Showing posts from June, 2015Show all
Projek Memikat Suami

Projek memikat hati suamilah sangat. Padahal... Semasa berbuka semalam, hubby request mintak dibuatkan acar timun bercuka untuk berbuka. Biasalah salah satu menu kesukaan dia. Tiap kali makan di Sugarbun... Wajib order nasi lemak biasa... Sebab ada acar timun kat…

BACA SETERUSNYA >>
Agar-Agar Oreo Lapis Milo Mudah Untuk Dibuat

Assalamu'alaikum ♥ Agar-agar oreo lapis milo rupanya mudah untuk dibuat... Even, harini aku first time membuatnya. Biasalah... Bila first time buat dan mak pun puji kata sedap. Semestinya... Akan aku kongsikan di sini. RESEPI AGAR-AGAR OREO LAPIS MILO …

BACA SETERUSNYA >>
Resepi Terung Masak Kicap Kesukaan Sendiri

Assalamu'alaikum ♥ Resepi terung masak kicap kesukaan sendiri haruslah di tempek di sini. Tiap kali buat terung masak kicap... Teringat pulak dengan kisah sendiri yang pada mulanya tak suka makan terung. Entah! One day, tak silap tahun 2003... Mak temankan …

BACA SETERUSNYA >>
OST/Lagu Tema Syurga Nur Akasia Terbaru Gantikan Dia Isteri Luar Biasa

Assalamu'alaikum ♥ OST/lagu tema Syurga Nur akasia terbaru gantikan dia isteri luar biasa ... Begitulah antara info yang aku dapat dari infotaip.   Sumber gambar dari infotaip Lagu Benar Cinta dikatakan akan menjadi lagu tema bagi drama Syurga…

BACA SETERUSNYA >>
Kenapa Entri Terbaru Tak Keluar Di Dashboard Ye?

Assalamu'alaikum ♥ Entri terbaru tak keluar di dashboard ... Dah dua hari dah aku perasan tau. Bila publish entri baru, entri tak keluar di dashboard. Di bloglist pun tak up to date. Apa masalahnya yer? Sumber dari google image Selepas duatigaempat…

BACA SETERUSNYA >>
Koleksi Binatang Mainan Budak 3 Tahun

Assalamu'alaikum ♥ Koleksi binatang mainan budak 3 tahun ... Entri terbaru tentang Alia. Tiap kali adik perempuan aku dapat gaji... Dia pasti bawak Alia pergi shopping. Tempat yang selalu dorang pergi... Semestinya kedai Doraemon, Betong ... Salah sebuah ke…

BACA SETERUSNYA >>
Berita Baik Buat Peminat Bubur Kacang

Assalamu'alaikum ♥ Buat peminat bubur kacang ... Di sini aku nak share sedikit info. Berdasarkan apa yang aku baca di majalah iSIHAT keluaran Jun 2015, sekarang ni terdapat bubur kacang segera tau... Inovasi bubur kacang seperti penyediaan mi segera yang ha…

BACA SETERUSNYA >>
Resepi Udang Masak Kunyit

Assalamu'alaikum ♥ Resepi berbuka kami semalam... Udang masak kunyit  haruslah ditempek. Begitulah... Apabila meroyan nak jadi iron chef tetiba datang di bulan puasa... Maka bermacam-macam resepi dibuat untuk melunasi selera anak tekak.  Actually, udang m…

BACA SETERUSNYA >>
Drama Syurga Nur Akan Menggantikan Dia Isteri Luar Biasa

Assalamu'alaikum ♥ Drama Syurga Nur akan menggantikan Dia isteri luar biasa ... Itulah info yang aku dapat daripada beberapa buah laman. Dengar cerita, Selasa next week... Episod akhir dia isteri luar biasa. Betul ke tidak... Kenalah tunggu next week. …

BACA SETERUSNYA >>
Resepi Ayam Goreng Ala KFC

Assalamu'alaikum ♥ Resepi ayam goreng ala KFC , entri masak memasak menu ringkas yang kadangkala diubahsuai mengikut citarasa sendiri haruslah ditempek di sini. Sebelum... Sebelum ni, versi ayam goreng yang aku buat tersangatlah mudah. Semudah ABC. Nak tahu…

BACA SETERUSNYA >>
Resepi Coconut Shake Mudah Dan Sedap

Assalamu'alaikum ♥ Resepi coconut shake mudah dan sedap  haruslah ditempek di sini, bila first time buat terus menjadi. Hubby pun puji kemain bila dapat merasa coconut shake. Hehe... Actually, dua hari lepas... Hubby order buah kelapa muda 10 biji d…

BACA SETERUSNYA >>
Daging Kari Bumbu Pedas Sarawak

Assalamu'alaikum ♥ Daging masak kari bumbu pedas Sarawak adalah antara menu wajib bulan puasa family aku. Alhamdulillah... Even ada Ain, aku still boleh bersilat di dapur untuk sediakan juadah berbuka. Gambar daging masak kari bumbu pedas Harini p…

BACA SETERUSNYA >>
Resort World Sentosa

Assalamu'alaikum ♥ Resort world sentosa , cpuv terbaru aku dapat selepas Nando's sedap sangat ke? . Alhamdulillah... Rezeki orang nak bagi. Thanks Nuffnang. Ada jugak google pasal resort world sentosa ni. Try google terus ke lamannya DI SINI . T…

BACA SETERUSNYA >>
Menu Berbuka Yang Sangat Ringkas

Assalamu'alaikum ♥ Menu berbuka yang sangat ringkas dari aku. Itulah kebiasaan family aku. Bulan puasa ke... Tak bulan puasa ke... Juadah tetap simple. Malah... Cukup-cukup untuk 8 orang. Memang bajet betul-betul dulu before masak. Haha... Itu semua mak yan…

BACA SETERUSNYA >>
Nando's Sedap Sangat Ke?

Assalamu'alaikum ♥ Nando's sedap sangat ke? , buffered earning terbaru nuffnang bagi selepas cpuv uMobile Blogger Ambassador . Alhamdulillah... Murah rezeki bulan puasa. Sumber gambar antara menu terdapat di Nando's adalah daripada google imag…

BACA SETERUSNYA >>
Ikan Kembung Panggang Pemanggang Ajaib

Assalamu'alaikum ♥ Ikan kembung panggang pemanggang ajaib , menu utama berbuka semalam. Dek kerana licin sampai ke tulang... Aku up'kan entrinya di sini... Untuk membuktikan pemanggang ajaib memang terbaik untuk memanggang. Haha... Sabo jelah. Se…

BACA SETERUSNYA >>
Kenapa Tembikai Dikatakan Boleh Membantu Lelaki

Assalamu'alaikum  ♥ Kenapa tembikai dikatakan boleh membantu lelaki?  Entri seterusnya dari aku. Tetiba rasa nak berkongsi info mengenainya memandangkan buah tersebut berlonggok-longgok dijual di sana sini. Contohnya, semalam masa ke bazar ramadhan Spaoh...…

BACA SETERUSNYA >>
uMobile Blogger Ambassador

Assalamu'alaikum ♥ uMobile Blogger Ambassador , cpuv atau buffered earning terbaru beriklan di blog aku bermula harini. Alhamdulillah... Rezeki bulan puasa selepas campaign di Tesco lebih jimat . Thanks pihak Nuffnang kerana berterusan memberi buffered ear…

BACA SETERUSNYA >>
Testing Baju Raya

Assalamu'alaikum ♥ Testing baju raya , kisah semalam after Alia habis makan nasi goreng ikan bilis planta yang aku buatkan. Mak selesai jahit baju raya Alia. Tahun ni baju Ain dan Alia mak buatkan jubah. Senang nak jahit. Bila dah testing... Wajib a…

BACA SETERUSNYA >>
Nasi Goreng Ikan Bilis Planta

Assalamu'alaikum ♥ Nasi goreng ikan bilis planta , semestinya resepi kesukaan anak dara aku. Juga antara menu untuk breakfast kami sekeluarga kalau tak bulan puasa. Ikut tahap kerajinan jugak... dan kalau ada saki baki nasi... Tu yang timbul idea nak buat n…

BACA SETERUSNYA >>
Solid Food Pertama Nur Ain Haziqah

Assalamu'alaikum ♥ Solid food pertama Nur Ain Haziqah , entri pertama tentang menu makanan Ain yang harus dicatat. Tanggal 20 Jun 2015... Ain dah pun start makan memandangkan usia dia dah pun 6 bulan 1 hari. Untuk permulaan... Start breakfast, aku try bagi N…

BACA SETERUSNYA >>
6 Tips Sapuan Gincu Lebih Cantik Dan Menarik

Assalamu'alaikum ♥ 6 tips sapuan gincu lebih cantik dan menarik , tip berguna buat wanita yang sentiasa inginkan kelihatan cantik... Lebih-lebih lagi pada yang gemar bergincu, pastinya ingin tahu bagaimana cara menggunakan gincu agar kelihatan lebih cantik.…

BACA SETERUSNYA >>
Nur Ain Haziqah Genap 6 Bulan

Assalamu'alaikum ♥ Harini Nur Ain Haziqah genap 6 bulan . Alhamdulillah... Cepatnya masa berlalu. Pejam celik... Pejam celik... Rasa macam tak percaya yang Nur Ain dahpun berusia 6 bulan. Selain dalam proses meniarap dan jugak sedang berusaha mengorak…

BACA SETERUSNYA >>
Tesco Lebih Jimat

Assalamu'alaikum ♥ Tesco lebih jimat , cpuv terbaru selepas Perfecto Popcorn Launch . Alhamdulillah, rezeki Alia dan Ain. Bercakap pasal Tesco... Untunglah siapa yang duduk berhampiran dengan Tesco. Yelah! Tadi ada jugak google laman Tesco. Subhanallah... M…

BACA SETERUSNYA >>
Nasi Goreng Simple Permintaan Si Kakak

Assalamu'alaikum ♥ Nasi goreng simple permintaan si kakak  tajuk entri seterusnya pada hari pertama bulan ramadhan. Nasib baik masih ada lagi saki baki nasi sahur pagi tadi. So, masak jelah nasi goreng simple untuk lunch Alia. Alia sekarang dah reti min…

BACA SETERUSNYA >>
3 Tahun 6 Bulan

Assalamu'alaikum ♥ 3 tahun 6 bulan , itulah usia Alia harini. Umur semakin bertambah. Perangai pun bertambah. Suka mengusik atuk dan nenek ... Itulah perangai dia sekarang ni. Selalu sorokkan cermin mata mak... Sampaikan orang tua tu tercari-cari dibuatnya.  …

BACA SETERUSNYA >>
CPUV Perfecto Popcorn Launch

Assalamu'alaikum ♥ CPUV Perfecto Popcorn Launch ... Next campaign selepas campaign Dumex Dugro . Terima kasih kepada pihak Nuffnang kerana berterusan memberi campaign. Pada yang sudi singgah dan komen juga... Terima kasih yer :) Tak silap campaign …

BACA SETERUSNYA >>
Bangun Serumah

Assalamu'alaikum ♥ Bangun serumah , begitulah first day puasa kami. Hahaha... Semangat mesti ada. Alia dan Ain pun bangun. Alhamdulillah... Menu sahur harini tersangatlah simple... Ayam masak kicap , telur goreng planta, ikan bilis goreng dan sayur campur .…

BACA SETERUSNYA >>
Apakah Maknanya Jika Air Kencing Bayi Berbau?

Assalamu'alaikum ♥ Apakah maknanya jika air kencing bayi berbau? Satu antara seribu persoalan yang mugkin akan timbul di ruang pemikiran seorang ibu apabila first time ada baby. Seperti yang pernah aku lalui mula-mula ada Alia. Bukan setakat bertanya dengan…

BACA SETERUSNYA >>
Hantar Dulang Ke Surau

Assalamu'alaikum ♥ Hantar dulang ke surau  fenomena yang sering berlaku bila menjelang bulan puasa di kampung aku. Setiap rumah akan menghantar sedulang hidangan ke surau mengikut blok. Alhamdulillah... Majlisnya dah pun selesai petang tadi. Ia adala…

BACA SETERUSNYA >>
Maksud Simpulan Bahasa ADA GAYA

Assalamu'alaikum ♥ Maksud simpulan bahasa ada gaya . Kalau semalam aku berkongsi tentang maksud ada akal . Entri kedua kali ni jugak masih di bawah tajuk simpulan bahasa yang bermula dengan huruf 'A' . Maksud ada gaya ialah ada tokoh untuk m…

BACA SETERUSNYA >>
Berpusing Seperti Jam

Assalamu'alaikum ♥ Berpusing seperti jam . Semenjak Ain dah pandai meniarap... Bermacam-macam gaya dia dah buat. Sekarang ni tambah lagi satu skill... Berpusing 360° sama seperti sebelum meniarap... Cuma masa tu... Dalam keadaan telentang... Kemain suka lag…

BACA SETERUSNYA >>