Showing posts from August, 2015Show all
Free Gift Susu Dumex Dugro Terbaru

Free gift susu dumex dugro terbaru... Tupperware yang sangat menarik. Masa dapat gaji haritu... Seperti biasa, hubby shopping barang keperluan Alia dan Ain untuk sebulan... Dan paling banyak dia beli 4 bungkus susu dumex dugro kepunyaan Alia. Yelah... Sejak umur …

BACA SETERUSNYA >>

Cerita di kedai membeli ikan. Topik utama aku dan encik suami sepanjang meronda kampung petang semalam. Entah... Tetiba cerita itu timbul bila terpandang budak lelaki lepak di simpang jalan sambil khusyuk bermain handphone. Hubby kata... Last two weeks masa aku…

BACA SETERUSNYA >>
Cinta Paling Agung

Cinta paling agung. Alhamdulillah... Berkesempatan jugak tengok walaupun bukannya di panggung. Selesai solat isyak semalam... Hubby terus on cd... Apalagi... Masa untuk tengok movie katanya. Cinta Paling Agung mengisahkan tentang Khairi (Aaron Aziz) dan Amy…

BACA SETERUSNYA >>
Duduk Tanpa Disokong

Duduk tanpa disokong. Alhamdulillah... Flow perkembangan Nur Ain tak pernah tertinggal di mata aku. Setiap hari... Setiap skill baru yang dia tunjukkan, pastinya aku akan catat buat kenangan. Duatiga minggu di fasa menjangkau usia 8 bulan... Akhirnya Ain dah mamp…

BACA SETERUSNYA >>

Kisah checkup Alia dan Nur Ain haruslah dicatat. Actually, 19 Ogos... Genaplah Nur Ain 8 bulan, dan sehari sebelumnya si kakak Alia pulak genap 3 tahun 6 bulan. Even dah 3 tahun 6 bulan umurnya. Tapi... Bila tiap kali orang tanya umur berapa tahun... Alia still j…

BACA SETERUSNYA >>
Lempeng Nyiur

Lempeng Nyiur. Fuh! Bila keinginan nak makan tu datang... Masa tu jugak aku buatkan. Lama dah tak merasa lempeng kelapa. Tak silap... Zaman sekolah rendah je dulu selalu makan arwah nenek buatkan. Teringat pulak zaman susah dulu. Bila terkenang... Boleh nang…

BACA SETERUSNYA >>
Drama Akasia TV3 Terbaru Gantikan Syurga Nur

Drama terbaharu arahan Raja Ahmad Alauddin berjudul 'Mencintaimu' akan mengisi slot Akasia TV3 menggantikan Syurga Nur yang telah berakhir dengan episod terakhir petang semalam. Seperti dah dijangka... Syurga Nur pasti berakhir dengan kegembiraan. Be…

BACA SETERUSNYA >>
Cara Tanam Kangkung Paling Mudah

Cara tanam kangkung paling mudah dan senang. Actually, aku tertarik dengan kaedah penanaman kangkung yang kawan encik suami kongsikan di WhatsApp semalam. Tersangatlah mudah. Aku percaya... Pada penggemar kangkung, sudah pastinya tercari-cari akan kaedah yang pal…

BACA SETERUSNYA >>
Jus Durian Belanda

Jus durian belanda... First time merasa. Rupanya... Sedap tak terkata. Serius! Tak tipu. Haha... Last week punya cerita, encik suami puasa... Then, order jus durian belanda di kedai makan depan sekolah dorang untuk berbuka. Apalagi... Sampai rumah, hubby …

BACA SETERUSNYA >>
Pada Usia Bilakah Bayi Pandai Duduk?

Pada Usia bilakah bayi mulai pandai duduk?  Antara persoalan yang pasti terdetik di otak kita. Namun, pada aku... Setiap perkembangan anak pastinya berbeza. So, tiada waktu yang tepat untuk menunjukkan, bila sepatutnya bayi boleh duduk. Walaubagaimana pun...…

BACA SETERUSNYA >>
Sambal Ikan Bilis Kering Mudah Dan Sedap

Resepi ikan bilis kering. Satu lagi resepi mudah sebenarnya nak buat, ingin aku kongsikan... Buat menambah koleksi resepi peribadiku di sini. Hehehe... Nanti boleh tengok balik.  BAHAN UNTUK SAMBAL BILIS KERING Nak buat sambal ikan bilis kering, bahan y…

BACA SETERUSNYA >>
Harga Minyak Turun Bermula 1 Ogos 2015

Minyak turun 10 sen berkuat kuasa tengah malam tadi iaitu bermula 1 Ogos 2015. Hal tersebut menjadikan harga baharu RON95 ialah RM2.05 seliter, RON97 pula RM2.45 seliter dan diesel RM1.95 seliter. Alhamdulillah... Walaupun tak banyak turun... At least harga …

BACA SETERUSNYA >>