Showing posts from December, 2015Show all
Drama Terbaru Sha & Shah

Drama terbaru Sha & Shah akan menggantikan drama tersuka tanpa sengaja yang akan berlabuh malam ni dengan episod yang terakhir. Mean... Next week 4 Januari 2016, dah start dah drama Sha & Shah... Tengok promo di tv... Tu yang tau tu. Hehe... Sumber ga…

BACA SETERUSNYA >>
Best Ke Membeli Belah Secara Online?

Best ke membeli belah secara online? Tetiba soalan tu muncul di mulut jiran kami masa majlis tahlil maulidur rasul haritu... Bila mana kami sedang berbual mengenai jual beli barang melalui facebook. Hurmmm... Amat subjektif untuk diperkatakan dan terpulang kepada…

BACA SETERUSNYA >>
Cekodok Keladi Parut Ikan Bilis

Cekodok keladi parut ikan bilis . Menu minum petang kami sefamili harini. Alhamdulillah... Rezeki keladi pemberian bakal mak mertua adik. Kehabisan idea nak buat apa... Akhirnya terfikir nak parutkan keladi dan jadikan cekodok. Bolehlah Alia dan Ain tumpang sekak…

BACA SETERUSNYA >>
Gout, 8 Makanan Harus Dielakkan

Gout, 8 makanan harus dielakkan . Entri terbaru dari aku untuk semua. Dalam family kami... Salah sorang penghidap gout adalah adik lelaki aku... Sekarang nun jauh di utara bersama isteri tercinta... Bekerja dan menetap di sana. Bila dah tau ada gout... Now, adi…

BACA SETERUSNYA >>
Episod Akhir Akulah Balqis Dan Satay

Episod akhir akulah Balqis dan satay . Entri terbaru dari aku before tahun baru. Siannya... Lansung tak berkesempatan tengok episod akhir akulah Balqis... Semuanya gara-gara satay mentah yang dah siap diperap... Abang sulung bawak dari Sebuyau. Semua request nak …

BACA SETERUSNYA >>
Pucuk 'Kerubuk' Banyakkan Susu?

Pucuk 'kerubuk' banyakkan susu ... Entri terbaru dari aku. Bila menyusukan anak, semestinya sebagai emak, mom, ummi, mama dan sebagainya akan tercari-cari info mengenai cara, makanan, kaedah, tips atau apa sahaja maklumat yang berkaitan untuk banyakkan su…

BACA SETERUSNYA >>
Kenapa Ramai Followers blog hilang Atau Unfollow Serentak Dalam Satu Masa?

Kenapa ramai followers blog hilang atau unfollow serentak dalam satu masa? Hurmmm... Dalam minggu ni ramai jugak blogger yang update pasal masalah followers unfollow terlalu ramai dalam masa yang sama. Perasan jugak sebenarnya... Tapi, ingatkan aku saja yang berm…

BACA SETERUSNYA >>
Salam Maulidur Rasul

Salam maulidur rasul buat semua. Sedikit lewat untuk mengucapkannya. Kebiasaannya... Sambutan maulidur rasul, apa aktiviti yang korang buat? Sumber gambar daripada google image Hurmmm... Kalau di Spaoh, Sarawak... Bila menjelang maulidur rasul... Setiap ma…

BACA SETERUSNYA >>
Teh Tarik Boh 3 In 1 Punya Cerita

Teh tarik boh 3 in 1 punya cerita . Bukan nak promote atau apa. Sekadar ingin berkongsi pandangan setelah sendiri merasa. Beberapa hari lepas... Tetiba anak tekak teringin nak minum teh tarik 3 in 1 jenama boh yang biasa aku beli. Memandangkan hubby ke pekan…

BACA SETERUSNYA >>
Kek Harijadi Nur Ain

Kek harijadi Nur Ain . Saja nak jawab pertanyaan Puan Kutu . Hehe... Masalah line punya hal... Bila dah fade up... Sudahnya gambar kek tak tertayang. Walaupun kecik... Alhamdulillah, Ain teruja nak jamah. Oh! ya... Harga kek tersebut RM15 je pun. Perisa vani…

BACA SETERUSNYA >>
Checkup Setahun

Checkup setahun Nur Ain dijadualkan semalam. Alhamdulillah... Seawal jam 2 petang kami 4 beranak bergerak. Hubby dan Alia semestinya akan menemani aku dan Ain ke klinik. Setakat ni... Hubby tak pernah lagi tak temankan aku. Dia sentiasa ada untuk aku dan anak-ana…

BACA SETERUSNYA >>
Nur Ain Haziqah 12 Bulan

Nur Ain Haziqah 12 bulan ... Entri terkini dari aku. Sekadar catatan untuk kenangan. Alhamdulillah... Kalau tiga hari lepas, umur si kakak genap 3 tahun 10 bulan... sehari lepas tu pulak... Umur si adik Nur Ain genap setahun. Semakin ligat berlatih melangkah…

BACA SETERUSNYA >>
Juara Gegar Vaganza Musim Kedua 2015

Juara gegar vaganza musim kedua 2015 . Hurmmm... Siapalah ek. 2 minggu dah tak mengikuti... Starting mak saudara meninggal 27 November haritu. Now, 'berambeh' di rumah mak mertua... Memang tak boleh tengok. Why? Dorang tak langgan pun astro. Nak layan den…

BACA SETERUSNYA >>
Seminggu Tanpa Cerita

Seminggu tanpa cerita ... Confirm takde yang merindui entri baru dari aku :( Banyak perkara yang berlaku seminggu yang lalu... Starting Jumaat, 27 November 2015... Mak saudara aku meninggal di rumah kami... Allah... Bagaikan tak percaya... Tanpa sakit, Allah le…

BACA SETERUSNYA >>