Showing posts from June, 2014Show all
Kadar Zakat Fitrah 2014

Assalamu’alaikum, hai… Bila dah start bulan puasa. Mesti ada yang google pasal kadar zakat fitrah tahun ni kan. Kebetulan tadi blogwalking, singgah kejap di blog Mama Ash . Terbaca tentang zakat fitrah. Terpanggil pulak rasanya nak berkongsi di sini. …

BACA SETERUSNYA >>
Instinct Seorang Isteri Memang Kuat!

Assalamu’alaikum, hai… Tanggal 26hb , birthday aku… Nak dijadikan cerita... Pada hari yang sama jugak aku check-up untuk 3 bulan 2 minggu usia kandunganku. Mean, dah masuk minggu ke-14 usia baby kita. Hehe… So, jam 3.00 petang aku dah mintak pelepasan den…

BACA SETERUSNYA >>
Malas Tak Sudah!

Assalamu'alaikum, hai... Lagi beberapa hari... Umat Islam di serata dunia akan menyambut bulan ramadhan. So, dikesempatan ini... Sementara aku tengah rajin nak update blog... Selamat berpuasa aku ucapkan.  Sumber daripada google Alhamdulillah... Ada 2 B…

BACA SETERUSNYA >>
Minggu Ke-12 Kehamilan

Assalamu'alaikum, hai... Minggu ni dah masuk minggu ke-12 kandungan ku. Mean dah 3 bulan usia baby di dalam perutku. Perut pun dah mulai nampak. Nampak gayanya... kena pakai baju longgarlah lepas ni. Hehe... Alhamdulillah... Kesihatan pun dah semakin b…

BACA SETERUSNYA >>
Nur Qalesya Alia 2 Tahun 3 Bulan

Assalamu’alaikum, hai… Lama tak update pasal si dara manja ni. 18 Mei 2014 yang lalu, Genaplah usianya 2 tahun 3 bulan. Disebabkan badan tak berapa sihat… Jadinya, lansung aku tak update pasal dia dah. Sorry yer sayang… Alia sekarang dah banyak cakap… Sa…

BACA SETERUSNYA >>
Minggu Ke-10 Kehamilan

Assalamu'alaikum, hai... Rindu nak update blog. Tetiba teringin... Hehe. Alhamdulillah, minggu ni dah masuk minggu ke-10 kandungan ku. Rasa loya pun dah kurang. Cuma... Bau masakan aku still tak boleh nak hidu. If terhidu... Confirm pening dan nak termuntah.…

BACA SETERUSNYA >>
Pengalaman Mengandung Kali Ke-2

Assalamu'alaikum, hai... Tak tahu nak mula dari mana. Namun, aku bersyukur... Setelah Alia berusia 2 tahun 3 bulan... Akhirnya aku disahkan sekali lagi hamil untuk kali kedua. Untuk kali ni... Takde masalah sangat. Before checkup, seharusnya bertanya kepad…

BACA SETERUSNYA >>