Showing posts from August, 2014Show all
Mengandung Dan Uncang Teko Teh Lipton!

Assalamu'alaikum, hai... Selamat berhujung minggu dan selamat menyambut hari merdeka yang ke-57 yer. Ambang merdeka malam ni... Mesti ramai yang join kan. Aku pulak duduk rumah je dengan family. Hubby ke bandar Bintulu dengan adik. Esok baru balik. Ambik ba…

BACA SETERUSNYA >>
BE KE-52, 53 dan 54 Iklan Jacob's Simple Pleasures

Assalamu'alaikum, hai... Alhamdulillah... 3 BE sekali melekat . Tapi iklan yang sama... Jacob's simple pleasure . Baru je lagi... So, tak berkesempatan pun melihat iklannya di blog. Apa-apa pun terima kasih kepada pihak Nuffnang kerana berterusan…

BACA SETERUSNYA >>
Dapat CPUV Lagi Dari Nuffnang

Assalamu'alaikum, hai... Dah seminggu tak check akaun Nuffnang . Tetiba semalam teringin nak check. Hehe... Sejak akhir-akhir ni aku malas nak check. Takut tangan gatal nak cashout. Ingat nak tunggu amount tertentu seperti yang dihajati baru nak cashout.  …

BACA SETERUSNYA >>

Assalamu'alaikum, hai... Hari Khamis aku mintak pelepasan balik pukul 3 petang untuk buat monthly checkup ibu mengandung . Baru harini aku berkesempatan untuk update. Bukan sebab busy atau apa... Tapi tak ada idea nak update. Begitulah jadinya. Alhamduli…

BACA SETERUSNYA >>
Checkup 2 Tahun 6 Bulan

Assalamu'alaikum, hai... Semalam Alia checkup umur 2 tahun 6 bulan . Alhamdulillah... Berat naik dengan cantik, 13.8kg dengan ketinggian 93cm. Mula-mula risau jugak aku... Yelah, Alia cuma kuat menyusu... Part makan... Ikut mood. Kalau nak... Baru makan. …

BACA SETERUSNYA >>
Beli iphone online, Dapat racun nyamuk?

Assalamu'alaikum, hai... Dah jadi rutin... Turun kerja, dengar radio dalam kereta. Kebiasaannya Cats FM menjadi habuan halwa telinga aku dan hubby. Suka dengar dj radio cats yang ceria selalu seawal pagi sebenarnya...  Sumber gambar daripada google image…

BACA SETERUSNYA >>
Rutin Hari Ahad

Assalamu'alaikum, hai... Weekend... Maybe masih ada yang buat open house ... Dan tak kurang jugak... Ada yang datang menjamu. Namun, for this weekend... Aku dan hubby duduk rumah je. Lebih-lebih lagi... Cuaca asyik mendung dan hujan . So, duduk rumah layan k…

BACA SETERUSNYA >>
Dapat Kad Raya Daripada Blogger Pink Ummi

Assalamu'alaikum, hai... Seminggu dah tak update blog... Tetiba, Jumaat aku dapat 1 sampul surat dari semenanjung. Haipp!! Bentak hatiku... Daripada siapakah surat itu. Hehe... Dah lupa sebenarnya tentang segmen yang pernah diikuti. Rupanya kad raya daripada…

BACA SETERUSNYA >>
OFF LOTION MEMANG BERKESAN

Assalamu'alaikum, hai... Before ni aku pernah review satu produk anti nyamuk yang berupa BuzzAway Patch ... Berupa sticker pelekat di baju atau seluar. Memang berkesan. Serius!  Tapi... Disebabkan di Betong susah nak dapat. Aku try tukar... Beli yang j…

BACA SETERUSNYA >>
Kudapan Raya Masih Berbaki

Assalamu'alaikum, hai... Penat! Baru lepas iron baju kerja... Kebetulan Alia tidur lama. Jadi... Aku ambik kesempatan yang ada untuk iron baju aku dan hubby... Alhamdulillah, setelah ditolaktambah... 2 jam lebih baru selesai. Maybe ada yang kata aku lambat i…

BACA SETERUSNYA >>
Suka Bila Alia Bagi Makanan

Assalamu'alaikum, hai... Dah raya ke berapa entah... Tapi mood raya still kelaut. Masa terluang pun... Aku guna sebaik mungkin untuk melayan si Alia. Petang tadi... Balik kerja aku gorengkan keropok ikan kegemaran hubby dan Alia. Bila dah muak dan pantang …

BACA SETERUSNYA >>
Tonton Balada Pencinta

Assalamu'alaikum, hai... Selamat malam... Mesti ada yang pergi open house kan. Aku pulak tak pergi mana-mana malam ni. Layan si budak Alia je kerja. Sian pulak dia... Siang kena tinggal 12 jam. Tak kan malam pun aku nak sia-siakan masa untuk bersama dia dan…

BACA SETERUSNYA >>
Harga Air Anugerah Di Sarawak?

Assalamu’alaikum, hai… Pernah minum air anugerah tak? Aku pun tak pernah sebenarnya. Ahad lepas masa on the way balik kampung… Singgah di Everise, Kota Samarahan. Tertengok air anugerah di kedai bersebelahan dengan Everise. Apalagi hubby… Terus nak try. R…

BACA SETERUSNYA >>
Open House Di Rumah Rakan Sekerja

Assalamu'alaikum, hai... Semalam aku dah start masuk kerja. Semua orang still ber'mood raya. Tapi... Aku pulak kelaut. Entah! Tahun ni... Baju raya pun tak beli. Beli pun... Untuk Alia jer. Lupakan pasal tu... But nak sambung sikit cerita raya di off…

BACA SETERUSNYA >>