Showing posts from February, 2015Show all
Pertama Kali Mengulam Pucuk Gajus

Assalamu'alaikum, hai ♥ Family aku memang gila mengulam... Before ni aku pernah jugak merasa ulaman daun selom buat pertama kali. Kali ni pulak pucuk gajus hubby pekenalkan. Sedap katanya. Ni kisah masa lunch semalam... Mak sediakan daun pegaga dan pucuk g…

BACA SETERUSNYA >>
Akibat Cuaca Panas!

Assalamu'alaikum, hai ♥ Bila musim kering tiba... Rumah kampung pasti terasa bahang teriknya mentari. Hari-hari dok fikir... Kan best kalau duduk rumah ber'aircond. Haha... Lagi-lagi bila ada anak kecik yang asyik merengek dek kerana tak selesa disebabka…

BACA SETERUSNYA >>
Bagaimana Kemaskini Blog Bila Ada Anak Kecil?

Assalamu'alaikum, hai ♥ Sebaik sahaja Ain dilahirkan... Aktiviti berblog aku semakin berkurangan. Bukan takde idea atau apa... Cuma kekangan masa banyak sangat, membuatkan aku tak update blog. Ekeke... Sumber gambar daripada google image Kalau updat…

BACA SETERUSNYA >>
Checkup 3 Tahun Dan 2 Bulan

Assalamu'alaikum, hai ♥ Dua hari yang lepas... Alia dan Ain checkup. Sepatutnya Alia checkup umur 3 tahun... 18hb haritu. Ain pulak checkup 2 bulan... Sepatutnya hari berikutnya... 19hb, tapi nurse anjakkan kepada 23hb... Dek kerana CNY. Malas nak ulangalik …

BACA SETERUSNYA >>
Cara Banyakkan Susu Badan Dengan Mudah

Assalamu'alaikum, hai ♥ Alhamdulillah... Semalam genap 2 bulan umur Nur Ain Haziqah ... Still tak terfikir nak mencuba supplement tambahan untuk tambahkan susu. Bukan dasar nak kedekut... Untuk anak apa salahnya kan... Namun, aku lebih suka cara semulajadi. …

BACA SETERUSNYA >>
Cara Mudah Ajar Anak Iqra'

Assalamu'alaikum, hai ♥ Nak ajar anak untuk menguasai sesuatu bukan mudah. Tapi zaman sekarang tak seperti zaman dahulu. Ada sahaja gajet canggih tercipta untuk membantu memudahkan proses pembelajaran. Contohnya aplikasi my first iqra'. Hanya perlu inst…

BACA SETERUSNYA >>
Bila Bayi  Menangis

Assalamu'alaikum, hai ♥ Aku di duga dengan dua cahaya mata yang memiliki karektor sama. Kuat menangis... Dan hanya mintak di dukung. Namun... Yang pasti itu bukan kolik. Pada aku... Mereka menangis pasti bersebab. Cuma... Kekadang panik jugak bila mengha…

BACA SETERUSNYA >>
Dah Separuh Akhir Dah!

Assalamu'alaikum, hai ♥ Semalam... Encik suami dan bapak pergi Kuching... Hantar adik. Jadinya... Sunyilah kat rumah. Nur Ain pun tido awal, so banyak masa nak tengok tv. Mak suka tengok rancangan nyanyian... Katanya hari Ahad, malam Isnin ada ran…

BACA SETERUSNYA >>
Alahai Anak!

Assalamu'alaikum, hai ♥ Sedang aku sibuk melayan karenah cik Ain yang manja memanjang... Si Kakak pulak dok sibuk main pen warna. Entah! Dia tengok siapa entah... Siap warnakan kuku lagi. Alahai... Sabar jelah. Lagi beberapa hari usia dia masuk 3 …

BACA SETERUSNYA >>
Bebola Ikan Dicampurkan Plasma Darah?

Assalamu'alaikum, hai ♥ Alahai... Apa nak jadi sekarang ni. Aku jadi takut nak beli makanan di pasaran bila terbaca berita di akhbar. Terbaru mengenai amaran dari JAKIM mengenai berhati-hati membeli bebola ikan... Sebab ada campuran plasma darah haiwan. Huhu…

BACA SETERUSNYA >>
Kasut Kait Buat Nur Ain

Assalamu'alaikum, hai ♥ Lama tak update... Bukan takde cerita... Tapi sibuk dengan cik Ain. Nak dijadikan cerita... Before ni ada jugak survey kasut kait yang murah di internet. Cumanya... Belum tergerak hati untuk membeli... A.k.a duatigaempat kali fikir na…

BACA SETERUSNYA >>
Bermandikan 4 Botol Air Mineral

Assalamu'alaikum, hai ♥ Tiga hari dah berlalu... Bumi Spaoh takde air akibat bah di loji air Betong menyebabkan pump rosak.  Semalam hubby merata cari air mineral... Sudahnya dapat 4 kotak saja. Semua kedai katakan habis stok. Huhu... Dugaan musim banjir…

BACA SETERUSNYA >>
Perkembangan Nur Ain Haziqah Sebulan

Assalamu'alaikum, hai ♥ Dah sebulan lebih dah umur Nur Ain Haziqah . Baru ada idea mak dia nak update pasal Nur Ain. Nak kata sibuk tak jugak. Tapi... Sibuk melayan karenah Nur Ain yang memanjang mintak di dukung sebenarnya. Dah puas didukung... Then, tidur..…

BACA SETERUSNYA >>