Showing posts from October, 2014Show all
PIZZA DAGING

Assalamu'akaikum, hai ♥ Semalam aku order pizza daging dengan kawan satu office. Cikgu di  Sekolah menengah vokasional tempat mak saudara dia mengajar... Yang jual. Tak silap cikgu tu ajar bahagian masakan rasanya. Sebesar pinggan birthday party tu... Hargan…

BACA SETERUSNYA >>
Isu Perbualan Di Cats FM Pagi Tadi

Assalamu'alaikum, hai ♥ Kisah pagi tadi... Rutin harian... Pergi office mesti on radio cats FM dalam kereta. Suka dengar topik loya (perbualan) pagi tok. Macam-macam isu yang dorang utarakan. Pagi tadi... Topik mereka... Kalau pergi travel... Lebih suka guna…

BACA SETERUSNYA >>
Memenangi Cabutan Bertuah Dari Power Root?

Assalamu'alaikum, hai ♥ Tot... Tot... Tot... Tot, message di handphone aku berbunyi. Disebabkan ada kerja yang nak diselesaikan... Aku lupakannya buat seketika. Tapi... Bila di check... Lansung aku tak rasa excited. Even mesejnya mengatakan... Bahawa…

BACA SETERUSNYA >>
Hubby Jaga Alia

Assalamu'alaikum, hai ♥ 27 Oktober 2014, harini hubby mintak cuti sebabnya aku takleh nak mintak cuti. Adik ada interview juruteknik komputer di Kuching... Mak ayah pulak dah 2 minggu di Kuching... Adik bongsu aku kena bedah... Patah tangan gara-gara jatuh m…

BACA SETERUSNYA >>
Enthiran

Assalamu'alaikum, hai ♥ Satu hari hujan harini... Jadinya... Duduk rumah tanpa ada sebarang perancangan. Masa hanya dihabiskan untuk melayan karenah Alia dan menonton tv. Sumber gambar daripada google image Siap layan drama tamil berjudul Enthira…

BACA SETERUSNYA >>
Kawal Gula Dalam Darah Dengan Mudah

Assalamu'alaikum, hai ♥ Bila makan kacang... Tetiba teringat dengan satu info yang pernah aku terbaca di majalah iSihat... Di mana penghidap diabetes terutama jenis 2 yang makan segenggam kacang setiap hari mempunyai tahap gula dalam darah yang stabi l. …

BACA SETERUSNYA >>
Best Ke Cerekarama Mr. Istikharah?

Assalamu'alaikum, hai ♥ Lama tak layan cerekarama. Tetiba malam tadi layan... Nak tonton Mr. Istikharah . Macam best. Haha... Tengok gelagat si Mastura (Cristina Suzanne) dan Aisyah minat dengan sorang ustaz yang sama ... Iaitu ustaz Kamal. Malah... Sampai s…

BACA SETERUSNYA >>
Aplikasi Floating Stickies Yang Memudahkan

Assalamu'alaikum, hai ♥ Lately, banyak task nak kena siap before aku cuti panjang. Haha... Samada terus bekerja atau jaga anak. Susah tau nak carik pengasuh sekarang ni. Nak tak nak... Kenak pikir panjang... Kena pilih! Hwaaa... Tetiba pulak yer.  Stop d…

BACA SETERUSNYA >>
Berat Tak Naik Semasa Hamil

Assalamu'alaikum, hai ♥ 23 Oktober 2014 iaitu dua hari yang lepas... Seperti biasa... Aku akan buat pemeriksaan kehamilan di klinik kesihatan berdekatan dengan kampung aku. Alhamdulillah... Dah masuk minggu ke-31. Kalau before ni... Berat badan aku na…

BACA SETERUSNYA >>

Assalamu'alaikum, hai ♥ Di luar office... Hujan renyai-renyai. Biarpun breakfast pagi tadi... Makan nasi lemak, air milo dan 2 biji donut ... Aku still lapar. Entah! Padahal dah breakfast dah pun. Apalagi... Seawal jam 11:45 pagi, aku dah ajak rakan sekerja…

BACA SETERUSNYA >>
Baby Asyik Mengeras

Assalamu'alaikum, hai ♥ Selamat pagi dunia maya. Huhu... Second day masuk office untuk this week. Penat! Bukan penat disebabkan kerja-kerja di office. Tapi... Entah! Sejak akhir-akhir ni... Cepat betul berasa penat . Mungkin... Disebabkan baby semakin membes…

BACA SETERUSNYA >>
Bayi tak bergerak dalam kandungan

Assalamu'alaikum, hai ♥ Actually... 9 Oktober 2014, aku dah start disuruh mengira pergerakan bayi dalam kandungan   oleh nurse. Bila kita bekerja... Semestinya, ada masa kita tak perasan pun baby bergerak. Apa yang perlu dilakukan... Kalau baby tak bergerak?…

BACA SETERUSNYA >>
Pau Frozen

Assalamu'alaikum, hai... Weekend yang membosankan. Tapi... Tetiba teringin nak makan pau berintikan kelapa. Huhu... Bila rajin mem'baking datang... Akhirnya, siap jugak pau aku. Separuh aku frozen'kan untuk breakfast esok pagi... Separuh pulak untuk m…

BACA SETERUSNYA >>
Alia 2 Tahun 8 Bulan

Assalamu'alaikum, hai ♥ Harini tanggal 18 Oktober 2014 , genaplah usia Alia 2 tahun 8 bulan . Alhamdulillah... Dia membesar bagaikan juara. Anak yang senang untuk dijaga. Tak banyak ragam... Cuma semakin banyak mulut bertanyakan itu dan ini. Kena bersabarlah…

BACA SETERUSNYA >>
13 CPUV Tengah On Going

Assalamu'alaikum, hai... Sambil layan Ghajini , part iklan... Aku online guna handphone. Lagipun Alia tengah sedap tidur. So, check apa yang patut. Lama dah tak check Nuffnang . Alhamdulillah... Ada 13 Campaign tengah running. Rezeki Alia dan baby agaknya. …

BACA SETERUSNYA >>
Kisah Cinta Yang Mengharukan

Assalamu'alaikum, hai... Dah seminggu dah tak update blog. Hurmmm... Biasalah, kekadang ada masa busy, ada masa free... Tapi, takde idea nak update. Tambahan... Bila dah berbadan dua dan masuk trimester ketiga ni... Cepat benar keletihan. Jadinya... Banyak m…

BACA SETERUSNYA >>

Assalamu'alaikum, hai... Semalam 9 Oktober 2014 , selepas jumpa doktor di Hospital Betong... Aku kena pulak pegi klinik kesihatan Spaoh... Sebab register mengandung di situ haritu. Tujuannya adalah untuk menerangkan cara mengira pergerakan bayi di dalam kan…

BACA SETERUSNYA >>

Assalamu'alaikum, hai... Semalam  8 Oktober 2014 , seperti pernah aku kata dalam entri sebelumnya di sini ... Aku ada temujanji dengan doktor untuk scanning dan jugak disebabkan kenaikan berat badan yang mendadak . Seperti biasa... Jam 3 petang aku akan…

BACA SETERUSNYA >>
Habis Bateri Dah!

Assalamu'alaikum, hai... Second day of raya... Mesti masih busy kan. Lagipun harini aku still cuti. Esok baru masuk kerja. Bila dah beberapa hari duduk di rumah... Akan terasa malas nak pergi kerja. Huhu... Oh! Tidaaakk... Bila cakap pasal duduk di rumah…

BACA SETERUSNYA >>
Pantang Minum Ais

Assalamu'alaikum, hai... Salam aidiladha. Alhamdulillah... Selepas jemput jiran makan. Baru ada masa nak hadap gadget bagai. Konon misi nak balas blogwalking. Singgah di blog milik seorang blogger baru 18 hari bergelar mama. Kalau sudi... Jemputlah singgah D…

BACA SETERUSNYA >>
Mood Nak Design Blog Sendiri

Assalamu'alaikum, hai... Lama sudah berhajat nak hias blog sendiri. Kali ni tetiba kerajinan itu datang. Hehe... Jangan hairanlah yer.... Kalau tengok blog aku berubah-ubah dalam beberapa hari ni. Yelah... Sian jugak tengok blog sendiri. Dah hampir 4…

BACA SETERUSNYA >>
Mengidam Mee Jawa

Assalamu'alaikum, hai... Even ramai yang dah balik raya, tapi still ada yang masuk kerja. Dahla satu hari kat luar hujan. Nak keluar pun malas dan tetiba terlintas di fikiran nak makan mee jawa . Lamanya tak makan. Huhu... Apalagi... Ada member yang k…

BACA SETERUSNYA >>
Balik Raya?

Assalamu'alaikum, hai... Salam Jumaat semua. Hari ni office dah start sunyi until next week. Ramai yang dah ambik cuti, terutamanya bagi para pensyarah yang berasal dari semenanjung. Semalam lagi dah start bercuti... Aku pulak kali ni Insya Allah beray…

BACA SETERUSNYA >>
Lengkaplah Sudah Yang Ke-60

Assalamu'alaikum, hai... Selamat petang semua. On the way balik dari office tangan gatal nak check akaun Nuffnang . Haha... Instinct kuat sangat kot kata ada Cpuv baru.  Yelah... Lately, banyak betul BE bertepek di blog para blogger right . Tu yang b…

BACA SETERUSNYA >>
SUNSILK SILHOUETTE?

Assalamu'alaikum, hai... Selamat pagi... Alhamdulillah di atas segala nikmat yang Allah berikan. First Oktober ... Semalam aku agak busy sikit sebab di office ada event. So, tak menyempat nak update. As usual... Ada masa aku check akaun Nuffnang . Te…

BACA SETERUSNYA >>