pengamatan dari lahir sehinggalah umur Nur Ain menjangkau setahun 10 bulan. Seriously, takde apa yang perlu dikhuatiri. Dia sangat peka terhadap persekitaran. Sangat suka bersantai di halaman rumah. Pant…

Read More
Klinik Hati

Klinik Hati | Novel terbaru di kakinovel selain daripada Hate You Mr. K , hasil karya Iman Nizrina. Berdasarkan info di kakinovel... Klinik hati mengisahkan tentang Emir. Kerana inginkan anak daripada benihnya sendiri, tetapi tidak mahukan seorang isteri… Emir san…

Read More
Setahun 10 Bulan

Setahun 10 bulan | umur Nur Ain tanggal 19 Oktober yang lalu. Dah lama tak bercerita tentang perkembangan Nur Ain right. Tetiba, terfikir nak berkongsi cerita tentang dia. Alhamdulillah, misi aku melatih dia free dypers waktu siang dah pun berhasil. So, bulan n…

Read More
Lagu Elly Mazlien Minggu Ketiga Gegar Vaganza 3, 2016

Lagu Elly Mazlien minggu ketiga gegar vaganza 3, 2016 | berjudul perawan atau janda . Berdasarkan info daripada beberapa laman, tema minggu ketiga nanti adalah ada bran . First week aku lansung tak berpeluang tengok. Second week... Sempat tengok separuh je... The r…

Read More