Showing posts from July, 2014Show all
Gelagat Anak Di Bulan Puasa

Assalamu’alaikum, hai… Alhamdulillah… Bersua kembali pagi ni dengan cerita dan mood yang baru. Pada yang dah start bercuti tu… Selamat bercuti aku ucapkan. Huhu… Aku still kerja lagi this week. Cuti pun entah diluluskan ke tidak. Whuahaaa… Beberapa hari le…

BACA SETERUSNYA >>
Berita Terkini MH17 Mengemparkan Dunia!

Assalamu’alaikum, hai… Takziah buat keluarga penumpang MH17… Aku cukup terkejut dengan berita tersebut sebenarnya. Pagi tadi bangun seawal 1.20 pagi untuk bagi Alia susu. Entah! Disebabkan mata dah tak boleh nak pejam balik. Aku check Facebook. Subhanallah…

BACA SETERUSNYA >>

Assalamu’alaikum, hai… Tengok tak episod akhir kerana terpaksa aku relakan semalam? Pada aku jalan ceritanya terlalu cepat dan ending pun tergantung. Yelah! Sampai Mak Zin kata kenapa dia suka Indah Halina bila first time tengok… Sebab muka Indah saling …

BACA SETERUSNYA >>
BE/CPUV KE-3 JULAI : WAKU DOKI CAMPAIGN

Assalamu'alaikum, hai... Bila ada masa... Every Monday... First things first, pasti akan check akaun Nuffnang . Alhamdulillah... Rezeki bulan puasa. Credited yang satu... Masuk pulak CPUV yang baru . Harap-harap yang ni lamalah bertapak yer. Terima kasih …

BACA SETERUSNYA >>
Episod Akhir Kerana Terpaksa Aku Relakan

Assalamu'alaikum, hai... Alhamdulillah... Hari ni dah masuk hari ke-16 kita berpuasa . Tak terasa kan. Bagi ibu buyung macam aku ni. Kekadang rasa letih teramat sangat. Perut mengeras. Kekadang ketidakselesaan itu membuatkan aku tak mampu untuk berpuasa. Lag…

BACA SETERUSNYA >>
Apakah Maknanya Mimpi Dibelit Ular?

Assalamu'alaikum, hai... Bila dah rajin... Sampai duatiga entri sehari. Bila malas... Berminggu-minggu takde entri. Apa kes? Hehe... Biasalah... Sejak akhir-akhir ni... Asyik pening dan loya, tu yang malas nak hadap laptop. Blogwalking pun... Sekadar terjah dan…

BACA SETERUSNYA >>
Bukan Mimpi, Tapi Rialiti

Assalamu'alaikum, hai... Bila tengok ruangan senyum kambing di utusan harian online . Aku teringat akan kata-kata seorang cikgu. Gagal atau berjaya... Kita sebetulnya terima dengan hati yang terbuka. Itulah yang harus kita akui. Perlukah kita senyum atau…

BACA SETERUSNYA >>
Minggu Ke-16 Atau 4 Bulan Kehamilan

Assalamu'alaikum, hai... Alhamdulillah... Dah masuk 4 bulan usia kandungan ni, kesihatan aku semakin baik. Cumanya... Pada kehamilan kali ke dua ni, aku suka sangat meludah. Lidah terasa pahit. Kalau tak buang air liur... Mesti nak termuntah. Itulah kelaina…

BACA SETERUSNYA >>

Assalamu'alaikum, hai... Alhamdulillah... Hari ini dah masuk hari ke-12 kita berpuasa. Masih terlalu awal sebenarnya untuk pasang lagu raya atau main mercun. Namun, sekarang ni aku tengok. Start first day puasa lagi... Kedai dah bukak lagu raya. Budak pulak …

BACA SETERUSNYA >>

Assalamu’alaikum, hai… Bila dah minat tengok. Confirm akan layan. Begitulah aku. Tak dapat tengok on time. Tengok kat dailymotion pun ok jugak. Hehe. Semalam punya plot… Sekali lagi Indah pindah rumah. Kali ni ibu 3 orang Tajul tu bagi kunci rumah lain buat Inda…

BACA SETERUSNYA >>
Wordless Wednesday : Kegilaan Bulan Puasa Terutamanya Kaum Hawa, Betul Ke?

Assalamu'alaikum, hai... Extracted from google image

BACA SETERUSNYA >>
Kerisauan Seorang Ibu!

Assalamu’alaikum, hai… Semalam… Cleaner Office time kemaskan meja aku. Woseh! Siap ada orang kemas. Takdelah mengemas sangat. Atas meja aku bukannya ada benda or paper yang banyak mana pun... Just sebagai syarat. Lap-lap sikit kasi blink… blink. Mhuaha… …

BACA SETERUSNYA >>