Showing posts from September, 2014Show all
Hujan di bumi Betong

Assalamu'alaikum, hai... 30 September 2014 , hari terakhir bulan September... Dan esok muncul pulak hari pertama bulan oktober. Bermakna.... Lagi 4 hari seluruh umat Islam akan menyambut hari raya qurban.  Alhamdulillah...  Huhu... Mengantuknya mata.…

BACA SETERUSNYA >>
Rezeki Semalam

Assalamu'alaikum, hai... Alhamdulillah... Dua credited, satu bertambah . Thanks Nuffnang . Petang tadi, semasa balik kerja... Time tengah tunggu lampu traffik. Sempat jugak check akaun Nuffnang . Biasalah aku... Setiap Isnin pasti check akaun Nuffnang . Wala…

BACA SETERUSNYA >>

Assalamu'alaikum, hai... Settle semua tugas. Aku tidurkan Alia di dalam buai. Walaupun, boleh je tidur tanpa buai sebenarnya . Tapi... Jika dalam buai, Alia lebih lama tidur. Paling lama pun 3 jam. Nak tidurkan dia memang sangat-sangat mudah. Maybe... Ambik …

BACA SETERUSNYA >>
Tersalah beli, Siapakah yang patut dipersalahkan?

Assalamu'alaikum, hai... Selamat berhujung minggu semua. Seawal jam 3 pagi, aku dah bangun dari tidur. Adakah aku punyai masalah tidur ketika hamil . Mungkin... Yelah, dah berapa hari dah macamni... Asyik terbangun je kerja. Hurmmm... Disebabkan mata tak…

BACA SETERUSNYA >>

Assalamu'alaikum, hai... 25 September 2014, aku mohon pelepasan keluar office jam 3 petang dengan bos untuk buat pemeriksaan bulanan kehamilan.  Alhamdulillah... Diluluskan. Sampai je klinik... Seperti biasa akan tunggu giliran. Result pemeriksaan kali ni t…

BACA SETERUSNYA >>
First Time Gunting Rambut

Assalamu'alaikum, hai... Second entry for today... Tengah mood rajin tak buat apa-apa kan. Nak jugak update pasal si Alia. Lagipun, di Sarawak dilanda jerebu sekarang... Jadinya, terbantut pulak keinginan nak pergi jalan-jalan... Padahal, dalam perancangan n…

BACA SETERUSNYA >>
Minum Susu Anmum, Bayi Besar?

Assalamu'alaikum, hai... Selamat berhujung minggu. Alhamdulillah... Berkesempatan jugak untuk update blog pagi ni. Alia still tidur... Tu yang membuatkan aku ada masa untuk jenguk blog pagi ni. Hehe... Before ni... Ada rakan bagitau... Minum susu anmum a…

BACA SETERUSNYA >>
Nafsu Makan pada trimester kedua kehamilan

Assalamu'alaikum, hai... Lately... Aku suka bawa bekal susu Anmum ke office. Sampai office, baru bancuh. Dah tu... Biskut munchy's mesti ada sekali. Jenama lexus perisa peanut butter pun sedap. Lagi sedap dari munchy's cracker sandwich . Hehe..…

BACA SETERUSNYA >>
Software untuk buat peta dengan mudah...

Assalamu'alaikum, hai... Lama dah tak buat peta. Dulu just lakar guna pensil je. Tapi... Sekarang zaman teknologi. So, pasti ada software untuk buat peta dengan mudah. Beberapa hari yang lepas aku try buat peta arah ke office untuk dimasukkan ke laman websit…

BACA SETERUSNYA >>
Kebaikan Herba Rendaman Kaki

Assalamu'alaikum, hai... Selamat hari Malaysia semua. Hari ni aku dan family tak pergi mana-mana. Cuaca panas sangat. So, duduk rumah jelah jawabnya. Bila duduk rumah... Mesti tak putus-putus makan... Tidur, makan... Tidur. Takde apa nak buat kan. Nak update…

BACA SETERUSNYA >>
Lama Tak Jumpa, Bukan Bermakna Lupa!

Assalamu’alaikum, hai… Alhamdulillah… Baru berkesempatan untuk update blog. Weekend starting hari Jumaat malam, kami sibuk melayan anak angkat emak datang dari semenanjung. Al-maklumlah… 6 tahun dah berlalu, tak sangka mereka masih ingat dengan kami. Actually, 6…

BACA SETERUSNYA >>
IKLAN TERKINI RWG - ICE AGE ADVENTURE

Assalamu'alaikum, hai... Alhamdulillah, selepas dapat Buffered Earning Mayfair Bodyline-September .   Satu lagi masuk... Nuffnang bagi pada 13 September iaitu iklan RWG - Ice Age Adventure.  Tapi tak tengok lagi pun iklan tersebut berlegar di blog ni. …

BACA SETERUSNYA >>
Apakah Kaitan Pusat Dan Bayi Dalam Kandungan?

Assalamu'alaikum, hai... Apakah kaitan pusat dan bayi dalam kandungan | Orang tua-tua memang banyak petua dan pantang larangnya. Kali ni Fiza nak berkongsi informasi tentang makna pusat ibu hamil yang tenggelam atau timbul . Sejauh mana kebenarannya... Wall…

BACA SETERUSNYA >>
Rezeki Pertama Bulan September Dari Nuffnang

Assalamu'alaikum, hai... Alhamdulillah, lunch dapat rezeki belanja makan dari kawan . Petang pulak dapat iklan on going dari pihak Nuffnang . Alhamdulillah... Ni CPUV yang ke-55 untuk blog suam-suam kuku aku ni. Takpe... Buat tabungan Alia. Hehe. Tapi.…

BACA SETERUSNYA >>
Malas Nak Keluar Lunch!

Assalamu’alaikum, hai… Hari ni aku dilanda kemalasan untuk keluar lunch . Lagipun… Tadi ada officemate call ajak keluar breakfast, kiranya lewatlah around 11pagi. Tapi aku still kenyang… Sebab dah breakfast kat rumah before pergi kerja. Siap makan bihun g…

BACA SETERUSNYA >>
Sama Di Sisi Allah...

Assalamu'alaikum, hai... Hanya manusia yang suka membeza-bezakan antara satu sama lain.

BACA SETERUSNYA >>
Dah Scan Kandungan Ke?

Assalamu'alaikum, hai... Alhamdulillah di atas peluang dan ruang yang ada untuk aku terus bercerita dan berkongsi cerita di sini. Cerita ibu mengandung tak habis lagi. Kali ni pulak nak cerita pasal scanning. Ramai yang dah tanya... Dah scan ke belum. Termas…

BACA SETERUSNYA >>
Dato' Hattan Pengetua AF8 2014

Assalamu'alaikum, hai... Sumber gambar adalah daripada google image Jom layan AF. Hehe... Pengetua kali ni Dato' Hattan. Pengacara pulak still Zizan tapi... Kali ni ditemani Jihan . Wah! Semakin jadilah lawak dorang. Para peserta pulak muda-muda be…

BACA SETERUSNYA >>
Kerap Makan, Tapi Sikit!

Assalamu'alaikum, hai... Lagi kisah orang mengandung. Biasalah... Bila preggy, mesti bermacam-macam situasi akan kita hadapi... Diabetis lah, sembelitlah ... Pendek kata... Kena sabar untuk melaluinya. Itulah antara pengorbanan seorang ibu ketika mengandung.…

BACA SETERUSNYA >>

Assalamu'alaikum, hai... Sembelit oh sembelit... Memang perit andainya berlarutan. Setiap kali pregnant... Aku mesti hadapi sembelit. Tapi... Kali ni lagi kerap. Tak tahu kenapa? Padahal... Aku selalu minum air kosong. Kalau kat office... Sampai tujuhlapan k…

BACA SETERUSNYA >>
Nak Nenek Jugak Buaikan Dia...

Assalamu'alaikum, hai... Lepas makan... Merengek pulak nak tidur. Bila aku nak buaikan dia... Tak nak pulak... Rupanya nenek jugak yang dia cari. Selalu tidak... Haha. Tetiba pulak yer. Takpelah... Layankan jelah karenah dia. Lagipun... Nenek dia tak suka ka…

BACA SETERUSNYA >>
Jumaat Yang Ditunggu...

Assalamu'alaikum, hai... Hoyehhh.... Jumaat yang ditunggu muncul jua. Bukan apa... Tak sabar tunggu weekend sebenarnya. Duduk rumah bertemankan hubby melayan karenah puteri kesayangan kami... Siapa lagi... Kalau tak si Alia kan... Masa weekend je berpelu…

BACA SETERUSNYA >>

Assalamu'alaikum, hai... Semalam... Tengok tak episod 2, maaf jika aku tak sempurna ?. Aku sempat jugak tengok separuh... Yelah! Ada anak, ada suami... Nak lagi duduk dengan family. Kekadang terhad jugak masa untuk menonton tv... Banyak sangat tuntutan yang …

BACA SETERUSNYA >>
Janji Perut Berisi?

Assalamu'alaikum, hai... Lately... Aku cepat beno rasa lapar. So, untuk mengelakkan rasa lapar, lebih-lebih lagi time mengandung ni... Before menjelang waktu lunch atau dinner... Mesti ada biskut untuk aku buat alas perut.  Now, aku ada kegilaan ba…

BACA SETERUSNYA >>
Episod 1 Maaf Jika Aku Tak Sempurna

Assalamu'alaikum, hai... Di Sarawak, waktu Maghrib awal... So, berpeluang jugak nak menonton slot akasia jika nak. Semalam sempat jugak tengok episod 1 drama baru menggantikan rindu kamu 200%, maaf jika aku tak sempurna ... Sambil layan karenah Alia. S…

BACA SETERUSNYA >>
Wajib Beli!

Assalamu'alaikum, hai... Alia... Bila dah reti bercakap. Jenuh nak menjawab. Tak henti-henti bila bercakap . Bab pegi kedai... Tak usah cerita. Kalau tak bubuh dalam troli... Habis... Kita diusungnya kekirikekanan... Untuk pegang dan tengok barang. Tapi …

BACA SETERUSNYA >>

Assalamu'alaikum, hai... Jam menunjukkan 12:12 pagi... Mean, usia kandunganku dah masuk 4 bulan 3 minggu ... Lagi seminggu nak menjangkau 5 bulan. Oh! Cepatnya masa berlalu kan? Tetiba mataku tak boleh nak lelap. Huhu... Alhamdulillah... Aku dah start me…

BACA SETERUSNYA >>
Alia Belajar Tangkap Gambar

Assalamu'alaikum, hai... Mood cuti merdeka masih terasa. Walaupun bercuti... Kami bertiga tiada perancangan untuk ke mana-mana. Hanya terfikir untuk duduk berehat di rumah saja sambil melayan karenah Alia... No kerja office on this time ok.  Sempat j…

BACA SETERUSNYA >>