Showing posts from October, 2015Show all
VH Green Nature Park, Kuching Part 2

VH Green Nature Park, Kuching part 2. Seperti pernah aku kata... Sambungan cerita taman kitar semula tak habis lagi... So, kenalah ada sambungannya. Cerita part 1 DI SINI . Hehe... Ok... Selesai Alia naik kuda, kami ronda tengok rabbit. Huhu... Rabbit tak nak kel…

BACA SETERUSNYA >>
Kentang Goreng KFC Bajet 2016

Kentang goreng KFC kononnya yang sangat mudah nak buat. Actually, resepi ni selalu rakan fb share. So, apalagi... Teringin jugak nak buat untuk minum petang sambil dengar pembentangan bajet 2016 semalam. Alhamdulillah... Ain pun suka. CARA MEMBUAT KENTANG GO…

BACA SETERUSNYA >>
Hari Terakhir Dalam Pantang

Hari terakhir dalam pantang. Akhirnya... Harini selesai sudah adik menjalani hari-hari berpantang. Syukur... 2 lelaki dan 2 perempuan dah anak dia. Sepanjang dalam pantang... Anak sulung mak mertua dia yang jaga... Yang second dan third... Dia bawak balik kampung…

BACA SETERUSNYA >>
Nur Ain Haziqah 10 Bulan

Nur Ain Haziqah 10 bulan. Alhamdulillah... Harini genap usia Ain 10 bulan. Dah start berdiri dan boleh turunkan badan tanpa bantuan... Semakin lasak... Asyik mintak lepas dari dukungan. Bila dilepaskan... Bersiap sedialah... Aku nak kena kemaskan balik barang yan…

BACA SETERUSNYA >>
Nescafe Latte Caramel Punya Pasal

Nescafe Latte Caramel punya pasal. Kisah pantang tengok produk baru... Confirm semangat nak mencuba hubby tak boleh nak dibendung. Haha... HARGA NESCAFE LATTE CARAMEL Apalagi, semalam terus beli... 5 paket dalam 1 bungkus beharga RM4. Actually Nescafe Latte…

BACA SETERUSNYA >>
Keputusan Konsert Akhir Akademi Fantasia(AF) 2015

Keputusan Konsert Akhir Akademi Fantasia 2015 dah pun diketahui. Pada aku agak mengejutkan jugaklah... Sebab, selepas tengok separuh akhir AF2015 last week... Majoriti family aku asyik dok kata Syamel yang akan menjadi juara AF2015... Namun... Tuah ayam nampak di…

BACA SETERUSNYA >>
Wajib Tahu Mengenai Kafein Dan Kaitannya Pada Penyusuan Bayi

Wajib tahu mengenai kafein dan kaitannya pada penyusuan bayi. Satu info yang seharusnya diketahui bersama. Pernah terbaca di dalam majalah Pa&Ma, di mana... Di dalam satu kajian menunjukkan amalan meminum kopi yang kronik mungkin menurunkan kandungan zat besi…

BACA SETERUSNYA >>
Berdiri Pada Usia 9 Bulan

Berdiri pada usia 9 bulan. Alhamdulillah... Genap 9 bulan pada tanggal 19 September 2015... Ain pun dah mula boleh berdiri sendiri di kerusi atau meja. Nampak gayanya... Ain dah start belajar untuk berjalan. Dalam usia dan perkembangan sebegini... Extra pemanta…

BACA SETERUSNYA >>
Aiskrim Gula Apong

Aiskrim Gula apong. Rasanya pernah diviralkan kot suatu ketika dulu. Hehe... Ahad lepas before balik dari bercuti di rumah keluarga mertua. Sempat jugak aku, hubby dan Alia merasa aiskrim gula apong. Nak merasa aiskrim gula apong... Kepada yang tinggal area kot…

BACA SETERUSNYA >>