Showing posts from May, 2015Show all
Harga Terbaru Petrol Menjelang 1 Jun 2015

Assalamu'alaikum ♥ Harga terbaru petrol menjelang 1 Jun 2015 . Scroll je facebook, tengok-tengok ramai members yang update status mengenai kenaikan harga minyak menjelang 1 Jun 2015. Untuk menentukan kesahihan berita tersebut... Aku bacalah online newspaper, …

BACA SETERUSNYA >>
Melangkah Ke Usia 6 Bulan

Assalamu'alaikum ♥ Melangkah Ke Usia 6 Bulan lagi 18 hari... Pelbagai skill Nur Ain tonjolkan. Akibatnya... Encik suami, aku dan si kakak Alia semakin teruja dan terhibur. Sekarang ni... Ain dah mahir mengawal gerak tangannya... Malah boleh pulak m…

BACA SETERUSNYA >>
Belajar Tentang Apa Itu SEO

Assalamualaikum ♥ Belajar Tentang Apa Itu SEO . Hurmm.. Bukan mudah sebenarnya untuk mempelajari tentang SEO. Tapi dek kerana minat menulis di blog dan ingin menjana income, seandainya diberi peluang dan ruang... Apa salahnya, Memasang angan-angan untuk lebih s…

BACA SETERUSNYA >>
Resepi Kek Marble Sukatan Cawan

Assalamu'alaikum ♥ Resepi kek marble sukatan cawan ... Amat sesuai pada orang yang suka nak masak tapi semua nak cepat gaya aku. Haha... Tapi ini cerita semalam. Mak dapat tempahan kek untuk hari gawai sebanyak 8 acuan. Esok dorang janji nak ambik dah.  G…

BACA SETERUSNYA >>
Payment Advice From HSBC

Assalamu'alaikum ♥ Payment Advice From HSBC ... Alhamdulillah, cashout pada 29 April 2015, dapat pulak email dari HSBC pasal pembayaran Nuffnang pada 29 Mei 2015. Tak lama lagi... Sampailah cek Nuffnang ke rumah. Alhamdulillah... Tiada sebarang masalah dan …

BACA SETERUSNYA >>
Episod 6 Dan 7 Dia.. Isteri Luar Biasa

Assalamu'alaikum ♥ Episod 6 dan 7 Dia.. Isteri Luar biasa,  aku ketinggalan. Al-maklumlah, bila ada suami dan dua orang puteri. Pelbagai karenah harus dilayani... Sudahnya, aku lansung tak berkesempatan nak menonton mahupun record. Takpelah... Nanti if ada …

BACA SETERUSNYA >>
Peminat Setia Wak Mustar

Assalamu'alaikum ♥ Peminat setia Wak Mustar semestinya mak dan bapak aku. Selesai solat... Dinner semua. Habis tengok berita tv3. Mesti dah ada depan tv terutamanya hari Rabu, malam Khamis... Memang tak pernah miss tengok kilauan emas musim ke-5 ... Dari fi…

BACA SETERUSNYA >>
CPUV Colgate 360 Charcoal Gold

Assalamu'alaikum ♥ CPUV Colgate 360 Charcoal Gold . Alhamdulillah... Campaign gandaan 3 dari Nuffnang selepas iklan Maxis OnePlus One   dan McDonald's Family [PC] . Siapa sangka... Dengan berkongsi cerita di blog pun kita boleh jana income. Seta…

BACA SETERUSNYA >>
Resepi Rempeyek Rangup Dan Sedap

Assalamu'alaikum ♥ Resepi rempeyek rangup dan sedap  sebenarnya resepi rempeyek orang melanau, Belawai. Ilmu mak aku tuntut dengan cousin ayah aku... Time temankan adik aku interview di Sibu last year. Nak dijadikan cerita... Hujan sepanjang hari ni…

BACA SETERUSNYA >>
CPUV Maxis OnePlus One

Assalamu'alaikum ♥ CPUV Maxis OnePlus One ... Alhamdulillah, satu lagi campaign gandaan 3 Nuffnang bagi selepas BE McDonald's Family [PC] beberapa hari yang lepas. Alhamdulillah... Rezeki Alia dan Ain.  Tapi... Setakat ni, aku tak berkesempata…

BACA SETERUSNYA >>
Dia.. Isteri Luar Biasa Episod 5

Assalamu'alaikum ♥ Dia.. Isteri luar biasa episod 5 . Sempat jugak tengok. Episod 4 memang aku tak follow. Busy sangat masa tu di dapur. Tetiba Alia request nak makan sup ayam. Tapi... Kalau drama melayu... Setakat ketinggalan duatiga episod... Still boleh …

BACA SETERUSNYA >>
Checkup 5 Bulan

Assalamu'alaikum ♥ Checkup 5 bulan Nur Ain Haziqah .   Semalam punya cerita. Sedikit coretan mengenainya. Bermula dengan episod menunggu encik suami balik dari mengajar. Alhamdulillah... Before jam 2, encik suami dah sampai rumah. Ingatkan nak gerak awal ja…

BACA SETERUSNYA >>
Suka Sangat Melompat

Assalamu'alaikum ♥ Suka sangat melompat ... Siapa lagi, kalau bukan si kakak. Pantang tengok meja atau kerusi. Mesti panjat dan lompat.  Ada kalanya... Dia sengaja tarik kerusi di meja makan dapur... Naik dan terjun. Kekadang takut jugak tengok dia t…

BACA SETERUSNYA >>
CPUV McDonald's Family [ PC ]

Assalamu'alaikum ♥ CPUV McDonald's Family [ PC ] . Bukak je akaun Nuffnang pagi ni. Check cpuv. Alhamdulillah, rezeki pagi sabtu... Dapat 1 campaign gandaan 3 lagi dari Nuffnang . Tak silap campaign ni adalah iklan mengenai promosi di McDonald's. …

BACA SETERUSNYA >>
Apakah Petua Agar Pulut Lebih Lemak?

Assalamu'alaikum ♥ Apakah petua agar pulut lebih lemak?  Satu soalan yang pernah aku ajukan pada arwah nenek aku suatu ketika dulu. Nenek suka masak nasi pulut. Aku cukup suka pulut yang dia buat. Sedap dan lemak. Petua dia mudah saja... Untuk dapatkan pu…

BACA SETERUSNYA >>
Baju Alia Kini Menjadi Milik Ain

Assalamu'alaikum ♥ Baju Alia kini menjadi milik Ain ... Nur Ain Haziqah Baju tu... Adik lelaki aku bagi. Tak silap masa tu dia tak jadi cikgu lagi. Still tanam anggur. Then... Baju tu jugak Alia selalu pakai time umur 8 bulan. Baca Jugak : Ali…

BACA SETERUSNYA >>
Dia.. Isteri Luar Biasa Episod 3

Assalamu'alaikum ♥ Dia.. Isteri luar biasa episod 3 , semestinya sambungan daripada episod 2 semalam di mana berakhirnya dengan babak Dewi Yusra tidur beralaskan bahu Raden di dalam pesawat tanpa disedari Dewi. Sumber dari google image Rentetan i…

BACA SETERUSNYA >>
Ain Seperti Kakaknya Alia

Assalamu'alaikum ♥ Ain juga seperti kakaknya Alia ... Sangat sukakan buku. Mana tumpahnya kuah, kalau tak ke nasi. Mungkin gen ayahnya yang lebih... That why begitu. Encik suami, kalau pergi tempat membeli belah... Tak sah kalau tak ke kedai buku. Walaupun …

BACA SETERUSNYA >>

Assalamu'alaikum ♥ Apakah dosa bayi diperlakukan sebegitu?  Tetiba hati aku terusik bila teringatkan kisah bayi kena kerat seperti berikut :- JOHOR BAHRU – Berhati syaitan. Itulah yang boleh digambarkan daripada penemuan 15 cebisan anggota badan seora…

BACA SETERUSNYA >>
Episod 2 Dia.. Isteri Luar Biasa

Assalamu'alaikum ♥ Episod 2 Dia.. Isteri Luar biasa . Sedikit sinopsis ingin aku kongsi, berdasarkan penggayaan dan olahan bahasa sendiri.  Sumber dari google image Sambungan daripada episod 1 bermula dengan episod Dewi Yusra mencari calon suami.…

BACA SETERUSNYA >>
Duit Kena Burn Atau Tukar Nombor Akaun?

Assalamu'alaikum ♥ Duit kena burn atau tukar nombor akaun . Dua persoalan yang diajukan anonymous berkaitan entri aku bertajuk kad atm kena sekat . Terima kasih kepada yang bertanya. Berdasarkan pengalaman aku. Setakat kad kena sekat. Takdelah kena …

BACA SETERUSNYA >>
Perkembangan Nur Ain 5 Bulan

Assalamu'alaikum ♥ Perkembangan Nur Ain 5 bulan . Sedikit cerita ingin aku kongsikan. Kalau semalam Kak Alia genap 3 tahun 3 bulan . Harini... Adik pulak genap 5 bulan. Jarang dah merengek... Cumanya mulut semakin becok mengeluarkan bunyi... Yang kek…

BACA SETERUSNYA >>
Di Kala Usianya 3 Tahun 3 Bulan

Assalamu'alaikum ♥ Di kala usianya 3 tahun 3 bulan harini. Aku bagaikan tak percaya. Alia dah jadi sorang kakak dan anak yang baik buat aku. Cepatnya... Masa berlalu. Rindunya aku di saat-saat Alia bergelar bayi. Mandikan dia... Pakaikan baju... Tidurkan di…

BACA SETERUSNYA >>
Dia.. Isteri Luar Biasa Episod 1

Assalamu'alaikum ♥ Dia.. Isteri luar biasa episod 1  dah start malam ni. Sempat jugaklah tengok. Bermula dengan Dewi memukul suami kawannya Eda di jalan semasa menunggu traffic light. Motif dia pukul kerana tak suka dengan suami Eda bersama dengan perempuan…

BACA SETERUSNYA >>
Ayam Goreng Tepung Sedap Buatan Sendiri

Assalamu'alaikum ♥ Ayam goreng tepung sedap buatan sendiri . Salah satu menu tengahari kami harini. Sedap tak sedap... Kenalah puji sendiri dulu. Haha... Actually, aku jarang nak guna tepung kentucky untuk buat ayam goreng. Lebih gemar bancuh sendiri. N…

BACA SETERUSNYA >>
Minggu Keenam Qu Puteh Bintang Bersama Bintang

Assalamu'alaikum ♥ Minggu keenam Qu Puteh Bintang Bersama Bintang ... Still tak ketinggalan untuk tengok. Minggu ni punya tema bebas. Tinggal 5 kumpulan lagi berentap. Kumpulan kepoh tarik diri atas alasan ada masalah yang tak dapat mereka elakkan. Sumb…

BACA SETERUSNYA >>
Gantikan Gula Dengan Stevia

Assalamu'alaikum ♥ Gantikan gula dengan stevia . Kisah encik suami tetiba membeli sebotol stevia dengan rakannya beberapa hari yang lepas. Sebotol stevia 10ml, harganya RM50. Mahal atau tidak... Yang pasti, produk untuk kesihatan mesti berganda harganya. Ye…

BACA SETERUSNYA >>
 OST Slot Akasia Terbaru Dia Isteri Luar Biasa - Lagu Potret Akim & The Majistret

Assalamu'alaikum ♥ OST Dia isteri luar biasa merupakan lagu berjudul Potret oleh Akim & The Majistret . Sudah menjadi fenomena, drama Melayu zaman sekarang seperti filem hindustan. Pastinya mempunyai lagu temanya yang tersendiri. Sumber dari google i…

BACA SETERUSNYA >>
Ayam Masak Kicap Paling Mudah Nak Buat

Assalamu'alaikum ♥ Ayam masak kicap paling mudah nak buat , entri masak-masak untuk lunch harini. Alia dan encik suami cukup suka dengan ayam masak kicap simple  yang aku masak. Boleh tambah 2 pinggan nasi dibuatnya. Encik suami punya statement... Confirm! A…

BACA SETERUSNYA >>
Berakhir Dengan Kegembiraan

Assalamu'alaikum ♥ Berakhir dengan kegembiraan begitulah yang berlaku dalam episod 28 atau episod akhir Hati Perempuan harini . Rasanya... Jarangla drama Melayu berakhir dengan kesedihan kan... Semuanya berakhir dengan kegembiraan. Mula-mula suspen jugak…

BACA SETERUSNYA >>