Showing posts from November, 2014Show all

Assalamu'alaikum, hai ♥ Cerita basi ku coretkan jua. Haha. Alhamdulillah... 20 November 2014, last untuk aku checkup 2 minggu sekali. This week dah start checkup seminggu sekali bermula 27 November ni. Mean... Tak lama lagi baby dah nak keluar. Ya Allah... D…

BACA SETERUSNYA >>
Kepenatan Kian Terasa

Assalamu'alaikum, hai... This week, kandunganku dah mencecah minggu ke-35. Nampaknya... Masa aku semakin hampir untuk menemui minggu-minggu bersalin. apa-apa pun, semoga semuanya dipermudahkan. Persiapan untuk menyambut orang baru pun... Alhamdulillah... Ham…

BACA SETERUSNYA >>
2 Tahun 9 Bulan

Assalamu'alaikum, hai ♥ Begitu pantas waktu berlalu... Harini genaplah umur Nur Qalesya Alia dua tahun sembilan bulan. Aku bersyukur dikurniakan seorang anak yang tak banyak ragam... Menyenangkan, namun sedikit nakal. Biasalah budak. Tak sah kalau …

BACA SETERUSNYA >>
Alia Alergik Makan Udang

Assalamu'alaikum, hai ♥ Balik office petang rabu, aku dan hubby singgah di pasar... Kononnya nak cari ikan fresh untuk dinner. Rezeki menyebelahi aku... Dah lama mengidam nak makan udang galah. Sekali dapat... Sekilo RM45. Nak buat macamana... Teringin punya…

BACA SETERUSNYA >>
Kenapa Berasa Panas ketika trimester ke-3 kehamilan?

Assalamu'alaikum, hai ♥ Selamat berhujung minggu. Weekend gini malas nak kuar rumah nak-nak cuaca tak menentu sekarang. Even cuaca tak menentu... Semenjak masuk trimester ketiga ni... Aku acapkali mandi. Kenapa?  Sumber gambar daripada google image   …

BACA SETERUSNYA >>
Apakan Daya

Assalamu'alaikum, hai ♥ Weekend ni, semua staf akan ke Santubong resort, Kuching untuk mengikuti program pengukuhan pasukan. Dalam erti kata lain... Ia lebih kepada program pembinaan karektor. Cumanya... 5 orang staf  sahaja yang tak akan ikut... Di atas se…

BACA SETERUSNYA >>
Penang vs Universal Dual-Port 20000mAh Power Bank?

Assalamu'alaikum, hai ♥ Akhirnya niat nak beli powerbank di lazada.com.my tercapai jugak. Pada mulanya nak beli yang jenama penang. Tapi... Tetiba tertarik dengan powerbank Universal Dual-port yang 20000mAh ... Harga asal before sales... RM399. Tapi dah off…

BACA SETERUSNYA >>
Dia Mengetahui Fungsi Benda?

Assalamu'alaikum, hai ♥ Alhamdulillah... Alia semakin berakal. Malah ringan tulang untuk membantu aku. But... Bukan kerja-kerja berat ok. Kerja-kerja mudah je pun. Bukan nak dera atau apa. Tapi... Sekadar untuk melatih Alia supaya dia boleh berdikari.  …

BACA SETERUSNYA >>
Buah Tangan Dari Sabah

Assalamu'alaikum, hai ♥ Selamat beristirehat bersama keluarga. Actually, aku pun tengah tengok tv bersama hubby dan Alia. Cumanya... Tetiba teringat nak buat sedikit catatan memori di sini sebagai kenang-kenangan. Insya Allah... Nanti boleh throwback balik. …

BACA SETERUSNYA >>

Assalamu'alaikum, hai ♥ Start last 2 weeks... 2 minggu sekali aku akan buat checkup kehamilan. Biasalah... Dah masuk bulan ke-8 kan. Untuk checkup kali ni iaitu semalam. Berat naik 1.8kg dalam masa 2 minggu. Haha... Cover checkup before ni kot... Yang statik…

BACA SETERUSNYA >>
Semenjak Tiada Pengasuh...

Assalamu'alaikum, hai ♥ Semenjak takde pengasuh, adikku yang kedua turut tinggalkan anak pompuannya yang berusia 7 bulan balik kampung untuk dijaga oleh emak. Yelah... Sekarang ni susah nak cari pengasuh yang baik. Nak tak nak... Kenalah korbankan. Even, pad…

BACA SETERUSNYA >>
Bagus Ke Powerbank Pineng Di Lazada.com.my?

Assalamu'alaikum, hai ♥ Dah lama berhajat nak beli powerbank lagi. Baru bulan ni terfikir nak beli... Try survey di website Lazada.com.my. Ramai yang suggest, shopping kat lazada memuaskan hati ...  Tapi, aku first time nak try beli di lazada.com.my... Entah…

BACA SETERUSNYA >>